Αθλητισμός

Πανηλειακός: Κρίνεται το μέλλον του…

panh.jpg
Ακούστε το άρθρο

Του Γιάννη Μουρούτη

Στον Πανηλειακό όλα εξακολουθούν να κινούνται στους ρυθμούς της κρισιμότατης, για το ίδιο το μέλλον του μεγάλου και ιστορικού σωματείου, προσεχούς Γενικής Συνέλευσης, που υπενθυμίζεται, έχει οριστεί να γίνει την προσεχή Κυριακή, 30 του μήνα (στο Δημαρχείο Πύργου, και ώρα 20.00).

Τι αναφέρει η προκήρυξη της Γενικής  Συνέλευσης 

Κι όπως ήταν απαραίτητο, και για τον επίσημο – νομότυπο χαρακτήρα του θέματος, όπως απαιτείται από τις προβλέψεις του καταστατικού, δημοσιεύτηκε πλέον, και η τυπική προκήρυξη – δημοσίευση της σχετικής επίσημης πρόσκλησης.

Που αναφέρει (όπως έχουμε γνωστοποιήσει από τα προηγούμενα ρεπορτάζ), ότι τα θέματα της Γ.Σ. είναι, α) Απολογισμός, οικονομικός  -διοικητικός, της απερχόμενης διοίκησης, και β) Εκλογές για την άναδειξη νέου Δ.Σ.

Προθεσμία για κατάθεση υποψηφιοτήτων είναι ως την Παρασκευή, στις 20.00 (εγγράφως, στα γραφεία του Πανηλειακού, Κολοκοτρώνη 1, Πύργος, τηλ. 26210 25749). Ενώ σε περίπτωση μη απαρτίας, θα επαναληφθεί την Τετάρτη 3 Ιουλίου.

Δικαίωμα συμμετοχής έχουν τα ταμειακώς εντάξει, εγγεγραμμένα μέλη.

Η συγχώνευση με τον ΠΦΟ Πανόπουλου

Στην παρούσα φάση παραμένει στο προσκήνιο το θέμα της συγχώνευσης με τον ΠΦΟ Πανόπουλου, που ουσιαστικά δείχνει να είναι η μόνη υγιής διοικητική λύση, με την ομάδα – κίνηση των επιχειρηματιών ταυτόχρονα να προχωράει και σε αρχικές κινήσεις για το σχεδιασμό της ενόψει της ερχομένης αγωνιστικής περιόδου.

Ήδη μάλιστα, τις τελευταίες μέρες, έχει έρθει σε επαφή και με άλλους τοπικούς παράγοντες, ή και απλούς φιλάθλους της ομάδας, για να βοηθήσουν, ενώ κάνει επαφές και με ντόπιους ποδοσφαιριστές.

Μεταξύ αυτών, με κάποιους που τα τελευταία ένα – δυο χρόνια, αγωνίστηκαν στον ΠΦΟ Πανόπουλου. Επανερχόμενοι πάντως στο θέμα της συγχώνευσης, πρέπει να διασαφηνιστεί κι ότι, θα ακολουθήσουν τις προσεχείς μέρες και νεότερα σε αυτό το θέμα.

Πάντως, στην προσεχή Γενική Συνέλευση, θα γίνει συζήτηση μόνο, (με όποιο τρόπο…) και δεν θα παρθεί απόφαση. Αφού δεν είναι μέσα στα θέματα της ημερήσιας διάταξης.

Αν όλα κυλήσουν, με τις ως τώρα ενδείξεις, τότε η νέα διοίκηση που θα εκλεγεί, θα συγκαλέσει, άλλη, έκτακτη Γενική Συνέλευση για το θέμα της συγχώνευσης, κτλ, κι εκεί θα παρθεί ή όποια απόφαση.

Απαιτείται αναλυτική ενημέρωση

Εκείνο που πρέπει πάντως να αναφερθεί και πάλι είναι ότι, αυτή ειδικά τη φορά (σε αντίθεση με αρκετές προηγούμενες κατά το παρελθόν, που ήταν πιο …απλές οι διαδικασίες), είναι απόλυτα αναγκαίο η Συνέλευση να γίνει πλήρως νομότυπα και καταστατικά (ποιοί μετέχουν, ποιοί ψηφίζουν, κτλ, και γενικότερα ότι προβλέπεται, και θα είναι σύννομο, χωρίς να δίνει λαβές για αντεγκλήσεις, παρατυπίες, νομικές …συνέχειες π.χ. σε …άλλες αίθουσες)!

Όπως επίσης ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ η αναλυτικότατη ενημέρωση για τα οικονομικά δεδομένα, το ακριβές ύψος αλλά και την αιτιολόγηση των οφειλών, όπως επίσης, τα οφέλη από τη συγχώνευση (που άλλωστε, κατά την κίνηση, ο λόγος της δημιουργίας της, θα είναι αυτά ακριβώς τα χρέη), και όλα τα σχετικά! Με ακρίβεια και πλήρως!!!

Εδώ υπενθυμίζεται επίσης, και με αυτό που έχει κυκλοφορήσει τις τελευταίες μέρες (μόνο υπό μορφή διαρροής, επίσης υπενθυμίζεται…) από την πλευρά της κίνησης, ότι «τα χρέη που υπάρχουν αυτή τη στιγμή στον Πανηλειακό είναι περισσότερα κι από 300.000 ευρώ συνολικά, υπολογίζοντας τις συσσωρευμένες οφειλές στο ΙΚΑ, και διάφορα άλλα μαζί»(!).

Ακόμη, την πληρέστερη και ξεκάθαρη ενημέρωση όλου του κόσμου του Πανηλειακού, αλλά και της φίλαθλης κοινής γνώμης γενικότερα, αναφορικά με την τόσο κρίσιμη καμπή για το ίδιο το μέλλον της ομάδας, είναι λοιπόν απόλυτα αναγκαίο:

Η αναλυτική και λεπτομερειακή παρουσίαση των προτάσεων και των σχεδίων της κίνησης, καθώς επίσης και η παράθεση εξαιρετικά σημαντικών διευκρινήσεων από κάθε εμπλεκόμενη πλευρά! Και απολογιστικά για μέχρι τώρα, και για μελλοντικά, και ΟΛΑ!

Όλη η επικαιρότητα