Χωρίς κατηγορία

Πανηλειακός: Κέρδισε το δικαίωμα συμμετοχής στη Β’ Εθνική – Ξεκίνησε ο σχεδιασμός της ομάδας

paniliakos.jpg

Ανατροπή δεδομένων στον Πανηλειακό, καθώς το μεσημέρι της Τετάρτης η Επιτροπή Εφέσεων την ΕΠΟ δικαίωσε τους «ερυθρόλευκους» στην προσφυγή που είχαν καταθέσει (όπως και η ομάδα του Βατανιακού) και τους έδωσε το δικαίωμα να δηλώσουν συμμετοχή στο πρωτάθλημα της Football League (Β’ Εθνική).

Η συγκεκριμένη απόφαση ισχύει και για τον Βατανιακό, τη Ζάκυνθο και τη Γλυφάδα, οι οποίες παίρνουν τη θέση της Κέρκυρας (συγχωνεύεται με την Κασσιόπη), της Λάρισας, της ΑΕΚ και του Πανσερραϊκού, που δήλωσαν συμμετοχή στη Football League 2.

Πλέον οι διοικούντες του Πανηλειακού ξεκινούν μαραθώνιο για την ολοκλήρωση των απαραίτητων γραφειοκρατικών διαδικασιών για τη σύσταση ΠΑΕ και για τη στελέχωση του ρόστερ της ομάδας, αφού τα χρονικά περιθώρια έχουν στενέψει αρκετά και ήδη έχουν αποχωρήσει από την ομάδα αρκετοί παίκτες.

Παράλληλα, η νέα διοίκηση του Πανηλειακού πρέπει να καταθέσει εγγυητική επιστολή 500.000 ευρώ ώστε να λάβει το πιστοποιητικό συμμετοχής στη Β΄ Εθνική, εκ των οποίων οι 300.000 άμεσα, κάτι που θα καταδείξει σε καθοριστικό βαθμό την αξιοπιστία της.

Υστερα και από αυτές τις εξελίξεις, η Football League θα απαρτίζεται εκτός απροόπτου από 28 ομάδες, χωρισμένες (με γεωγραφικά κριτήρια) σε δύο ομίλους των 14 ομάδων.

Στον Νότιο Όμιλο, όπου θα συμμετάσχει και ο Πανηλειακός θα είναι οι εξής σύλλογοι:

Αστέρας Μαγούλας

Αχαρναϊκός

Βύζας Μεγάρων

Γλυφάδα

Επισκοπή

Ζάκυνθος

Ηρακλής Ψαχνών

Καλλιθέα

Παναιγιάλειος

Παναχαϊκή

Πανηλειακός

Φωκικός

Φωστήρας

Χανιά

Ακολουθεί η απόφαση της Επιτροπής Εφέσεων, όπως αναρτήθηκε στην επίσημη ιστοσελίδα της ΕΠΟ:

Η Επιτροπή Εφέσεων της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας κατά τη σημερινή της συνεδρίαση έλαβε τις ακόλουθες αποφάσεις.

1.Με την υπ΄ αριθμ. 98/31-7-2013 απόφασή της δέχεται τυπικά και κατ’ ουσία την έφεση του εκκαλούντος (ΤΑΠ Βατανιακός). Ακυρώνει την υπ’ αριθμ. 2/26.7.2013 απόφαση του Δ.Σ της ΕΝΩΣΗΣ  Β΄-Γ΄ ΕΘΝΙΚΗΣ. Διατάσσει την εφαρμογή της από 22.2.2013 απόφασης του Δ.Σ της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας περί συμμετοχής εικοσιοκτώ (28) ομάδων στο πρωτάθλημα της Β΄ Εθνικής Κατηγορίας της περιόδου 2013-2014 και την συμπλήρωση των υπολειπομένων ομάδων μέχρι του αριθμού των εικοσιοκτώ (28) με εφαρμογή των άρθρων 4 παρ. 2, 7 παρ. 3 περ. α΄και 27 παρ. 4 περ. β΄του ΚΑΠ Επαγγελματικών Πρωταθλημάτων.

