Αθλητισμός

Πανηλειακός: Ο μετρ των ανατροπών! – Σπουδαία νίκη επί της Κορίνθου στο 95′ (2-1)

14717_ph1.jpg
Ακούστε το άρθρο

Τρίτη σερί νίκη με τρίτη σερί ανατροπή για τον Πανηλειακό! Στο 95\’ το γκολ της λύτρωσης με σκόρερ τη «χρυσή αλλαγή», τον Μήτρου!

Οι «ερυθρόλευκοι» το έχουν… τάμα να δέχονται πρώτοι γκολ για να κερδίζουν τα παιχνίδια! Μετά τη Γλυφάδα και την Προοδευτική, ήταν η σειρά της Κορίνθου να πανηγυρίσει προσωρινά και στο τέλος να φύγει με σκυμμένο κεφάλι!

Επόμενο ματς στο Αίγιο με τον πρωτοπόρο Παναιγιάλειο, που «σκόνταψε» στον Ρούβα (2-2)!

Το φιλμ του αγώνα

Ο Πανηλειακός ξεκίνησε με την ίδια εντεκάδα του Κορυδαλλού: Αθανασόπουλος στο τέρμα, Κουλός και Σαραμαντάς στα άκρα, Κολόκας και Νομικός αμυντικό δίδυμο. Στο κέντρο Κοτσόκολος, Λούγκος, Σαλαπάτας και Βλαχόπουλος στα πλάγια, Κυριακίδης λιγο πίσω από τον προθημένο Καραχάλιο.

Οι «ερυθρόλευκοι» έχασαν την πρώτη καλή ευκαιρία στο 4?, όταν ο Κυριακίδης δεν μπόρεσε να σουτάρει από τη μικρή περιοχή σε σέντρα του Καραχάλιου. Λίγα λεπτά μετά, δέχτηκαν γκολ, όπως και με τη Γλυφάδα, από κόρνερ. Ο Αθανασόπουλος έκανε άστοχη έξοδο και ο Σαμπάνης το αξιοποίησε σκοράροντας μόλις στο 11\’ για τους φιλοξενούμενους.

Ο Πανηλειακός προσπάθησε να αντιδράσει, αλλά η Κόρινθος είχε στηθεί άψογα και έπαιζε με αντεπιθέσεις, χωρίς όμως να δημιουργήσει αξιόλογη φάση. Οι γηπεδούζοι απείλησαν με τον Κολόκα σε εκτέλεση φάουλ, όταν ο Δημαράκης έχασε την μπάλα από τα χέρια του, αλλά το ψηλοκρεμαστό σουτ του αρχηγού του Πανηλειακού κατέληξε άουτ.


Ο Σαλαπάτας λιγο πριν από το ημίχρονο έκανε εντυπωσιακή κούρσα τριπλάροντας εξαιρετικά δύο αντιπάλους, αλλά ανακόπηκε στην προσπάθειά του να πασάρει. Το ματς διακόπηκε προσωρινά, όταν διαφημιστική πινακίδα παρασύρθηκε από τον άνεμο και χτύπησε -ευτυχώς ελαφρά- παίκτη της Κορίνθου.

Το ημίχρονο έληξε με την Κόρινθο μπροστά και τη βροχή να κάνει δυναμική εμφάνιση για περίπου 10 λεπτά και να δημιουργεί? λίμνες στο γρασίδι!


Η έναρξη του β΄ημιχρόνου ξεκίνησε με ένα ουράνιο τόξο πάνω από το γήπεδο, που ίσως προμήνυε την εξέλιξη του ματς για τον Πανηλειακό!


Οι φιλοξενούμενοι μπήκαν καλύτερα όμως και έχασαν δύο σημαντικές ευκαιρίες για το 2-0 αρχικά με τον (Ηλείο στην καταγωγή) Νικολόπουλο και στη συνέχεια με τον Μακρή, που τον αντικατέστησε.


Και ενώ η ροή του αγώνα έμοιαζε εις βάρος του Πανηλειακού, ήρθε από τη «χρυσή αλλαγή», τον Μήτρου (αντικατέστησε τον Κυριακίδη) ένα γκολ πραγματικά ξεχωριστής ομορφιάς!


Η μπάλα απομακρύνθηκε από του αμυντικούς της Κορίνθου, και ο Μήτρου με εξαιρετικό αριστερό βολές έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Δημαράκη στο 72\’.

Η ψυχολογία άλλαξε στρατόπεδο, η Κόρινθος κλείστηκε κι άλλο, ο Πανηλειακός με την είσοδο και του Σωτηρόπουλου έγινε πιο απειλητικός. Στο 77΄όμως οι Πυργιώτες έμειναν με 10 παίκτες, καθώς ο Νομικός βρήκε την μπάλα με το χέρι και αντίκρισε δεύτερη κίτρινη κάρτα ( είχε άλλη μία στο 18\’) και αποβλήθηκε. Οι παίκτες της Κορίνθου διαμαρτυρήθηκαν χλιαρά λέγοντας ότι η παράβαση ήταν εντός περιοχής.

