Αθλητισμός

Πανηλειακός: «Την Παρασκευή θα απαντήσω στην διοίκηση»

dimhtrioy_proth.jpg
Ακούστε το άρθρο

Του Χρ. Κανελλόπουλου

xrkanl.1@gmail.com

 

Την Παρασκευή θα απαντήσει ο κ. Πέτρος Δημητρίου στην διοίκηση του Πανηλειακού, αν τελικά θα αναλάβει την ομάδα.

Και αυτό αφού όπως τόνισε ο έμπειρος τεχνικός, που ήρθε χθες στον Πύργο με τον συνεργάτη του Λευτέρη Βελέντζα, θέλει πρώτα να μιλήσει με τους φιλάθλους του Πανηλειακού, να διαπιστώσει ότι όλοι είναι μια «γροθιά», για το καλό της ομάδας και κατόπιν να πει το οριστικό ναι.

Ο κ. Δημητρίου μιλώντας χθες στα τοπικά ΜΜΕ, αμέσως μετά την ξενάγηση που του έγινε στις εγκαταστάσεις της Συντριάδας, ξεκαθάρισε επίσης πως αν αναλάβει την ομάδα θέλει να την οδηγήσει πολύ ψηλά και ότι δεν τον ενδιαφέρει αν παίξει στην Β’ Εθνική ή στην Γ’ Εθνική.

Αυτό που μέτρησε γι’ αυτόν και δέχθηκε καταρχήν να έρθει στον Πύργο, είναι η ιστορία της ομάδας και φυσικά η εικόνα που έχει από τον κόσμο του.

Επίσης μας δήλωσε πως πρώτη φορά αναλαμβάνει μια ομάδα χωρίς ουσιαστικά να υπάρχει ρόστερ (βρήκε μόλις 5 παίκτες), ενώ ανέφερε πως έχει επαφές με παίκτες Β’ Εθνικής και πως θέλει ένα ρόστερ 25 παικτών, με εμπειρία, αλλά και με ταλέντο.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του κ. Δημητρίου :

Για την συνεργασία με τον Πανηλειακό, για το όραμα του και τις αντεγκλήσεις που υπήρξαν μεταξύ των παραγόντων : «Είναι τιμή για μένα μια ομάδα όπως είναι ο Πανηλειακός να θέλει να συνεργαστεί μαζί μου. Δεν θα το συζητούσα να δουλέψω σε ομάδα Γ’ Εθνικής, αν δεν ήταν ο Πανηλειακός. Είμαι 10 χρόνια σε ομάδες Β’ Εθνικής και πιστεύω ότι έχω κτίσει ένα καλό όνομα στην χώρα μας. Οι άνθρωποι από την Αθήνα με προσέγγισαν πριν από 20 ημέρες περίπου, και μου έκαναν πρόταση συνεργασίας, για την Γ’ Εθνική και παρότι είχα προτάσεις από Β’ Εθνική, μετά τον Φωκικό, συμφώνησα να έρθω στην ομάδα, αφού ο Πανηλειακός είναι μια μεγάλη ομάδα, που την αδικεί η κατηγορία. Είπαμε λοιπόν να ξεκινήσουμε και να φτιάξουμε μια πολύ καλή ομάδα. Ξέρω ποιος είναι ο Πανηλειακός, ξέρω πόσο μεγάλο είναι το όνομα του, είδα ότι έχει πολύ καλές εγκαταστάσεις, αλλά δυστυχώς τις τελευταίες μέρες δεν σα κρύβω ότι έβαλα ένα φρένο στο να προχωρήσω σε συνεργασία, γιατί είδα κάποια πράγματα που δεν μου άρεσαν. Και συγκεκριμένα ήμουν επιφυλακτικός για αυτά που διάβασα και τις αντεγκλήσεις που υπήρξαν, ανάμεσα στους Πυργιώτες παράγοντες και στους Αθηναιούς παράγοντες. Εγώ δεν θέλω να αποδείξω κάτι. Το όνομα μου είναι γνωστό, και θα το δείξω αυτό μέσα από την δουλειά μου. Θέλω να φτιάξω μια πανίσχυρη ομάδα, που δεν θα είναι ομάδα μιας χρονιάς, αλλά θα ανέβει κατηγορία και θα πατάει γερά στα πόδια της. Όμως εγώ σε καμία περίπτωση δεν πρόκειται να γίνω μπαλάκι του τένις. Δεν είμαι με κανέναν πέρα από τον Πανηλειακό. Αυτό πρέπει να το καταλάβει ο κόσμος του Πανηλειακού. Ο Πανηλειακός δεν είναι τα πρόσωπα. Ούτε ο Γκάμαρης, ούτε ο Χριστόπουλος, ούτε ο Δημητρίου. Εμείς θα αποδείξουμε με την οργάνωση μας και την εμπειρία μας ποιος θα είναι ο Πανηλειακός στη συνέχεια. Όμως ζητώ από τον κόσμο του Πανηλειακού και κυρίως από τους οργανωμένους, που πιστεύω ότι είναι από τους καλύτερους που υπάρχουν, να είμαστε όλοι μια γροθιά και αν παίξουμε στην Β’ Εθνική, όλοι μαζί μια γροθιά, να μπορέσουμε να πάμε τον Πανηλειακό ψηλά. Αν υπάρχουν αντιδράσεις και διαφωνίες η ομάδα δεν μπορεί να προχωρήσει. Εγώ έρχομαι για τον κόσμο του Πανηλειακού, για την φανέλα και το σήμα του Πανηλειακού, και για τους απλούς φιλάθλους».

