Life

Πάνω από τα μισά παιδιά στον κόσμο στερούνται το παιχνίδι με τον πατέρα

Ακούστε το άρθρο

Περισσότερα από τα μισά παιδιά στερούνται τις δραστηριότητες μάθησης με τον πατέρα τους. Το 55%, δηλαδή 40 – περίπου – εκατομμύρια, από τριών έως τεσσάρων ετών σε 74 χώρες δεν απολαμβάνουν το παιχνίδι με τον πατέρα, σύμφωνα με νέα έρευνα της UNICEF.

«Πρέπει να καταργήσουμε τα εμπόδια που εμποδίζουν τους πατέρες να παρέχουν στα βρέφη και τα μικρά παιδιά ένα ευνοϊκό περιβάλλον για να ευδοκιμήσουν, συμπεριλαμβανομένης της αγάπης, του παιχνιδιού, της προστασίας και της θρεπτικής τροφής. Πρέπει να διασφαλίσουμε ότι όλοι οι γονείς έχουν το χρόνο, τους πόρους και τις γνώσεις που χρειάζονται για να υποστηρίξουν πλήρως την έγκαιρη ανάπτυξη των παιδιών τους», δήλωσε ο Λόρενς Κάντι, διευθυντής Δεδομένων, Έρευνας και Πολιτικής της UNICEF.

Η ανάλυση της UNICEF σχετικά με τις συμπεριφορές των γονέων, εξέτασε αν τα παιδιά ηλικίας τριών και τεσσάρων ετών ασχολούνταν με δραστηριότητες παιχνιδιού και πρώιμης μάθησης μαζί με τους πατεράδες τους. Οι δραστηριότητες περιλαμβάνουν το να διαβάζει ο πατέρας στα παιδιά, να τους λέει ιστορίες ή να τραγουδούν μαζί.

Για να ενθαρρύνει περισσότερους πατεράδες να διαδραματίσουν ενεργό ρόλο στην ανάπτυξη των μικρών παιδιών τους, η UNICEF καλεί τις οικογένειες να δημοσιεύουν, γι’αυτόν τον μήνα, φωτογραφίες και βίντεο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για το τι κάνουν για να γίνουν «Σούπερ Μπαμπάδες» με το hashtag #EarlyMomentsMatter #ΟιΠρώτεςΣτιγμέςΜετράνε.

Οι φωτογραφίες και τα βίντεο των πρεσβευτών και υποστηρικτών της UNICEF που υποστηρίζουν την εκστρατεία δημοσιεύονται στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης της UNICEF, για να εμπνεύσουν τις οικογένειες σε όλο τον κόσμο να μοιραστούν τις στιγμές τους ως «Σούπερ Μπαμπάδες».

Η UNICEF παροτρύνει τις κυβερνήσεις και τον ιδιωτικό τομέα να αυξήσουν τις δαπάνες και να επηρεάσουν τις πολιτικές για να υποστηρίξουν προγράμματα ανάπτυξης της παιδικής ηλικίας που επικεντρώνονται στη χορήγηση πόρων και πληροφοριών για να παρέχουν οι γονείς φροντίδα στα παιδιά τους.

Η έρευνα υποδεικνύει ότι όταν τα παιδιά αλληλεπιδρούν θετικά με τους πατεράδες τους, έχουν καλύτερη ψυχολογική υγεία, αυτοεκτίμηση και ικανοποίηση για τη ζωή μακροπρόθεσμα.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Όλη η επικαιρότητα