Business Stories Πρόσωπα Ηλείας

Πάνος Χατζηλαζαρίδης: Ο ιδρυτής του ξεχωριστού εγχειρήματος Μάνα Γη

Η ομάδα του «Μάνα Γη» συγκεντρώνει και αναδεικνύει τα μοναδικής ποιότητας και γεύσης ελληνικά προϊόντα και δίνει στον καθένα τη δυνατότητα να τα προμηθευτεί απ’ ευθείας από τον παραγωγό τους, καταργώντας σύνορα και αποστάσεις.
Ακούστε το άρθρο

Ο Πάνος Χατζηλαζαρίδης γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη και μεγάλωσε στη Ζάκυνθο και τον Πύργο.

Σπούδασε Φυσική στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, ενώ αργότερα εργάστηκε στην εταιρία Mediterranean Deli (Ουτρέχτη, Ολλανδία), όπου εξοικειώθηκε με τα εργαλεία του διαδικτυακού marketing και την διαχείριση της εισαγωγικής και εξαγωγικής διαδικασίας. Υπήρξε υπεύθυνος εξαγωγών στην Mandarakis Extra Virgin Olive Oil (Πύργος, Ελλάδα), ενώ ασχολήθηκε και με την κατασκευή πειραματικού υδροπονικού θερμοκηπίου σε συνεργασία με το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών και τον επίκουρο καθηγητή Νικόλαο Συγριμή.

Παράλληλα εργάζεται ως μουσικός και τραγουδιστής και τον τελευταίο χρόνο μαζί με δύο στενούς του φίλους και συνεργάτες δημιούργησαν το «Μάνα Γη», ένα ξεχωριστό εγχείρημα, μια καινοτομία για τα ελληνικά δεδομένα.

Η ομάδα του «Μάνα Γη» συγκεντρώνει και αναδεικνύει τα μοναδικής ποιότητας και γεύσης ελληνικά προϊόντα και δίνει στον καθένα τη δυνατότητα να τα προμηθευτεί απ’ ευθείας από τον παραγωγό τους, καταργώντας σύνορα και αποστάσεις.

Όπως αναφέρει ο Πάνος Χατζηλαζαρίδης:

«Το «Μάνα Γη» είναι μια ιδέα που γεννήθηκε το 2015, όταν έχοντας ήδη ταξιδέψει στο εξωτερικό, και έχοντας ζήσει έναν χρόνο στην Ολλανδία, προσπαθούσα να καταλάβω γιατί ενώ τα ελληνικά προϊόντα είναι αγαθά εξαιρετικής ποιότητας δεν μπορούν να βρουν τη θέση τους στο ράφι της παγκόσμιας αγοράς. Καταλήξαμε στο συμπέρασμα ότι ο Έλληνας παραγωγός ναι μεν έχει προϊόντα άριστης ποιότητας αλλά δεν έχει κατάρτιση στους τομείς του marketing αλλά ούτε και στις ξένες γλώσσες, γεγονός που δυσχεραίνει την επικοινωνία με τις χώρες του εξωτερικού που ενδιαφέρονται για την αγορά των προϊόντων και το βασικότερο δεν υπάρχει είναι εξοικειωμένος με τα σύγχρονα μέσα και εργαλεία, όπως η χρήση υπολογιστή και ο τρόπος διαδικτυακής προώθησης των προϊόντων τους. Έτσι λοιπόν δημιουργήθηκε το «Μάνα Γη», με βασικό πυρήνα συνεργατών εμένα, τον Γρηγόρη Κουτσουφλιάνο και τον Αποστόλη Γιαντσίδη».

Διαβάστε Επίσης

Όλη η επικαιρότητα