Lifestyle Συνεντεύξεις

Πάνος Βαβίλης: «Οι περιπέτειες, είναι για τους δυνατούς!»

Ακούστε το άρθρο

Μερικές ημέρες μακριά από όλους και όλα θέλησε να περάσει ο Πάνος Βαβίλης στα πάτρια εδάφη. Ο γνωστός τραγουδιστής, ετοιμάζεται ήδη για τα νέα του –καλοκαιρινά- επαγγελματικά βήματα, τόσο στην Ηλεία όσο και στην Αθήνα όπου ζει και δραστηριοποιείται τα τελευταία χρόνια. Ο Πάνος Βαβίλης, την τελευταία διετία, άνοιξε τα φτερά του και πέταξε, αρπάζοντας τις ευκαιρίες που του δόθηκαν και κατάφερε να ξεσηκώσει με τη φωνή του, τα πλήθη στην πρωτεύουσα -και όχι μόνο.
Τον συναντήσαμε στις υπέροχες εγκαταστάσεις του Aldemar Olympian Village, Royal Olympian Hotel & Spa και μας μίλησε για όλους και για όλα σε μια άκρως αποκαλυπτική συνέντευξη.


Συνέντευξη  στον  Κωνσταντίνο  Γκελντή
k o s t a s g k e l n t i s 1 @ g m a i l . c o m


Πάνο, ξεκινώντας τη συζήτησή μας, θα ήθελα να θυμηθούμε μαζί πως ξεκίνησες να ασχολείσαι με το τραγούδι…
Ξεκίνησα να ασχολούμαι με το τραγούδι περίπου στην ηλικία των δεκαπέντε χρόνων.. Αγαπούσα πάρα πολύ το τραγούδι, μου άρεσε πάρα πολύ η μουσική, είχα όνειρο να γίνω ένας καλός τραγουδιστής και να συνεργάζομαι με κορυφαίους στο είδος τους μουσικούς και να καταφέρω να κάνω πάνω στη μουσική και το τραγούδι κάποια αξιόλογα πράγματα… Αυτό ήταν το όνειρό μου!

Που έκανες τα πρώτα σου βήματα;
Τα πρώτα μου βήματα, τα έκανα στο σχολείο χάρις τη συμμετοχή μου στις σχολικές χορωδίες και συναυλίες.. Αργότερα, σε διάφορα μαγαζιά του Πύργου, που έκαναν live, μου έδιναν το μικρόφωνο και έλεγα ένα-δυο τραγούδια κι εγώ…

Οι άνθρωποι εδώ της περιοχής μας και πιο συγκεκριμένα οι επαγγελματίες του τόπου, σε βοήθησαν;
Με έχουν βοηθήσει αρκετοί επιχειρηματίες, δεν έχω παράπονο από κάποιον.. Γενικότερα, σαν Πάνος, δεν κρατώ κακία στη ζωή μου! Αλλά τόσο ο κόσμος του τόπου όσο και οι επιχειρηματίες, με έχουν βοηθήσει αρκετά… και οι τελευταίοι γιατί με πείσμωσαν για να αποδείξω ότι αγαπώ και το πιστεύω αυτό που κάνω.

Μέχρι να καταφέρεις να φτάσεις εδώ που είσαι σήμερα, αντιμετώπισες δυσκολίες;
Δυσκολίες, πάρα πολλές! ..και δεν ντρέπομαι να σου πω ότι υπήρχαν φορές σε διάφορα μαγαζιά που δεν μου έδιναν το μικρόφωνο για να τραγουδήσω… και είναι λογικό, όταν κάποιος είναι σε μικρή ηλικία… Στην αρχή, δεν με πίστευαν ούτε καν οι φίλοι μου αλλά πλέον βλέπω ότι με στηρίζουν και είναι δίπλα μου σε κάθε μου βήμα.

