Αθλητισμός

Πανηλειακός: Στο Δημοτικό Συμβούλιο «γεννήθηκε» η ελπίδα!

sumvoulio.jpg
Αχτίδα…αισιοδοξίας διαφάνηκε στον «ορίζοντα» του χθεσινού εκτάκτου Δημοτικού Συμβουλίου Πύργου με κεντρικό θέμα τη σωτηρία του Πανηλειακού στο οποίο μέσα σε κλίμα σύμπνοιας και συνεργασίας, με την παρουσία αρκετού κόσμου για τα δεδομένα της εποχής, αποφασίσθηκε πως η θέση της ομάδας είναι στη Γ’ Εθνική και όλες οι ενέργειες από εδώ και στο εξής θα έχουν αυτόν το στόχο!

Συγκεκριμένα, όπως αποφασίσθηκε, ο Δήμος αναλαμβάνει τα πρώτα έξοδα για την δήλωση συμμετοχής στην συγκεκριμένη κατηγορία και η νέα διοίκηση η οποία θα προκύψει από την Γ.Σ. της Κυριακής και θα αποτελείται από μέλη των Δημοτικών Παρατάξεων θα τρέξει τις υπόλοιπες διαδικασίες.

Ακολουθεί αναλυτικό ρεπορτάζ για το τι ειπώθηκε στην συνάντηση και ποιες θα είναι οι επόμενες κινήσεις. 

 

Γαβρίλης Λιατσής: «Σταθμός στην ιστορία του Πανηλειακού η σημερινή συνάντηση»
 
Πρώτος πήρε τον λόγο ο Δήμαρχος Πύργου ο οποίος τόνισε: «Ο Πανηλειακός είναι ο εκπρόσωπος του Νομού μας και είμαστε υποχρεωμένοι να αγωνιστούμε να μείνει στην Γ’ Εθνική! Είμαστε εδώ για να ενώσουμε και όχι να διχάσουμε! Για αυτό απαιτούνται γρήγορες λύσεις, καθώς δεν υπάρχουν χρονικά περιθώρια! Ο Πανηλειακός θα πρέπει να γνωρίζετε, ως ερασιτεχνικό σωματείο δεν έχει οφειλές, πράγμα που του δίνει την δυνατότητα για την δημιουργία λαϊκής βάσης! Η σημερινή (σ.σ. χθεσινή) συζήτηση, αποτελεί σταθμό για την ιστορία της ομάδας. Προτείνω από την πλευρά μου να παραιτηθεί η υπάρχουσα διοικούσα επιτροπή, και να βγει μια διοίκηση από τα μέλη όλων των παρατάξεων του Δήμου μας, που θα ενώσει όλους, με πλάνο βέβαια τη συμμετοχή του Πανηλειακού μας στην Γ’ Εθνική! Να σταματήσουν τα σενάρια για συνένωση και χρεοκοπία. Ο Δήμος θα εξασφαλίσει τα 500 ευρώ που χρειάζονται για την δήλωση της συμμετοχής στη Γ’ Εθνική».
 

Τάκης Αντωνακόπουλος: «Ο Πανηλειακός είναι διαχρονική ιδέα»
 
Από την πλευρά του ο Τάκης Αντωνακόπουλος δήλωσε:« Ο Πανηλειακός είναι διαχρονική ιδέα, και η παρακαταθήκη του μας δημιουργεί ευθύνες! Απαιτείται λοιπόν να βρεθεί άμεσα διοίκηση, και να ανακαλύψουμε ανθρώπους που θέλουν και μπορούν να βοηθήσουν! Είμαστε στη διάθεση ως παράταξη οποιασδήποτε πρωτοβουλίας!». 


Γιάννης Αργυρόπουλος: «Δεν είναι εύκολο, αλλά θα δοθεί η μάχη!» 
 
Ο επικεφαλής του «Οράματος Δημιουργίας» Γιάννης Αργυρόπουλος τόνισε: «Τα τελευταία χρόνια ο αθλητισμός ακολουθεί την φθίνουσα πορεία της κοινωνίας μας! Έτσι λοιπόν από την πλευρά μου θα προτιμήσω να μην γίνω αρεστός… παρά να λαϊκίσω! Ο Δήμος Πύργου μπορεί να βοηθήσει κινητοποιώντας ανθρώπους και επιχειρηματίες! Δεν είναι εύκολο βέβαια, αλλά θα πρέπει να δοθεί η «μάχη»! Άλλωστε καμία μάχη δεν χάθηκε… προτού γίνει!». 
 

Χάρης Μιχαλακόπουλος: «Ο Πανηλειακός είναι ναυαρχίδα του Ηλειακού αθλητισμού»
 
«Ο Πανηλειακός, φίλοι μου, είναι ναυαρχίδα του Ηλειακού αθλητισμού! Τα πράγματα είναι απλά. Δεν συζητάμε σήμερα (σ.σ. χθες) εδώ για άλλη κατηγορία, πλην της Γ’ εθνικής! Χρειάζονται 150.000 ευρώ για να κατέβει η ομάδα στην Γ’ εθνική, και δεν μπορούμε να την βοηθήσουμε! Είναι κατάντια! Οι μικρότεροι σύλλογοι θα πρέπει να τον βοηθήσουν, γιατί χωρίς τον Πανηλειακό δεν υπάρχει μέλλον στο Ηλειακό Ποδόσφαιρο! Από ότι γνωρίζω, ήδη αυτή την ώρα υπάρχουν 11 παίκτες που προσφέρονται να παίξουν δωρεάν!» δήλωσε ο Χάρης Μιχαλακόπουλος.
 
Τον λόγο στη συνέχεια πήραν οι κύριοι Πάνος Αλεξανδρόπουλος ο οποίος υποστήριξε πως φεύγοντας από εδώ πρέπει ήδη να έχει βρεθεί η νέα Διοίκηση, ενώ ο Κ. Παναγιωτόπουλος φορτισμένος συναισθηματικά χαρακτήρισε τιμή του την παρουσία του στο συγκεκριμένο Δημοτικό Συμβούλιο απονέμοντας σε όλους τους παρευρισκόμενους τα εύσημα για την παρουσία και τη στήριξή τους.
 

Οι επόμενες κινήσεις
 
Μετά και την χθεσινή συνεδρίαση ο χρόνος μπορεί να μετρά αντίστροφα αφού οι δηλώσεις συμμετοχής για τη Γ’ Εθνική λήγουν στις 5 Αυγούστου αλλά πλέον πνέει άνεμος αισιοδοξίας. Σειρά τώρα παίρνει ο ορισμός της νέας Διοίκησης, τα άτομα της οποίας θα προκύψουν καθ’ υπόδειξη των επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων που θα επιλέξει ο καθένας τον «εκλεκτό» του, με την ερχόμενη Γ.Σ. της Κυριακής να αποτελεί ορόσημο για το μέλλον του Πανηλειακού. Ήδη κάποια ονόματα προέκυψαν, ωστόσο ας κάνουμε λίγη ακόμα υπομονή για να μπορούμε να μιλήσουμε με σαφήνεια για τη σύνθεση του νέου πιθανού Δ.Σ.
 
Γιώργος Μικελόπουλος, Γιώργος Παπαφωτόπουλος

Όλη η επικαιρότητα