Γ Εθνική

Πανηλειακός: Όλοι οι δρόµοι οδηγούν στο «Μαρακανά»

Παίζουν στις 4 µ. µ. για τα µπαράζ ανόδου των πρωταθλητών, Πανηλειακός – Παλληξουριακός, και µε νίκη οι «ερυθρόλευκοι» αγκαλιάζουν την άνοδό τους στη Γ΄εθνική!
panileiakos_0_1.jpg
Ακούστε το άρθρο

Με τον πολύτιμο βαθμό της ισοπαλίας επέστρεψε ο Πανηλειακός το βράδυ της περασμένης Τετάρτης από το Γύθειο, στην πρεμιέρα του στα μπαράζ ανόδου στη Γ΄ εθνική, παραμένοντας έτσι σε τροχιά ανόδου. Και σήμερα στις 4 μ.μ., υποδέχεται τον δυνατό όπως δείχνει Παλληξουριακό.

Ένα ματς τελικός για τον Πανηλειακό, ο οποίος θα πρέπει να είναι πάρα πολύ σοβαρός, και πρωτίστως να μην δεχτεί γκολ, κάτι που είναι η αρχή της νίκης. Οι «Πυργιώτες» με νίκη φτάνουν τους 7 βαθμούς. Στα υπόλοιπα παιχνίδια όπως και να ‘ρθουν τα αποτελέσματα κάποιες ομάδες θα έχουν χάσει πολύτιμο έδαφος. Ο λαός του Πανηλειακού, πρέπει σήμερα να δώσει δυναμικό παρών στο «Μαρακανά» του Πύργου, αποτελώντας τον 12ο παίκτη της ομάδας. Οι διαφορές των ομάδων είναι ελάχιστες και η παρουσία των φιλάθλων είναι καταλυτική. Άλλωστε ο Πανηλειακός ανήκει σε όλη την Ηλεία, και όποιοι κι αν διοικούν, και όποιοι κι αν ηγούνται είναι Πανηλειακός. Στο αγωνιστικό μέρος να σημειώσουμε ότι η ομάδα ολοκλήρωσε το απόγευμα της Παρασκευής στην Συντριάδα την προετοιμασία της, χωρίς να αντιμετωπίζει ιδιαίτερα αγωνιστικά προβλήματα. Αναλυτικά το σημερινό πρόγραμμα και οι διαιτητές: Ο Κορίνθιος Κεφίλης στον Πύργο Το σημερινό πολύ κρίσιμο ματς του Πανηλειακού με τον Παλληξουριακό, στο Στάδιο Πύργου, που θα ξεκινήσει στις 4 μ. μ., θα «σφυρίξει» ο διαιτητής Κεφίλης, από την Κόρινθο.

Κυριακή 15/5- Ώρα 4.00 μ. μ. Πανηλειακός- Παλληξουριακός: Κεφίλης, Κλεπετσάνης, Πιετρής (Κορίνθου).

Πανθυρεατικός- Πανγυθεατικός: Καλογερόπουλος, Βαμβακάς, Τζανης (Αθηνών).

Πανθουριακός- ΑΠΣ Πάτραι: Τριανταφύλλου, Δημητρόπουλος, Γκουριώτης (Αργολίδας) Ρεπό: Τσιλιβή

Η βαθμολογία (σε 2 αγωνιστικές)

Πάτραι 6 6-0

Πανηλειακός 4 3-0

Πανγυθεατικός 2 0-0

Παλληξουριακός 2 1-1

Πανθουριακός 1 1-1

Πανθυρεατικός 0 0-3 Α.Ο.

Τσιλιβή –

* Οι 3 πρώτοι κερδίζουν άνοδο στη Γ’ Εθνική

MΠΑΡΑΖ ΑΝΟΔΟΥ

Tι ισχύει σε περίπτωση ισοβαθμίας ομάδων

Την περασμένη Κυριακή ξεκίνησαν οι αγώνες μπαράζ σε μορφή «μίνι πρωταθλήματος» για την άνοδο πρωταθλητριών ενώσεων στη Γ΄ Εθνική κατηγορία. Ενώ σήμερα, ξεκινούν και τα μπαράζ των πρωταθλητριών των 7 ομίλων της Γ΄ Εθνικής κατηγορίας για την άνοδό τους στη Super League 2. Και τα δύο παραπάνω πρωταθλήματα διεξάγονται σε ένα (1) γύρο με κάθε ομάδα να δίνει 3 αγώνες εντός έδρας, 3 εκτός έδρας και 1 ρεπό. Δεν υπάρχει δηλαδή 2ος γύρος στις έδρας των αντιπάλων. Αυτό θα έχει ως αποτέλεσμα ότι σε περιπτώσεις ισοβαθμίας στο τέλος των μπαράζ να μην ισχύουν τα αποτελέσματα των μεταξύ τους αγώνων, αλλά η διαφορά τερμάτων όλων των αγώνων.

Αν και ο ΚΑΠ προβλέπει σε περιπτώσεις ισοβαθμιών το τι έγινε στους μεταξύ τους αγώνες, επειδή δεν υπάρχει δεύτερος γύρος, αυτό δεν ισχύει. Έτσι σε περίπτωση ισοβαθμιών θα μετρήσουν τα γκολ σε όλους τους αγώνες, πράγμα που πολλές ομάδες το αγνοούν. Έτσι θα πρέπει να έχουν σαν στόχο όχι μόνο τη νίκη αλλά και την επίτευξη όσο περισσότερων γκολ γίνεται. Το παραπάνω το αποφάσισε η νομική υπηρεσία της ΕΠΟ και εκτός των δύο αυτών πρωταθλημάτων έχει εφαρμογή και στα πρωταθλήματα των ΕΠΣ (ανδρικά ή και υποδομών) όπου υπάρχει 1 ή 3 γύροι (σε μερικές ενώσεις που δεν έχουν πολλές ομάδες κάνουν 3 γύρους).

Όλη η επικαιρότητα