Ποια είναι η πιο ξεχωριστή στιγμή που έχεις ζήσεις μέχρι την έως τώρα πορεία σου στο χώρο;.. έχεις συνεργαστεί με αρκετούς γνωστούς καλλιτέχνες…
Δεν έχω κάνει πολλά πράγματα σε αυτό τον τομέα, αλλά πιστεύω ότι έχω κάνει σημαντικά βήματα… Μην ξεχνάμε άλλωστε ότι ζούμε σε μια πόλη, που δεν προσφέρει ευκαιρίες στους νέους και πόσο μάλλον για τη μουσική… Η πιο σημαντική στιγμή για εμένα, ήταν η συνύπαρξή μου –έστω για πέντε λεπτά- στην ίδια πίστα, με τον Γιάννη Πλούταρχο, το καλοκαίρι του 2014 στον Ιππικό Όμιλο, στην  Κουρούτα… Από τότε μου έχει δώσει κι άλλες ευκαιρίες στα κέντρα που εμφανίζεται στην Αθήνα.. και θέλω μέσα από τη σημερινή συζήτησή μας, να του πω ένα μεγάλο ευχαριστώ γιατί για εμένα, είναι ένας πολύ σημαντικός και καλός άνθρωπος.
Άλλη μία ιδιαίτερη στιγμή, ήταν η συνύπαρξή μου –και– με τον Χρήστο Μενιδιάτη, όπου είναι και καλός μου φίλος…

Πάνο, είσαι ένας άνθρωπος ο οποίος έχει παλέψει κυριολεκτικά για τη ζωή του, πέρασες μια σοβαρή περιπέτεια με την υγεία σου… Αυτό σε έκανε να αλλάξεις τον τρόπο με τον οποίο αντιμετωπίζεις τη ζωή;
Πιστεύω ότι οι περιπέτειες, είναι για τους δυνατούς… αν δεν ήμουν δυνατός, μπορεί κι αυτή τη στιγμή να μην είμαστε εδώ μαζί… Ήταν μια περιπέτεια με την υγεία μου που ξεκίνησε το 2008 αλλά δόξα τω Θεώ, τώρα είμαι καλά… Όλη αυτή η περιπέτεια, σίγουρα με έκανε πιο δυνατό σαν άνθρωπο και μπορώ να πω ότι σε κάποια πράγματα με έκανε και λίγο πιο σκληρό και σε κάποια άλλα λίγο πιο συναισθηματικό.

Αν σου ζητούσα να μας περιγράψεις τον Πάνο με ένα τραγούδι, ποιο θα ήταν αυτό;
Την συγκεκριμένη χρονική περίοδο, πιστεύω ότι με εκφράζει ένα κομμάτι του Αντώνη Ρέμου και συγκεκριμένα το «Σπασμένα Κομμάτια Της Καρδιάς»…

Αν γυρνούσες τον χρόνο πίσω θα άλλαζες κάτι;
Ναι, θα άλλαζα πολλά πράγματα! Δεν μετανιώνω αλλά θα άλλαζα πολλά πράγματα τόσο σε προσωπικό όσο και σε επαγγελματικό επίπεδο…

Δηλαδή, δεν έχεις μετανιώσει από επιπόλαιες ίσως επιλογές;
Έχω μετανιώσει για ορισμένες επιλογές, αλλά γενικά στη ζωή μου δεν μετανιώνω..

Πως νιώθεις που οι άνθρωποι του τόπου σου σε στηρίζουν σε ό,τι κι αν κάνεις;… Αυτό αποδεικνύεται άλλωστε σε κάθε live που κάνεις στην περιοχή μας…
Νιώθω ευγνώμων και είμαι πολύ ευχαριστημένος από τον κόσμο που με στηρίζει από τα πρώτα μου επαγγελματικά βήματα… κι αυτό μου δίνει και τη δύναμη για να συνεχίσω σε ό,τι κι αν κάνω!

Ένα από τα πολλά που σε κάνει να ξεχωρίζεις, Πάνο, είναι ότι ποτέ δεν κάνεις το ίδιο πρόγραμμα συνεχόμενα…
Δεν θέλω ποτέ να είναι κάτι ίδιο.. δεν μου αρέσει να είναι κάτι ίδιο.. Υπάρχει ένα στάνταρ πρόγραμμα αλλά κάθε φορά κάνουμε και πολλές αλλαγές… δεν θέλουμε ο κόσμος να βαριέται, θέλουμε να περνάει καλά!.. 

