Μεσσηνία

Πάνω από 300 δόσεις ηρωίνης κατασχέθηκαν στην Καλαμάτα

Ακούστε το άρθρο

Σημαντική ποσότητα ηρωίνης, κατέσχεσε το Τμήμα Δίωξη Ναρκωτικών Καλαμάτας, από ζευγάρι που  συνέλαβε στην Καλαμάτα. Η ποσότητα που κατασχέθηκε αντιστοιχούσε σε πάνω από 300 δόσεις ηρωίνης, ενώ σε παράλληλες αστυνομικές επιχειρήσεις τις ημέρες αυτές συνελήφθησαν συνολικά στη Μεσσηνία 17 άτομα.
Κατά τη διάρκεια επιχείρησης σε όλη την Περιφέρεια, έγιναν έλεγχοι συνολικά σε 631 άτομα, εκ των οποίων τα 502 ήταν ημεδαποί και 129 ήταν αλλοδαποί, καθώς και σε 518 οχήματα.
Επιπλέον, προσήχθησαν 126 άτομα, από τα οποία 86 ήταν ημεδαποί και 40 ήταν αλλοδαποί, ενώ συνελήφθησαν 49 άτομα.

Ηρωίνη
Ειδικότερα στη Μεσσηνία, συνελήφθησαν:

  • Τρία άτομα για κατοχή ηρωίνης. Συγκεκριμένα, μετά από πληροφορίες, αστυνομικοί του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Καλαμάτας, ακινητοποίησαν έξω από το σπίτι τους στην Καλαμάτα έναν 34χρονο και την 24χρονη σύζυγό του. Σε έρευνα που ακολούθησε στο σπίτι τους βρέθηκε ηρωίνη σε «βραχάκι» βάρους 34,2 γραμμαρίων, 109 ναρκωτικά χάπια, μια ζυγαριά ακριβείας και ένα κινητό τηλέφωνο. Σε σωματική έρευνα που ακολούθησε βρήκαν να κατέχουν επιπλέον 1,1 γραμμ. ηρωίνης, ένα κινητό τηλέφωνο και το ποσό των 90 ευρώ, τα οποία κατασχέθηκαν ως προερχόμενα από την πώληση ναρκωτικών. Επίσης, αστυνομικοί της Ομάδας ΔΙΑΣ συνέλαβαν στον Άρη έναν 36χρονο τσιγγάνο, καθώς σε έλεγχο που του έκαναν βρήκαν να έχει στην κατοχή του 1,1 γραμμ. ηρωίνη.
  • Ένας 39χρονος, καθώς από  ανασφάλιστο αυτοκίνητο που ήταν σταθμευμένο στην οδό Μαιζώνος αφαίρεσε ένα τσαντάκι με έγγραφα και προσωπικά αντικείμενα. Ωστόσο η πράξη του είχε καταγραφεί από κάμερα ασφαλείας καταστήματος της περιοχής και ο εντοπισμός και η σύλληψη τους δεν άργησαν.
  • Τέσσερα άτομα, για κλοπή ηλεκτρικής ενέργειας.
  • Ένας ημεδαπός, για παράβαση της νομοθεσίας για τα όπλα.
  • Ένας ημεδαπός, για καταδικαστικό έγγραφο.
  • Ένας ημεδαπός και ένας αλλοδαπός, για παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας.
  • Ένας ημεδαπός, για παράβαση του Υγειονομικού Κανονισμού.
  • Πέντε αλλοδαποί, οι οποίοι διέμεναν παράνομα στη χώρα και σε βάρος τους θα κινηθεί η διοικητική διαδικασία επιστροφής τους.

Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης, βεβαιώθηκαν συνολικά 279 παραβάσεις του ΚΟΚ, 5 παραβάσεις του Υγειονομικού Κανονισμού και 2 παραβάσεις για στέρηση Αδείας Μουσικών Οργάνων.
Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στους αρμόδιους κατά τόπο Εισαγγελείς.

Όλη η επικαιρότητα