Για τις σχέσεις του με τον κ. Γκάμαρη : «Ο κ. Γκάμαρης στους δυο μήνες που ήμασταν μαζί στον Εθνικό Αστέρα ήταν κύριος σε μένα και σε όλη την ομάδα. Κάναμε μόνο μια συμμετοχή με την Καλλονή στο κύπελλο και στην συνέχεια η ομάδα δεν προχώρησε αφού βγήκαν κάποια χρέη από την προηγούμενη χρονιά, τα οποία δεν γνώριζε ο κ. Γκάμαρης και έτσι αναγκάστηκε η ομάδα να αποσυρθεί από το πρωτάθλημα. Εγώ δεν έρχομαι στον Πανηλειακό για τον κ. Γκαμαρη. Έρχομαι ως Δημητρίου με τον συνεργάτη μου τον Λευτέρη Βελέντζα και ένα επιτελείο τεσσάρων ανθρώπων. Εγώ όταν θα πω κλείσαμε δεν θα είμαι με κανέναν. Θα είμαι μόνο με τον Πανηλειακό και με τους φιλάθλους του».

Για το χτίσιμο της ομάδας : «Έχω κάνει μελέτες και έχω έρθει σε επαφές με Αθλητικά κέντρα, και δεν πρόκειται να αφήσω καμία λεπτομέρεια στην τύχη. Πριν πω την Παρασκευή το τελικό ναι, θα μιλήσω με τον κόσμο. Αν δω ότι δεν είμαστε όλοι μια γροθιά δεν νομίζω ότι μπορούμε να συνεχίσουμε την συνεργασία μας. Έχω δε ένα πλεονέκτημα ότι είμαι από το πρωί έως το βράδυ στο γήπεδο».

Για το ρόστερ : «Οι εγκαταστάσεις της ομάδας είναι εξαιρετικές, αλλά δυστυχώς μου δίνουν ένα ρόστερ που αποτελείται από πέντε παιδιά. Οι άλλοι παίκτες που είναι; Όπως καταλαβαίνεται πρέπει να ξεκινήσω από το μηδέν. Αυτή την στιγμή κρατώ κάποιους παίκτες Β’ Εθνικής, οπότε όταν συμφωνήσουμε να έχω 10-12 παίκτες στην διάθεση μου, με μεγάλη εμπειρία στην Β’ Εθνική. Από κει και πέρα θα κοιτάξουμε και κάποια παιδιά από την περιοχή, προκειμένου να έχουμε ένα ρόστερ 25 παικτών. Οπότε καταλαβαίνεται τι ρίσκο περνώ. Παίρνω μια ομάδα που έχει μόνο γήπεδα και όχι παίκτες».

Θέλει να πετύχει στον Πανηλειακό : «Θέλω να μείνω στον Πανηλειακό 2-3 χρόνια και να κάνουμε πάλι την επιτυχία που είχε με τον φίλο μου τον Σάκη Τσιώλη. Δεν νοείται να παίζουν ομάδες μικρού βεληνεκούς στην Α’ Εθνική και να μην είναι εκεί ο Πανηλειακός. Έστω να είναι στην Β’ Εθνική. Έχω εμπιστοσύνη και στους παράγοντες από την Αθήνα, αλλά και στους παλιούς παράγοντες της ομάδας και θέλω όλοι μαζί να πάμε τον Πανηλειακό πολύ ψηλά.

Καλώ τους φιλάθλους να είναι δίπλα στην ομάδα και να κάνουμε μια έναρξη όπως στον Ολυμπιακό Βόλου».

Όλη η επικαιρότητα