Αχαϊα

Πάνω από 100 γυναίκες στον διήμερο δωρεάν μαστογραφικό έλεγχο στο Αίγιο

Ακούστε το άρθρο

Ολοκληρώθηκε το μεσημέρι της Τετάρτης η διήμερη παρουσία στο Αίγιο της κινητής Μονάδας Μαστογράφου της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρείας, η οποία πραγματοποίησε δωρεάν μαστογραφικό έλεγχο σε γυναίκες από 40 έως 70 ετών χωρίς επαρκή ασφαλιστική κάλυψη.

Η διοργάνωση τελούσε υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας και του Δήμου Αιγιαλείας, με χορηγία και συνεχή υποστήριξη της εταιρείας καλλυντικών Avon. Μιλώντας στο filodimos.gr ο αντιδήμαρχος Πρόνοιας κ. Βασίλης Γ. Χριστόπουλος σημείωσε πως πάνω από 100 γυναίκες έκλεισαν ραντεβού και εξετάστηκαν από εξειδικευμένο προσωπικό και με σύγχρονα μηχανήματα. “Η πρόληψη μπορεί να μειώσει δραματικά τις αρνητικές συνέπειες της ασθένειας του καρκίνου, γι’αυτό καμία γυναίκα και γενικότερα κανείς μας δεν πρέπει να αμελούμε τις εξετάσεις μας” τόνισε ο ίδιος.

Το παρών στη διαδικασία έδωσαν το πρωί της Τετάρτης ο αντιπεριφερειάρχης Υγείας και Κοινωνικής Πρόνοιας κ. Αντώνης Χαροκόπος, ο βοηθός περιφερειάρχη κ. Χρήστος Μπούνιας και η πρόεδρος της ΔΗ.Κ.ΕΠ.Α. κα Μαρία Τσουκαλά.

Πηγή: filodimos.gr

Όλη η επικαιρότητα