Παρ\’ όλα αυτά ο Πανηλειακός έδειχνε περισσότερο πάθος και δίψα για τη νίκη παρά το αριθμητικό μειονέκτημα. Η Κόρινθος έμοιαζε να συμβιβάζεται με την ισοπαλία.

Στα τελευταία λεπτά των καθυστερήσεων οι γηπεδούχοι πίεσαν ασφυκτικά, και στο τελευταίο λεπτό κέρδισαν κόρνερ. Η μπάλα έφτασε στη μικρή περιοχή και απομακρύνθηκε προσωρινά από την άμυνα της Κορίνθου. Εκεί βρέθηκε ξανά ο Μήτρου, ο οποίος σούταρε δυνατά. Η μπάλα κόντραρε σε κάποιον παίκτη, πηρε απότομη τροχιά και κατέληξε στα δίχτυα του τερματοφύλακα Δημαράκη (φέρει ευθύνη), βάζοντας… φωτιά στο βροχερό τοπίο!|

Οι παίκτες έγιναν ένα κουβάρι, πανηγύρισαν εξαλλα μαζί με τον κόσμο, που είχε ξεσηκωθεί αψηφώντας βροχή και κρύο!

Οι παίκτες της Κορίνθου, αποσβολωμένοι, δεν είχαν το κουράγιο ούτε για σέντρα. Ο διαιτητής λίγα δευτερόλεπτα μετά, σφύριξε τη λήξη εν μέσω έξαλλων πανηγυρισμών από φιλάθλους και παίκτες. Οι \’red boys\’ μπήκαν στο γήπεδο και αποθέωσαν τους παίκτες και τον προπονητή του Πανηλειακού, πανηγυρίζοντας την Τρίτη σερί νίκη με Τρίτη σερί ανατροπή του σκορ!

Κορυφαίος παίκτης του Πανηλειακού ο σκόρερ των δύο γκολ, Μήτρου!


Να σημειωθεί ότι οι φίλαθλοι του Πανηλειακού βράβευσαν τον προπονητή της Κορίνθου, Σωτήρη Αντωνίου, για την περσινή προσφορά στην ομάδα. Ο Αντωνίου ευχαρίστησε τους φιλάθλους και τόνισε ότι θα τους έχει πάντα στην καρδιά του
.

Οι φίλαθλοι του Πανηλειακού δεν σταμάτησαν λεπτό τα τραγούδια και τα συνθήματα σε όλο το ματς, μην υπολογίζοντας την κακοκαιρία. Στο γήπεδο βρέθηκαν και 30 οπαδοί της Κορίνθου, οι οποίοι στο περιθώριο του αγώνα συνομίλησαν σε φιλικό κλίμα με τους ανθρώπους του Πανηλειακού.


Πανηλειακός-Κόρινθος 2-1

(72\’, 95\’ Μήτρου – 11\’ Σαμπάνης)

Αλλαγές

Πανηλειακός: Κατσαρός αντί Λούγκου, Μήτρου αντί Κυριακίδη, Σωτηρόπουλος αντί Βλαχόπουλου

Κόρινθος: Tάνης αντί Σαμπάνη, Μακρής αντί Νικολόπουλου, Αμπαδιωτάκης αντί Πεχλιβανόπουλου

Κίτρινες
Πανηλειακός: Σαλαπάτας, Μήτρου, Κοτσόκολος

Κόρινθος: Νικολόπουλος, Πεχλιβανόπουλος, Σαμπάνης, Κατσίκης, Παππάς

Κόκκινες: Νομικός


Αποτελέσματα Football League 2


Αστέρας Μαγούλας-ΑΟ Χανιά 0-0

ΑΟ Ρούβας-Παναιγιάλειος 2-2

Επισκοπή-Φωστήρας 0-2


Εθνικός Αστέρας-Αχαρναϊκός 0-3 ά.α

ΑΟ Γλυφάδας-Προοδευτική 3-1

Ρεπό: Καλαμάτα

Ο Εθνικός Αστέρας έχει παραιτηθεί από το πρωτάθλημα

Βαθμολογία

ΠΑΝΑΙΓΙΑΛΕΙΟΣ

16

ΑΣΤΕΡΑΣ ΜΑΓ.

10

ΠΑΝΗΛΕΙΑΚΟΣ

10

ΕΠΙΣΚΟΠΗ

9

ΑΧΑΡΝΑΪΚΟΣ

9

ΦΩΣΤΗΡΑΣ

8

ΚΟΡΙΝΘΟΣ

8

ΓΛΥΦΑΔΑ

8

ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ

6

ΚΑΛΑΜΑΤΑ

6

ΧΑΝΙΑ

4

ΡΟΥΒΑΣ

4

ΕΘΝΙΚΟΣ ΑΣΤ.

