Ηλεία

Πανηλειακό Συμβούλιο Αιρετών Ηλείας: Μεγάλο «μέτωπο» συμμετοχής – Και η εκκλησία «σύμμαχος» του αγώνα

Ακούστε το άρθρο

ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ 26/2 ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΤΡΑ – ΠΥΡΓΟΣ

Αυξάνονται καθημερινά οι δηλώσεις συμμετοχής στην προγραμματισμένη για την ερχόμενη Τετάρτη, 26 Φεβρουαρίου 2020, κινητοποίηση που διοργανώνεται από το Πανηλειακό Συμβούλιο Αιρετών Ηλείας για τον δρόμο Πάτρα – Πύργος. Ως γνωστό η κινητοποίηση θα γίνει στο Βουπράσιο στις 12 το μεσημέρι…

Μετά το ψήφισμα για συμμετοχή στην κινητοποίηση του δημοτικού συμβουλίου Ζακύνθου, ανάλογες κινήσεις αναμένονται και από το νησί της Κεφαλονιάς καθώς, από την Μεσσηνία καθώς και την Περιφέρεια Πελοποννήσου

«Οδός θανάτου»…

Από τους κορυφαίους συμπαραστάτες του διεκδικητικού οργάνου είναι ο Μητροπολίτης Ηλείας Γερμανός που έχει δηλώσει πολλάκις σε δημόσιες τοποθετήσεις του ότι το έργο κατασκευής του αυτοκινητόδρομου πρέπει να συνεχιστεί…

Σύμμαχος στην κινητοποίηση από πλευράς εκκλησίας είναι και ο Μητροπολίτης Πατρών κ. Χρυσόστομος που με επιστολή του τον περασμένο Ιανουάριο –προς τον Υπουργό Μεταφορών και Υποδομών Κ. Καραμανλή- χαρακτήριζε τον υπάρχοντα δρόμο Πάτρα – Πύργος ως… οδό θανάτου…

«Χαρακτηριστικό τῆς καταστάσεως ἡ ὁποία ἐπικρατεῖ στό συγκεκριμένο δρόμο, εἶναι ἡ ὀνομασία πού τοῦ ἒχει δοθῆ ἀπό πολλούς, «ὁδός θανάτου».
Κάνετε ὃ,τι εἶναι δυνατόν, ὣστε νά μή θρηνήσωμε ἂλλα θύματα καί νά μή προστεθοῦν ἂλλοι ἀνάπηροι στίς ἑκατοντάδες τῶν προηγουμένων. Ὁ δρόμος αὐτός εἶναι ἂκρως ἐπικίνδυνος.
Τό γράμμα μου αὐτό γράφτηκε ὡς χρέος πατρικό, στή μνήμη τῶν δύο Ἐκπαιδευτικῶν, οἱ ὁποῖοι ἂφησαν τήν τελευταία τους πνοή στήν ὁδό Πατρῶν-Πύργου, ἀλλά καί στήν μνήμη ὃσων ἒβαψαν μέ τό αἷμα τους, αὐτό τό δρόμο ἐπί τόσα ἒτη.
Ἡ Πάτρα εἶναι ἡ τρίτη πόλις τῆς Ἑλλάδος, ἒχει τό τρίτο λιμάνι, εἶναι πόλις πού ὂχι μόνο τήν ἐπισκέπτονται πλήθη ἀνθρώπων, Ἑλλήνων καί ἂλλων, ἀλλά καί δι’ αὐτῆς κατευθύνονται, διά τῆς ὁδοῦ Πατρῶν-Πύργου, στήν Ἠλεία, (ἡ ὁποία ἒχει ἐπίσης μεγάλο ἱστορικό ἐνδιαφέρον), Μεσσηνία, νησιά Ἰονίου κ.λ.π.
Μέ τήν πίστη καί ὂχι ἁπλῶς μέ τήν ἐλπίδα, ὃτι θά εἰσακουσθοῦν οἱ ἐκκλήσεις καί παρακλήσεις μας γιά τό συγκεκριμένο θέμα, Σᾶς ἀσπάζομαι ἐν Κυρίῳ, εὐχόμενος ὑγιεία καί εὐλογία παρά Θεοῦ, στήν ἐπιτέλεση τοῦ πολυευθύνου ἒργου Σας»… αναφερόταν, μεταξύ άλλων στην επιστολή του κ. Χρυσόστομου…

Χθες η Ομοσπονδία Εμπορικών Συλλόγων Ηλείας και οι Εμπορικοί Σύλλογοι μέλη της, πλην του Εμπορικού Συλλόγου Αμαλιάδας, αλλά και ο Σύνδεσμος Υδραυλικών ν. Ηλείας, συνυπέγραψαν τη συμμετοχή τους στην κινητοποίηση. Όπως επισημαίνει η Ομοσπονδία «είναι ξεκάθαρο πλέον ότι η μόνη λύση για την αποκατάσταση των αδικιών εις βάρος της Ηλείας είναι η ενότητα και η μεταξύ μας συνεννόηση. Σε αυτό το πλαίσιο θα πρέπει να κινηθούμε αφήνοντας στην άκρη τις κομματικές ταμπέλες και τα προσωπικά οφέλη».

Υπέρ της άμεσης υλοποίησης του αυτοκινητόδρομου τάσσεται και ο Δικηγορικός Σύλλογος Αμαλιάδας, που αποφάσισε –επίσης- τη συμμετοχή του με αντιπροσωπεία στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας την 26η Φεβρουαρίου 2020.

Μαζική συμμετοχή εκπαιδευτικών…

Στην κινητοποίηση θα συμμετάσχουν και οι εκπαιδευτικοί με το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΛΜΕ Ηλείας με απόφαση του (29/01/2020), να πρωτοστατεί και να συμμετέχει στις πρωτοβουλίες που έχουν σαν στόχο την κατασκευή του δρόμου Πατρών – Πύργου.

Όπως επισημαίνεται μάλιστα σε χθεσινή ανακοίνωση της ΕΛΜΕ Ηλείας «Προτείνουμε τη μαζική συμμετοχή της εκπαιδευτικής κοινότητας πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδος, (Αιτωλοακαρνανίας, Αχαΐας και Ηλείας) Ζακύνθου και Κεφαλλονιάς. Για διευκόλυνση της συμμετοχής των συναδέλφων η ΑΔΕΔΥ έχει κηρύξει στάση εργασίας (για Αχαΐα και Ηλεία) στις 26/02/2020 από τις 11:00 μέχρι τη λήξη του ωραρίου διευκολύνοντας έτσι όλους τους δημοσίους υπαλλήλους».

Μίσθωση λεωφορείου από Πύργο για Βουπράσιο

Από την πλευρά του ο Σύλλογος Εργαζομένων δήμων Πύργου, Αρχαίας Ολυμπίας και Ζαχάρως, ενημερώνει τα μέλη του ότι όσοι επιθυμούν να μετακινηθούν την Τετάρτη 26 Φεβρουαρίου 2020 στο Βουπράσιο για να συμμετάσχουν στην κινητοποίηση το πρωί εκείνης της ημέρας (ώρα 10:30 πμ), να βρίσκονται έξω από το σταθμό ΟΣΕ (οδός Υψηλάντου), όπου ο δήμος Πύργου θα έχει μισθώσει λεωφορεία για την μετακίνησή τους. Δηλώσεις συμμετοχής γίνονται στο τηλ. 6977 770 273.

Όλη η επικαιρότητα