Γ Εθνική

ΠΑΝΗΛΕΙΑΚΟΣ – ΔΙΑΓΟΡΑΣ ΡΟΔΟΥ 0-2 : Ήταν στραβό το «κλήμα», το ‘φάγε κι ο… Βεργέτης!

Ακούστε το άρθρο

Την ήττα με 2-0 από τον Διαγόρα Ρόδου γνώρισε χθες το μεσημέρι στον Πύργο ο Πανηλειακός στο ντεμπούτο του Άγγελου Διγκόζη στον πάγκο του στο πλαίσιο της 8ης αγωνιστικής του 6ου ομίλου της Γ’ Εθνικής.

Οι ερυθρόλευκοι, εκτός από τις αντίξοες καιρικές συνθήκες και τον βαρύ αγωνιστικό χώρο, είχαν να αντιμετωπίσουν και την εχθρική διαιτησία του Βεργέτη, ο οποίος ειδικά στο πρώτο ημίχρονο έδειχνε μόνο Ρόδο, αρνήθηκε καθαρό πέναλτι και «εφηύρε» την πρώτη κίτρινη στον Αρβανίτη σε μια φάση που δεν υπήρχε ούτε φάουλ, αποβάλλοντάς τον με δεύτερη λίγα λεπτά αργότερα στη φάση από την οποία προήλθε το 0-1 των φιλοξενούμενων με πέναλτι. H νέα κακή διαιτησία σε βάρος του συλλόγου έχει εξοργίσει κόσμο και διοίκηση, αφού μετά από οκτώ αγωνιστικές πλέον, σύμπτωση επαναλαμβανόμενη παύει να είναι σύμπτωση με το χθεσινό να είναι το αποκορύφωμα.

Παρά την ήττα, ο Πανηλειακός, και μιας και δεν μπορούμε να μιλήσουμε για τεχνικά ζητήματα σε τέτοιο αγωνιστικό χώρο, αυτή τη φορά είχε ψυχή και πάθος, ωστόσο το αριθμητικό μειονέκτημα από νωρίς, τα «φαλτσοσφυρίγματα» του Βεργέτη αλλά και η όντως ποιοτική ομάδα –και ειδικά αμυντική γραμμή– του Διαγόρα δεν τον άφησαν να διεκδικήσει κάτι περισσότερο από το ματς.

Την επόμενη αγωνιστική, οι Πυργιώτες θα πάνε στην Αμαλιάδα για να αντιμετωπίσουν τον Αστέρα σε ένα ακόμα τοπικό ντέρμπι, με τους βαθμούς της νίκης πλέον να είναι επιτακτικοί προκειμένου να μη σφίξει κι άλλο η θηλιά.

O αγώνας

Τα πρώτα λεπτά χθες στο «Χ.Βιλαέτης» ήταν αναγνωριστικά, με τους παίκτες να δυσκολεύονται αισθητά στον βαρύ αγωνιστικό χώρο. Ο Διαγόρας έκανε αισθητή την παρουσία του στο 21’ όταν το σουτ του Χατζησάββα μπλόκαρε ο Καπετανάκης με τον Πανηλειακό να απαντά στο 25’ όμως ο Τσάμης απομάκρυνε σε κόρνερ την απευθείας εκτέλεση φάουλ του Σωτηρόπουλου, το οποίο κέρδισε ο Σταθάτος από αντίπαλο που τον «σήκωσε» αλλά δεν είδε ούτε κίτρινη.

Στο 27’ μετά από λάθος στη μεσαία γραμμή των γηπεδούχων, ο Ντουαλά έβγαλε κάθετη στον Χατζησάββα, με τον Αρβανίτη να τον ανατρέπει μέσα στην περιοχή και να βλέπει τη δεύτερη κίτρινη και να αποβάλλεται, μετά την… εφεύρεση της πρώτης κίτρινης λίγα λεπτά νωρίτερα για ανύπαρκτο φάουλ στο κέντρο. Την εσχάτη των ποινών ανέλαβε ο Χατζησάββας που από τα έντεκα βήματα νίκησε τον Καπετανάκη για το 0-1.

Στο 33’ ο Μπουρλάκης που γύρισε ως αντίπαλος στον Πύργο έφυγε στην κόντρα αλλά από πλεονεκτική θέση πλάσαρε άουτ ενώ την ίδια τύχη είχε και το σουτ του Σωτηρόπουλου στο 37’. Στην τελευταία καλή φάση του πρώτου μέρους, μετά από σύγχυση στα καρέ του Πανηλειακού στο 42’, ο Ντουαλά σούταρε ψηλά.

Στην επανάληψη και παρά το αριθμητικό μειονέκτημα, οι γηπεδούχοι προσπάθησαν να πιέσουν για να φτάσουν στην ισοφάριση και στο 47η η κεφαλιά του Μπαρμπαρούση μετά το φάουλ του Σωτηρόπουλου έφυγε άουτ. Στο 59’ οι ερυθρόλευκοι διαμαρτυρήθηκαν για πέναλτι του Τσάμη πάνω στον Μπαρμπαρούση, στην προσπάθεια του πρώτου να διώξει με γροθιές τη μπάλα με τον Βεργέτη να δείχνει «παίζετε» και στο 63’ οι Ροδίτες κλείδωσαν τη νίκη όταν ο Μουκίδης σέντραρε εξαιρετικά και ο Ντουαλά με κοντινή προβολή έστειλε την μπάλα για δεύτερη φορά στα δίχτυα του Καπετανάκη διαμορφώνοντας το τελικό 0-2, αφού από εκεί και έπειτα το ματς απέκτησε διαδικαστικό χαρακτήρα.

Οι συνθέσεις

ΠΑΝΗΛΕΙΑΚΟΣ: Καπετανάκης, Καμβύσης (52′ Χατζηστάμου), Αντωνόπουλος, Μπουρνέλης, Αρβανίτης, Μπουτσικάκης, Σταθάτος (70′ Π. Τσίγκρηλας), Κωνσταντακόπουλος, Μπαρμπαρούσης, Νικολόπουλος, Σωτηρόπουλος (81′ Πλαστουργός)

ΔΙΑΓΟΡΑΣ: Τσάμης, Παγώνης, Κρητικός, Προβατίδης (40′ λ.τρ. Μουκίδης), Μπαξεβάνου, Γιώργου, Καρπαθάκης, Χατζησάββας (90+1′ Ντερτιλής), Γλυνός (77′ λ.τρ. Τσαγκάρης), Μπουρλάκης, Ντουαλά (84′ Δήμας)

Όλη η επικαιρότητα