-2


Επόμενη αγωνιστική

Αχαρναϊκός-Προοδευτική
ΑΟ Χανιά-Εθνικός Αστέρας
ΠΑΣ Κόρινθος-ΑΟ Γλυφάδας
Φωστήρας-Αστέρας Μαγούλας
Παναιγιάλειος-Πανηλειακός
Καλαμάτα-Επισκοπή


Ο σύνδεσμος φιλάθλων του Πανηλειακού ήδη ανακοίνωσε ότι διοργανώνει εκδρομή για το παιχνίδι με τον Παναιγιάλειο στο Αίγιο. Η τιμή είναι 5 ευρώ συν το εισιτήριο του αγώνα. Ο σύνδεσμος θα είναι
ανοιχτός όλη την εβδομάδα (εκτός Τρίτης) μετά τις 18.15.

Θυμηθείτε το LIVE του αγώνα


Λήξη του αγώνα! Τελικό σκορ 2-1

90+ Γκοοοοοοοοοοοολλλλ στις καθυστερήσεις 2-1! ξανά ο Μήτρου με σουτ, η μπάλα κοντραρε και πηγε στα δίχτυα!

Τέσσερα λεπτά οι καθυστερήσεις,

89΄Αμπαδιωτάκης αντί Πεχλιβανόπουλου

80\’ Κίτρινη για Κοτσόκολο και Πεχλιβανόπουλο.

79΄Τάνης αντί Σαμπάνη

77\’ Κόκκινη για τον Πανηλειακό, αποβλήθηκε ο Νομικός.

Το γκολ του Μήτρου ήταν εξαιρετικής ομορφιάς. Υστερα από απόκρουση των αμυντικών της Κορίνθου, ο Μήτρου τη βρήκε με το αριστερό στον αέρα και την έστειλε με δύναμη στα δίχτυα.

Νωρίτερα στο 68\’ η Κόρινθος έχασε ακόμα μία ευκαιρία, με τον Αθανασόπουλο να προλαβαίνει τον Μακρή σε τετ α τετ

72\’ Γκοοοολλλ 1-1 ο Μήτρου με εξαιρετικό σουτ!

Πολλούς χαιρετισμούς στους φίλους του Πανηλειακού από το Λονδίνο, το Παρίσι, τη Βουδαπέστη της Ουγγαρίας, τη Ζυρίχη της Ελβετίας, το Εδιμβούργο της Σκωτίας, τη Νέα Υόρκη και το Όλστον των ΗΠΑ, τη Βιέννη της Αυστρίας, τη Βρέμη της Γερμανίας και τη Λευκωσία και Λάρνακα από την Κύπρο που ενημερώνονται για την εξέλιξη του ματς μέσω του patrisnews.com


63΄Τεράστια ευκαιρία για την Κόρινθο με τον Μακρή σε τετ α τετ. Η μπάλα κατέληξε κόρνερ.

62\’ Μήτρου στη θέση του Κυριακίδη για τον Πανηλειακό.

60\’ Πολύ καλή στιγμή για τον Πανηλειακό, με τον Σαλαπάτα από αριστερά να αστοχεί και να στέλνει την μπάλα άουτ.

Αλλαγή για την Κόρινθο, Μακρής αντί Νικολόπουλου (Ηλείος στην καταγωγή, από τα Λεχαινά)

57\’ Kαλή στιγμή για τον Πανηλειακό, όταν ο Δημαράκης έχασε προσωρινά την μπάλα, αλλά δεν βρέθηκα κάποιος να σπρώξει την μπάλα στα δίχτυα.

51\’ Τεράστια ευκαιρία για τον Νικολόπουλο, σουταρε δυνατά από τη μεγάλη περιοχή εκμεταλλευόμενος αδράνεια της άμυνας, αλλά ο Αθανασόπουλος απέκρουσε ωραία.


Εναρξη του β΄ημιχρόνου.

Ενα όμορφο ουράνιο τόξο έκανε την εμφάνισή του πάνω από το Στάδιο! Μόλις βγήκαν οι ποδοσφαιριστές των δύο ομάδων. Η βροχή κόπασε, ο ήλιος ξαναβγήκε, αλλά το τερέν βάρυνε κι άλλο.