2.Με την υπ΄ αριθμ. 99/31-7-2013 απόφασή της δέχεται τυπικά και κατ’ ουσία την έφεση του εκκαλούντος (ΤΑΠ Πανηλειακός ΑΟ). Ακυρώνει την υπ’ αριθμ. 2/26.7.2013 απόφαση του Δ.Σ της ΕΝΩΣΗΣ  Β΄-Γ΄ ΕΘΝΙΚΗΣ. Διατάσσει την εφαρμογή της από 22.2.2013 απόφασης του Δ.Σ της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας περί συμμετοχής εικοσιοκτώ (28) ομάδων στο πρωτάθλημα της Β΄ Εθνικής Κατηγορίας της περιόδου 2013-2014 και την συμπλήρωση των υπολειπομένων ομάδων μέχρι του αριθμού των εικοσιοκτώ (28) με εφαρμογή των άρθρων 4 παρ. 2, 7 παρ. 3 περ. α΄και 27 παρ. 4 περ. β΄του ΚΑΠ Επαγγελματικών Πρωταθλημάτων.

Οι πρώτες αντιδράσεις από τους φιλάθλους

Ανάμικτα συναισθήματα έχει προκαλέσει η επικείμενη συμμετοχή του Πανηλειακού στη Β΄ Εθνική στις τάξεις των φιλάθλων της ομάδας.

Μέσα από αναρτήσεις σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης εκφράζεται χαρά και ικανοποίηση, καθώς στη συνείδηση των πλειονότητας η θέση του Πανηλειακού είναι (τουλάχιστον) στη Β΄ Εθνική, έστω κι αν αυτή δεν επιτεύχθηκε με καθαρά αγωνιστικά κριτήρια.

Ωστόσο, εκφράζεται και προβληματισμός σχετικά με το αναμφίβολα υψηλό για την τωρινή συγκυρία ποσό των 500.000 ευρώ που απαιτείται ως εγγυητική επιστολή για τη συμμετοχή στο πρωτάθλημα, αφού έως τώρα μερίδα των οργανωμένων φιλάθλων έχουν διατυπώσει ευθαρσώς τις ενστάσεις τους για την αξιοπιστία της νέας διοίκησης.

Όπως λέει και η αρχαία ρήση, «ιδού η Ρόδος, ιδού και το πήδημα». 

 

Με… σηκώμενα μανίκια ξεκινάει ο σχεδιασμός- Εκτός Ηλείας το βασικό στάδιο της προετοιμασίας


Από χθες Τετάρτη ο τεχνικός Π.Δημητρίου, μαζί με τον πρόεδρο κ. Χριστόπουλο και τον αντιπρόεδρο κ. Γκάμαρη, με «σηκωμένα μανίκια» ξεκίνησαν τον προγραμματισμό σε όλους τους τομείς. Από τα ρούχα…. δηλαδή της ομάδας, μέχρι και το κέντρο που θα γίνει η προετοιμασία. Σίγουρα απαιτείται πολύ τρέξιμο.., ενώ πρέπει να σας αναφέρουμε ότι ήδη έχουν γίνει πάρα πολλές επαφές και συζητήσεις για όλα τα θέματα. Με παίκτες δηλαδή που θα στελεχώσουν το ρόστερ(ξεκίνημα από το μηδέν…), αλλά και που θα γίνει το βασικό στάδιο της προετοιμασίας. Χθες Tετάρτη έγιναν ήδη συζητήσεις με τρία Αθλητικά Κέντρα(Βέρμιο, Πήλιο και Καρπενήσι και ίσως και σήμερα(ή αργά χθες το βράδυ) να υπάρχει απόφαση για τον τόπο που θα γίνει η προετοιμασία.

Πάντως σύμφωνα με χθεσινή τοποθέτηση του τεχνικού Πέτρου Δημητρίου, θα γίνει προσπάθεια,  η έναρξη να γίνει την επόμενη εβδομάδα, την Πέμπτη ή την Παρασκευή( 9 ή 10 Αυγούστου αντίστοιχα).  Στο μεταξύ ο Π.Δημητρίου, ανέφερε στο patrisnews.com λίγο μετά το τέλος της χθεσινής εκδίκασης της έφεσης του Πανηλειακού:

«Ρισκάραμε… και τα καταφέραμε. Η νέα διοίκηση έκανε ότι μπορούσε για να παίξει ο Πανηλειακός εκεί που του αξίζει και δικαιώθηκε. Είναι πραγματικά κάτι πολύ σπουδαίο για την ομάδα του Πύργου, που θα αγωνιστεί μετά από πολλά χρόνια στη Β’Εθνική. Γιατί ο Πανηλειακός είναι για μεγάλες κατηγορίες και όχι για τη Γ’Εθνική. Με σκυμμένο κεφάλι… ξεκινάμε δουλειά, για να δημιουργήσουμε το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα»

 

Παναγιώτης Φωτεινόπουλος

fopan83@gmail.com

Όλη η επικαιρότητα