Αθλητισμός

Πανηλειακός: Στο Κύπελλο το «ποδαρικό» της χρονιάς στις 14/15 Σεπτεμβρίου – «Ράλι» από τη διοίκηση για τα εξωαγωνιστικά

panhleiakos_0_0_0.jpg
Ακούστε το άρθρο

Ο προπονητής του Πανηλειακού Πέτρος Δημητρίου έμεινε ικανοποιημένος από την κλήρωση του πρωταθλήματος της Football League, αν και δεν δίνει τόσο σημασία, αφού εκείνο που τον ενδιαφέρει είναι να παρουσιασθεί έτοιμη η ομάδα του.

Ο Έλληνας τεχνικός υποστήριξε σχετικά: «Προσωπικά θεωρώ ότι η κλήρωση ήταν καλή, αλλά η πρεμιέρα πάντα κρύβει δυσκολίες και πολλές παγίδες. Προσωπικά έχω μάθει να υπολογίζω όλες τις ομάδες και να μην δίνω τόσο σημασία στη σειρά των αγώνων, αφού όλους τους αντιπάλους θα τους βρούμε στο δρόμο μας. Για μένα εκείνο που έχει σημασία είναι η ομάδα να παρουσιασθεί έτοιμη στα επίσημα παιχνίδια και κυρίως ικανή να ανταποκριθεί στις προσδοκίες όλων αλλά και στις δεδομένες δυσκολίες που θα παρουσιάσει αυτό το πρωτάθλημα».

Στις 14-15/9 η πρεμιέρα του Κυπέλλου, στις 10/9 η κλήρωση

Στις 14 και 15 Σεπτεμβρίου ξεκινούν οι αγωνιστικές υποχρεώσεις του Πανηλειακού, καθώς εκείνο το διήμερο θα διεξαχθεί η α΄ φάση του Κυπέλλου, όπου οι 28 ομάδες της Football League θα βρεθούν αντιμέτωπες μεταξύ τους σε νοκ άουτ αγώνες.

Η κλήρωση θα γίνει στις 10 Σεπτεμβρίου στις 16:00 στα γραφεία της ΕΠΟ.

Ελαστικές οι προϋποθέσεις για την Αύξηση Μετοχικού Κεφαλαίου

Όπως έγινε γνωστό στο περιθώριο της κλήρωσης του πρωταθλήματος της Football League 2013-2014, η διοργανώτρια συμφώνησε με το υπουργείου Πολιτισμού-Αθλητισμού στη μείωση στις 300.000 ευρώ (από 500.000) του μετοχικού κεφαλαίου που απαίτείται για να αγωνιστεί μια ομάδα στο πρωτάθλημα της Β’ Εθνικής.

Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες του Patrisnews.com, δόθηκε το χρονικό διάστημα των δύο μηνών ως προθεσμία για τη συγκέντρωση του ποσού.

Ωστόσο, έως και τις 15 Σεπτεμβρίου οι ομάδες οφείλουν να έχουν καταθέσει στην Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού (ΕΕΑ) απαραίτητα δικαιολογητικά (ασφαλιστική ενημερότητα, φορολογική ενημερότητα, κ.ά.) καθώς και την εγγυητική επιστολή, η οποία πρέπει να είναι στο 10% του φετινού προϋπολογισμού. Σύμφωνα με «ερυυρόλευκες» πηγές, υπολογίζεται γύρω στις 350.000-400.000 ευρώ ο προϋπολογισμός, επομένως η εγγυητική επιστολή θα είναι ύψους 35.000-40.000 ευρώ.

Όπως ανέφεραν στελέχη του Πανηλειακού, το νέο καταστατικό συγκρότησης της ομάδας σε ΠΑΕ υπεγράφη και ήδη ξεκίνησαν οι διαδικασίες για τη συγκέντρωση και κατάθεση των δικαιολογητικών στην ΕΕΑ, αναγνωρίζοντας την καθυστέρηση που έχει παρατηρηθεί ως τώρα.

Παράλληλα, τις επόμενες ημέρες θα γνωστοποιηθούν οι τραπεζικοί λογαριασμοί μέσω των οποίων θα μπορεί ο κάθε ενδιαφερόμενος να αγοράσει μετοχές του Πανηλειακού.

«Τρέχουν» για τα εξωαγωνιστικά

Προσπαθώντας να αφήσουν πίσω τους τους ρυθμούς… χελώνας, οι διοικούντες ήδη ξεκίνησαν «αγώνα δρόμου» για να επιλυθούν τα εξωαγωνιστικά ζητήματα, όπως οι απαραίτητες εργασίες στο «Μαρακανά» και στη Συντριάδα, το «άνοιγμα» στην αγορά για την προσέλκυση χορηγών κλπ

Π. Φωτ.


Όλη η επικαιρότητα