Τα τελευταία χρόνια έχεις ανέβει πολλά σκαλιά παραπάνω και αυτό το βλέπουμε όλοι μας… Πες μου λίγο τι κάνεις στην πρωτεύουσα…
Έφυγα για την Αθήνα πριν δύο χρόνια περίπου και στην αρχή ήταν δύσκολα γιατί ήμουν άγνωστος διότι, δεν έχω κάποιον μάνατζερ… Από τον πρώτο κιόλας χρόνο μου δόθηκαν καλές ευκαιρίες στην πρωτεύουσα και τα πήγα πολύ καλά με εξαίρεση την περσινή χρονιά που ήταν λίγο δύσκολη για εμένα αλλά αυτό είχε ως αποτέλεσμα μια καλή συνεργασία με το «Αρένα» στην Πάτρα όπου εκεί είχα βασικό ρόλο… Και θα ήθελα να ευχαριστήσω την οικογένεια Κόζη που με πίστεψαν και είχαμε μια πάρα πολύ καλή συνεργασία.

 

Πόσο εύκολο ή πόσο δύσκολο ήταν για ‘σένα –ένα παιδί από την επαρχεία, να εγκατασταθείς στην Αθήνα και να κάνεις τέτοιες γνωριμίες;…
Ήταν αρκετά δύσκολο γιατί ήμουν άγνωστος.. αλλά έπρεπε να πάρω το ρίσκο… Για εμένα ήταν ένα πολύ μεγάλο βήμα που μου βγήκε σε καλό.

 

«Μόνος Μου Παλεύω» και «Τέτοιες Αγάπες»… μίλησε λίγο για τα τραγούδια σου…Τι σημαίνουν για ‘σένα;…
Το πρώτο μου τραγούδι που έβγαλα, ήταν το «Μόνος Μου Παλεύω» το 2013 και σημαίνει πάρα πολλά για εμένα και με εκφράζει.. Μετά ήρθε το «Τέτοιες Αγάπες», ένα ελαφρύ ζεϊμπέκικο το οποίο αγαπήθηκε κι αυτό πολύ. Και τα δύο μου τραγούδια, έχουν και τη δική τους θέση σε κάθε πρόγραμμά μου.

 

«Τρελό Θα Μ΄ έχεις», σε στίχους Δημήτρη Πάτσιου και μουσική Γιώργου Γιαννικόπουλου.. Πότε να το περιμένουμε;
Είμαστε στα σκαριά ακόμα για το κομμάτι αυτό… Για κάποιους καθαρά προσωπικούς μου λόγους υγείας, το έχουμε καθυστερήσει λίγο… Πρώτα ο θεός μέσα στον Ιούλιο, πιστεύω ότι θα βγει το κομμάτι.. ένα κομμάτι το οποίο πιστεύω ότι θα αρέσει και θα αγαπηθεί…

 

Τι να περιμένουμε από τον Πάνο το καλοκαίρι του 2017;
Υπάρχουν αρκετές εμφανίσεις που θα κάνω… Κατ’ αρχήν, θα βρίσκομαι κάθε Σάββατο στο Λαγονήσι στην Αττική αλλά θα κάνω και διάφορες εμφανίσεις στην Κυπαρισσία, στον Πύργο φυσικά!.. Σύντομα θα υπάρχουν και νέα στην προσωπική μου σελίδα στο Facebook (Πάνος Βαβίλης – Panos Vavilis) όπου εκεί θα μπορεί ο κόσμος να δει που εμφανίζομαι.

Σχέδια για τον φετινό χειμώνα υπάρχουν;
Και βέβαια υπάρχουν! Αν μας αξιώσει ο θεός, το πρώτο μας σχέδιο, είναι να κάνουμε κι άλλα κομμάτια στην πορεία! Πάντα βάζω στόχους στη ζωή μου και πάντα θέλω να δίνω το καλύτερο αποτέλεσμα!
Θα ήθελα κλείνοντας να πω ένα πολύ μεγάλο «Ευχαριστώ» τόσο σε όλο τον κόσμο για την αγάπη και την στήριξή τους όσο και σε όλους τους επιχειρηματίες που με πίστεψαν… Ακόμα ένα πολύ μεγάλο «Ευχαριστώ» μέσα από την καρδιά μου, στην οικογένειά μου, που είναι πάντα δίπλα μου και με στηρίζει σε ό,τι κι αν κάνω κι επίσης θα ήθελα να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ στον Δημοσιογραφικό Όμιλο Βαρουξή για την στήριξή του όλα αυτά τα χρόνια.

Όλη η επικαιρότητα