Γ Εθνική

Πανηλειακός – Παλληξουριακός 1-1: «ΈΧασε» μεγάλη ευκαιρία…

Ακούστε το άρθρο

«Θύμα» μιας μεγάλης έκπληξης έπεσε χθες ο Πανηλειακός, που αναδείχθηκε ισόπαλος 1-1 με τον Παλληξουριακό, σε ένα παιχνίδι που οι «ερυθρόλευκοι» μπορεί να είχαν την απόλυτη υπεροχή, αλλά έπαιξαν ανορθόδοξα, χωρίς καθαρό μυαλό και πέταξαν τελικά στο … καλάθι των αχρήστων δυο πολύτιμους βαθμούς.

Οι παίκτες του Γιώργου Κούτση που είχαν 90%-10% στην κατοχή της μπάλας, έχασαν πολλές ευκαιρίες, κυρίως στο β’ μέρος, όπου «σφυροκόπησαν» τους φιλοξενούμενους χωρίς όμως να καταφέρουν κάτι περισσότερο, πέρα από το γκολ της ισοφάρισης που ήρθε στο 92’ με τον Κρεββατά.

Η ατυχία και η αστοχία των «ερυθρόλευκων» ήταν … παροιμιώδης, με τους Μπουρλάκη και Κρεββατά να είναι μέσα στις περισσότερες φάσεις, χωρίς όμως να καταφέρνουν να τις ολοκληρώσουν με επιτυχία.

Αυτό το τελικό 1-1 αφήνει μια μεγάλη πικρία στον Πανηλειακό, που έχασε την μεγάλη ευκαιρία να πλησιάσει στην βαθμολογία τον Αστέρα και τον Βλαχιώτη, που είχαν και αυτοί απώλειες στα χθεσινά παιχνίδια τους.

Να τονιστεί ότι οι «ερυθρόλευκοι», που δεν … καθάρισαν από νωρίς το παιχνίδι και μετά το 0-1 αγχώθηκαν και είχαν αρκετές λάθος επιλογές, έχουν πολλά παράπονα από την διαιτησία και για την μικρή καθυστέρηση που κράτησε, αλλά και για μια φάση στο 89’, όπου φάνηκε παίκτης του Παλληξουριακού να βρίσκει την μπάλα με το χέρι, με τον διαιτητή να δίνει επιθετικό φάουλ.

Οι φάσεις και τα γκολ του αγώνα

Ο αγώνας ξεκίνησε με τον Πανηλειακό να πιέζει και να χάνει ευκαιρίες για να ανοίξει το σκορ.

Στο 3′ με φάουλ ο Νιφορόπουλος έστειλε την μπάλα λίγο άουτ, στο 10′ νέο φάουλ του Σωτηρόπουλου αποκρούστηκε από τον Σκαμαντζούρα, ενώ η πρώτη καλή στιγμή για τους φιλοξενούμενους ήρθε στο 18′ όταν ο Μπράτι από καλή θέση πλάσαρε τον Καπετανάκη, αλλά ο τερματοφύλακας του Πανηλειακού έδιωξε.

Ακολούθως ο ρυθμός του αγώνα έπεσε για να φτάσουμε στο 44′ όπου το γήπεδο «πάγωσε» με το γκολ του Παλληξουθιακού. Η φάση ξεκίνησε από το κόρνερ του Λυκούδη, ο Καπετανάκης δεν μπόρεσε να διώξει και ο Αντωνάτος από κοντά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα.

Με την έναρξη του β’ μέρους ο Πανηλειακός μπήκε πιο δυνατά μέσα στο γήπεδο και άρχισε να πιέζει, χάνοντας την μια ευκαιρία πίσω από την άλλη…

Στο 47’ ο Χατζηστάμου αντί να πλασάρει πέρασε στην μπάλα στον Μπουρλάκη που δέχθηκε την κόντρα, ενώ στο 50′ το σουτ του Μπουρλάκη έδιωξε δύσκολα ο γκολκίπερ του Παλληξουριακού.

