WEB tv Γ Εθνική

Πανηλειακός – Αστέρας Βλαχιώτη 1-1: Αρνείται να χάσει (PHOTOS-VIDEO)

Ακούστε το άρθρο

Χαρακτήρα έδειξε για άλλη μια φορά ο Πανηλειακός, αφού για δεύτερο συνεχόμενο εντός έδρας ματς μετά από αυτό με τον Τσικλητήρα Πύλου, οι ερυθρόλευκοι έμειναν πίσω στο σκορ από τον Αστέρα Βλαχιώτη, όμως κατάφεραν λίγο πριν το φινάλε να σώσουν το βαθμό της ισοπαλίας με το γκολ του Μπουρλάκη.

Η ομάδα του Γ. Κούτση ειδικά στο πρώτο μέρος είχε τον έλεγχο του αγώνα αλλά βρέθηκε να χάνει στην πρώτη ουσιαστικά ευκαιρία που δημιούργησαν οι φιλοξενούμενοι. Στην επανάληψη οι ποδοσφαιριστές του Πανηλειακού έδειξαν ψυχικά αποθέματα και έφεραν το ματς στα ίσια στο 85’ χωρίς να καταφέρουν τελικά να κάνουν την ολική ανατροπή.

Οι ερυθρόλευκοι με το αποτέλεσμα αυτό παρέμειναν στην τρίτη θέση της βαθμολογίας ισοβαθμώντας με την Καλαμάτα, την οποία θα αντιμετωπίσουν την ερχόμενη Κυριακή στη Μεσσηνία και έδωσαν τη δυνατότητα στον Αστέρα Αμαλιάδας να μειώσει την διαφορά του με τους Λάκωνες στους δύο βαθμούς.

Εξαιρετικές εντυπώσεις άφησε η επετειακή φανέλα του συλλόγου, η οποία πάντως δε συνοδεύτηκε με νίκη, αν και οφείλουμε να τονίσουμε πως ο Αστέρας Βλαχιώτη είναι μια καλοδουλεμένη και σκληρή ομάδα η οποία δίκαια βρίσκεται αυτή την στιγμή στην κορυφή του 5ου ομίλου.

Ο αγώνας

Το χθεσινό ντέρμπι ξεκίνησε με τη σέντρα του Νιφορόπουλου και την κεφαλιά του Μπουρνέλη στο 3’ που μπλόκαρε εύκολα ο Παλιούρας. Στο 9’ ήρθε η ψυχρολουσία για τον Πανηλειακό, όταν η κάθετη του Κατσικά έκοψε στη μέση την άμυνα των ερυθρόλευκων και ο Γεμιστός «φάτσα» με τον Καπετανάκης πλάσαρε σωστά για το 0-1. Το γκολ αυτό «πάγωσε

» τους γηπεδούχους, που είδαν τον Καπετανάκη στο 15’ να απομακρύνει δύσκολα τον διαγώνιο «κεραυνό» του Κατσικά. Παρά την ψυχρολουσία, οι ερυθρόλευκοι ορθοπόδησαν στη συνέχεια και απείλησαν με το δυνατό σουτ του Νιφορόπουλου στο 24’ που βρήκε σε ετοιμότητα τον Πάλιουρα, με το γκολκίπερ του Βλαχιώτη να έχει απάντησε και στο νέο σουτ του Μπουρλάκη στο 30’. Στο 38’ ο Αστέρας απείλησε με ένα δεύτερο γκολ όταν ο Χρήστου έκανε από αριστερά τη σέντρα όμως την προβολή του Κατσικά έπεσε και μπλόκαρε στη δεξιά του γωνία ο Καπετανάκης, με το 0-1 να είναι σκορ ημιχρόνου.

Στην επανάληψη, ο Πανηλειακός προσπάθησε να ισοφαρίσει και από το 60’ και μετά άρχισε να γίνεται απειλητικός προς τα καρέ των πρωτοπόρων. Έτσι στο 62’, μετά το κόρνερ του Νιφορόπουλου, η κεφαλιά του Κρεββατά έφυγε λίγο πάνω από τα δοκάρια. Ο Αστέρας απάντησε στο 81’ με το σουτ του Γεμιστού που απομάκρυνε σε κόρνερ ο Καπετανάκης, για να φτάσουμε τελικά στο 85’ όταν ο Κρεββατάς βρήκε με υπέροχη κάθετη τον Μπουρλάκη και ο τελευταίος με δυνατό διαγώνιο σουτ έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα για το τελικό 1-1.