Τα υπόλοιπα αποτελέσματα στη Football League 2

Aστέρας Μαγούλας-Χανιά 0-0

Επισκοπή-Φωστήρας 0-1

ΑΟ Ρούβας-Παναιγιάλειος 0-2

Δυνατή βροχή ξέσπασε στο στάδιο με ισχυρό άνεμο, η οποία συνεχώς δυναμώνει. Στο γήπεδο βρίσκονται 500 φίλαθλοι, εκ των οποίων οι 30 είναι από την Κόρινθο. Κατά τη διάρκεια του α΄ημιχρόνου δεν σταμάτησαν να τραγουδούν

Ο δυνατός άνεμος παρασύρει ταμπέλες, με κίνδυνο να τραυματιστεί ποδοσφαιριστης.

38\’ Εξαιρετικό σλάλομ του Σαλαπάτα από δεξιά σε αντεπίθεση ανακόπηκε την ώρα που συνέκλινε προς τη μεγάλη περιοχή. Κίτρινη κάρτα στον Πεχλιβανόπουλο.

37\’ Kόρνερ για την Κόρινθο.

28\’ Μεγάλη ευκαιρία για τον Πανηλειακό, καθώς Δημαράκης έχασε την μπάλα, αλλά ο Κολόκας έστειλε την μπάλα λίγο άουτ με ψηλοκρεμαστό σουτ.

25\’ Καλή αντεπίθεση της Κορίνθου, αλλά υπάρχει υπόδειξη οφσάιντ. Προθερμαίνονται Κατσαρός και Μήτρου από τον Πανηλειακού.

Ο Πανηλειακός προσπαθεί να συνέλθει από το σοκ του γρήγορου γκολ της Κορίνθου, αλλά η Κόρινθος έχει στηθεί σωστά ως τώρα.

Ο Δημαράκης με δεύτερη προσπάθεια μπλόκαρε την μπάλα.

20\’ Κόρνερ για τον Πανηλειακό από αριστερά.

Η μπάλα απευθείας στην αγκαλιά του Δημαράκη.

18\’ Κίτρινη για Νομικό και Νικολόπουλο

17\’ Φάουλ σε καλό σημείο για τον Πανηλειακό από αριστερά.

Σκόρερ ο Σαμπάνης από τη μικρή περιοχή μετά το κόρνερ του Φίλη ύστερα από «αναμπουμπούλα».

11\’ 0-1 Γκολ για την Κόρινθο

9\’ Μακρινή «λόμπα» λίγο έλειψε να αιφνιδιάσει τον τερματοφύλακα της Κορίνθου, ο οποίος μπλόκαρε με δυσκολία

Μπλόκαρε σταθερά ο Αθανασόπουλος παρότι η μπάλα έσκασε μπροστά του.

7\’ Φάουλ ξανά για την Κόρινθο

Το βαρύ τερέν από τη βροχή δυσκολεύει τις δύο ομάδες.

4\’ Σέντρα του Καραχάλιου, ο Κυριακίδης δεν μπορεσε από τη μικρή περιοχή να σπρώξει την μπάλα.

2\’ Φάουλ γαι την Κόρινθο έξω απο την περιοχή. Η μπάλα απομακρύνεται.

Κόρνερ για την Κόρινθο.

1\’ Εναρξη του αγώνα.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Πανηλειακός: Αθανασόπουλος,Κουλός, Σαραμαντάς, Κολόκας, Νομικός, Κοτσόκολος, Λούγκος, Σαλαπάτας, Βλαχόπουλος, Κυριακίδης, Καραχάλιος.



Η σύνθεση της Κορίνθου: Δημαράκης, Κατσίκης, Φίλης, Ματεντζίδης, Παππάς, Σπυρόπουλος, Πεχλιβανόπουλος, Σαμπάνης, Τσουβαλτσίδης, Νικολόπουλος, Λουμπαρδέας


Διαιτητής του αγώνα είναι ο Κων/νπς Διώτης, βοηθοί οι Ντζουροπάνος Δ., Σπυριδόπουλος Γ. από τον Σύνδεσμο Αιτωλοακαρνανίας και τέταρτος ο Μακρυπόδης Ν. (Αχαΐας).

Στις 15:00 ο φορμαρισμένος Πανηλειακός υποδέχεται στο Δημοτικό Στάδιο Πύργου την Κόρινθο με στόχο την τρίτη σερί νίκη στο πρωτάθλημα της Football League 2.

Oι «ερυθρόλευκοι» με ανεβασμένη ψυχολογία στοχεύουν σε μια ακόμα νίκη και να παραμείνουν σε τροχιά ανόδου.

Το κλίμα είναι αρκετά καλό, ενώ και ο κόσμος στηρίζει την προσπάθεια της ομάδας, κάτι που φάνηκε και στη συνάντηση της Παρασκευής. (σχετικό ρεπορτάζ).

Να σημειωθεί ότι οι φίλαθλοι του Πανηλειακού θα τιμήσουν τον Σωτήρη Αντωνίου, περσινό προπονητή της ομάδας και νυν προπονητή της Κορίνθου.

Όλη η επικαιρότητα