Στο 51’ πάλι ο Μπουρλάκης προσπάθησε το ανάποδο σουτ μετά από σέντρα χωρίς όμως αποτέλεσμα, ενώ στο 56’ εκ νέου ο Μπουρλάκης έστειλε την μπάλα λίγο άουτ.

Στο 57’ σουτ του Νιφορόπουλου απέκρουσε στην γωνία του ο Σκαμαντζούρας, στο 66′ νέο σουτ του Μπουρλάκη έστειλε την μπάλα άουτ, ενώ στο 81’ μετά από σέντρα του Λεβέντη, πάλι ο Μπουρλάκης με κεφαλιά δεν μπόρεσε να σκοράρει.

Στο 83’ ο Βουργουτζής δεν πλασάρε από καλή θέση, με αποτέλεσμα να χαθεί η φάση, στο 89’ ο Πανηλειακός ζήτησε πέναλτι σε χέρι αμυντικού, στο 90’ το σουτ του Σούλη έδιωξε πάλι ο τερματοφύλακας των φιλοξενούμενων, για να έρθει η ισοφάριση για τον Πανηλειακό στο 92′ με σουτ του Κρεββατά στην γωνία.

Στις καθυστερήσεις οι φιλοξενούμενοι διαμαρτυρήθηκαν έντονα ζητώντας πέναλτι, ενώ με την λήξη του αγώνα υπήρχαν έντονα παράπονα των «ερυθρόλευκων» για τον χρόνο των καθυστερήσεων από τον διαιτητή.

Οι συνθέσεις

Πανηλειακός: Kαπετανάκης, Νιφορόπουλος, Λεβέντης, Κολόκας, Σούλης, Κατελούζος (83′ Κ. Ασημακόπουλος), Σέχου, Χατζηστάμου (71′ Βουργουντζής), Κρεββατάς, Μπουρλάκης, Σωτηρόπουλος

 

Παλληξουριακός: Σκαμαντζούρας, Χασάι, Ζάβαλης, Ζερβός, Αρμάντο, Λυκούδης, Κόμητας, Στ. Βαλεντής, Μπράτι (67′ Α. Βαλεντής), Ηλ. Αντωνάτος (81′ Μπαλάσκας), Αραβαντινός (79′ Κ. Αντωνάτος)

 

 

Γ’ ΕΘΝΙΚΗ – 5ος όμιλος

 

Τα αποτελέσματα της 15ης αγωνιστικής

Τσικλητήρας Πύλου – Αστέρας Αμαλιάδας 1-1

Πανηλειακός – Παλληξουριακός 1-1

Ζάκυνθος – ΠΑΟ Βάρδας 0-1

Καλαμάτα – Αστέρας Βλαχιώτη 2-1

Αχαϊκή – Παναρκαδικός 1-1

Λεωνίδιο – Διαγόρας Βραχν. 0-0

 

Η Βαθμολογία (σε 15 αγώνες)

Αστέρας Βλαχιώτη        34     28-10

——————————————

Αστέρας Αμαλιάδας   31       32-12

Πανηλειακός          27     19-8

Καλαμάτα            26       14-8

Παναρκαδικός        24        20-14

ΠΑΟ Βάρδας          23     13-16

Διαγόρας Βραχν.        19      16-17

——————————————

Αχαϊκή                  18       13-14

Τσικλητήρας          17       11-13

Ζάκυνθος         15       16-18

Παλληξουριακός        10       9-30

Λεωνίδιο           2      6-37

* Υποβιβάζονται οι πέντε τελευταίοι του Ομίλου

 

Η επόμενη 16η αγωνιστική – ΣΑΒΒΑΤΟ 17 Φεβρουαρίου (ώρα 3.00)

Αστέρας Αμαλιάδας – Λεωνίδιο

Παναρκαδικός – Πανηλειακός

ΠΑΟ Βάρδας – Παλληξουριακός

Διαγόρας Βραχν.- Αχαϊκή

Αστέρας Βλαχιώτη – Ζάκυνθος

Καλαμάτα – Τσικλητήρας Πύλου

Όλη η επικαιρότητα