Στην επόμενη φάση, το Βλαχιώτη έμεινε δέκα ποδοσφαιριστές λόγω αποβολής του Κόντη με δεύτερη κίτρινη κάρτα για σκληρό μαρκάρισμα, ενώ με δέκα τέλειωσε τον αγώνα και ο Πανηλειακός αφού τη δεύτερη κίτρινη αντίκρισε και ο Βουργουντζής στις καθυστερήσεις για επικίνδυνο παίξιμο.

Αυτοί που ξεχώρισαν

Ο Νιφορόπουλος (μέχρι το σημείο που αντικαταστάθηκε λόγω τραυματισμού) ήταν ο καλύτερος των ερυθρόλευκων και ακολούθησαν Νικολόπουλος, Καπετανάκης, Σούλης και στο δεύτερο ημίχρονο ο Μπουρλάκης ενώ από τον Αστέρα Βλαχιώτη πολύ καλή παρουσία είχαν οι Κατσικάς, Γεμιστός, Βλάχος και Χρήστου.

Οι συνθέσεις

ΠΑΝΗΛΕΙΑΚΟΣ: Καπετανάκης, Νιφορόπουλος (76’ λ.τρ. Κολόκας), Λεβέντης, Μπουρνέλης (80’ Δαβουρλής), Σούλης, Νικολόπουλος, Ντάνκουα (65’ Χατζηστάμου), Γκοτσούλιας, Κρεββατάς, Μπουρλάκης, Σέου (27’ Βουργουντζής)

ΑΣΤΕΡΑΣ: Παλιούρας, Βλάχος (74′ Κολλιάκος), Τσουκαλάς, Μπριλάκης, Χρήστου, Τσιμικλής, Ψιάνος, Σταμογιάννος (83′ Λεϊμονίτης), Κόντης, Γεμιστός, Κάτσικας (93′ Σαραντόπουλος)

Aπαράδεκτη ενέργεια από Σέου

Πολύ άσχημη εντύπωση στο κοινό του Δημοτικού σταδίου προκάλεσε η κίνηση του Τζούλιαν Σέου να βγάλει την φανέλα και να την πετάξει με δύναμη στον πάγκο κατά την στιγμή της αντικατάστασης του στο 27ό λεπτό της χθεσινής συνάντησης από τον Βουργουντζή. Δεν ξέρουμε αν ο νεαρός μεσοεπιθετικός τα είχε με τον εαυτό του ή τον προπονητή του που τον έκανε αλλαγή, ωστόσο ειδικά στο χθεσινό ματς που ο Πανηλειακός αγωνίστηκε με την επετειακή φανέλα με την αφορμή της συμπλήρωσης 60 ετών ζωής, η συμπεριφορά του θα έπρεπε να είναι πιο κόσμια.

«Κλικ» από το ντέρμπι

Η Βαθμολογία (σε 12 αγώνες)

Αστέρας Βλαχιώτη      28     21-8

——————————————

Αστέρας Αμαλιάδας   26       25-9

Πανηλειακός               22     17-7

Καλαμάτα                   22       12-3

Παναρκαδικός            19        13-9

ΠΑΟ Βάρδας              17     8-9

Τσικλητήρας               16       10-8

——————————————

Ζάκυνθος                    15       15-13

Διαγόρας Βραχν.        15      14-13

Αχαϊκή                       13       9-12

Παλληξουριακός        7       7-28

Λεωνίδιο                    0      3-32

* Υποβιβάζονται οι πέντε τελευταίοι του Ομίλου

Η επόμενη 13η αγωνιστική – Κυριακή 21 Ιανουαρίου (ώρα 3.00)

Αστέρας Αμαλιάδας – Παναρκαδικός

Καλαμάτα – Πανηλειακός

Αστέρας Βλαχιώτη – ΠΑΟ Βάρδας

Τσικλητήρας Πύλου – Διαγόρας Βραχνείκων

Αχαϊκή – Ζάκυνθος

Λεωνίδιο – Παλληξουριακός

Όλη η επικαιρότητα