ΠΑΟ Βάρδας: Tέλος καλό, όλα καλά με Τσίρκοβιτς

Προπονητής του Π.Α.Ο.Β., είναι και επίσημα από το βράδυ της Πέμπτης, όπου έδωσαν τα χέρια, και για τη νέα σεζόν ο Μίκι Τσίρκοβιτς.

Μάλιστα η διοίκηση των «πρασίνων», ανακοίνωσε την ανανέωση της συνεργασίας και την έναρξη του σχεδιασμού της νέας αγωνιστικής περιόδου, χθες με ανακοίνωσης της.

Η ανακοίνωση

«Ο Π.Α.Ο ΒΑΡΔΑΣ βρίσκεται στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει, την ανανέωση της συνεργασίας και για τη νέα αγωνιστική περίοδο με τον προπονητή κ. ΜΙΚΙ ΤΣΙΡΚΟΒΙΤΣ. Ο καταξιωμένος Σέρβος κόουτς με μεγάλη προπονητική εμπειρία, συνεχίζει στο τιμόνι της ομάδας. Η αγάπη του για την ομάδα, η καθ’ όλα άψογη συνεργασία με τους αθλητές και τη διοίκηση του συλλόγου καθώς και η επίτευξη των στόχων που είχε θέσει η ομάδα από την αρχή, της συνεργασίας μας, εδραιώνουν την εμπιστοσύνη μας στο πρόσωπό του. Η γνώσεις και η εργατικότητα του κ. ΤΣΙΡΚΟΒΙΤΣ αποτελούν εχέγγυο επίτευξης των στόχων της ομάδας για τη νέα αγωνιστική περίοδο. Στον κ. ΤΣΙΡΚΟΒΙΤΣ ευχόμαστε καλή αρχή και καλή επιτυχία στα καθήκοντά του»

Ιδιαίτερα χαρούμενη ήταν η ατμόσφαιρα στη Βάρδα το βράδυ της περασμένης Πέμπτης μεταξύ Δ.Σ. και Μ. Τσίρκοβιτς αμέσως μετά την ανανέωση της συνεργασίας τους

Μ. Τσίρκοβιτς: «Θα κοιτάξω να φανώ πάλι αντάξιος!»

Μ. Τσίρκοβιτς: «Θα κοιτάξω να φανώ πάλι αντάξιος!»Στις πρώτες δηλώσεις του αμέσως μετά την επίτευξη της συμφωνίας, ο Μίκι Τσίρκοβιτς, ανέφερε αρχικά: «Θα ξανακοιτάξω να φανώ αντάξιος των κ. κ. Λέντζα, Νικολάου, καθώς και του υπόλοιπου Δ.Σ. Πιστεύω ότι η καινούργια σεζόν, θα είναι μια από τις πλέον δύσκολες χρονιές στην καριέρα μου. Η ομάδα δεν έχει γήπεδο (λόγω έργων), καθώς για ένα μεγάλο διάστημα θα είμαστε φιλοξενούμενοι. Πρέπει να βρεθεί η χημεία ανάμεσα στους παίκτες που θα μείνουν με εκείνους που θα έρθουν, για να έχει η ομάδα την ταυτότητα που θέλω εγώ, πώς θέλει να παίξει και πώς θα βγάλει τα στοιχεία που θέλω εγώ. Το μόνο που με στεναχωρεί είναι ότι δεν θα έχω όλα τα παιδιά. Με βάση τα λεγόμενα της διοίκησης, δεν θα μπορέσουν να είναι όλοι οι παίκτες. Εγώ όμως δεν μπορώ να ανακατευτώ στα οικονομικά, αυτό είναι θέμα της διοίκησης! Και συνέχισε: Από ότι γνωρίζω από τους περσινούς θα μείνει ένας κορμός 6 – 7 παικτών, και πάνω σε αυτούς με τις προσθήκες που θα γίνουν κυρίως από την Ηλεία, θα χτίσουμε τον νέο Π.Α.Ο.Β έτσι όπως τον οραματιζόμαστε όλοι εμείς, έτσι ώστε να έχει διάρκεια και μέλλον! Βέβαια κομμάτι δύσκολο κάθε χρόνο να ξεκινάμε από την αρχή, αλλά ιδίως φέτος με όλες αυτές τις συνθήκες που βιώσαμε και βιώνουμε ακόμα, δεν γινόταν αλλιώς, κατέληξε ο έμπειρος τεχνικός»

Το χρονικό της… παραμονής

Όπως είχαμε γράψει σε αρκετά ρεπορτάζ του Π.Α.Ο.Β., δεν ήταν εύκολη η παραμονή του καταξιωμένου προπονητή της ομάδας στους «πράσινους». Από τη μία, η δύσκολη οικονομική συγκυρία που περνάμε, και από την άλλη οι προτάσεις και οι απόψεις του Τσίρκοβιτς, έδειχναν οι δύο πλευρές θα «χωρίσουν». Πράγμα που έκανε μετρημένες τις πιθανότητες να συνεχίσει στην ομάδα της Βάρδας, εκτός και αν συνέβαινε κάτι διαφορετικό. Αυτό το κάτι διαφορετικό, ήταν η πρόθεση της ομάδας να κάνει άλλη μια φορά υπέρβαση και να μπορέσει να επενδύσει ένα σημαντικό ποσό στο «κεφάλαιο» προπονητής. Το δεύτερο και πολύ σημαντικό επίσης, ήταν το «κίνητρο» που έδωσαν οι άνθρωποι της ομάδας, έτσι ώστε να ξεκινήσει με τον Τσίρκοβιτς επικεφαλής, το «χτίσιμο» μιας ομάδας όπως και το 2002- 03. Άμεσα ο Γιάννης Λέντζας και οι συνεργάτες του, αφού απέσπασαν το «ΟΚ» του Τσίρκοβιτς, έδωσαν εντολή ώστε ο Μίκι Τσίρκοβιτς, μαζί με τους Κώστα και Άκη Παλούμπη, να ξεκινήσουν τον σχεδιασμό της ομάδας, αλλά και να καταρτίσουν το πρόγραμμα της προετοιμασίας, σε συνδυασμό πάντα και με τις ημερομηνίες που θα καθορίσει η Ε.Π.Ο. σχετικά με την έναρξη του Κυπέλλου Ελλάδας 2020- 21 (ο τελικός του τρέχοντος Κυπέλλου θα γίνει στις 10 Αυγούστου οπότε δεν μπορεί να ξεκινήσει το επόμενο νωρίτερα).

Ο σχεδιασμός ξεκινά από τους «μικρούς»

Στον Π.Α.Ο.Β. έπιασαν κιόλας δουλειά, ξεκινώντας από το κλείσιμο των έξι μικρών που θα χρειαστεί η ομάδα στο ρόστερ της νέας περιόδου. Με βάση την απόφαση της Ε.Π.Ο. για υποχρεωτική συμμετοχή δύο μικρών στο πρωτάθλημα της νέας περιόδου, και αντικατάσταση τους επίσης από μικρούς. Ήδη ο Π.Α.Ο.Β. διαθέτει από πέρσι τους Μακρή, Παναγάκη, Παλούμπη, Τσούλη, Φερεκίδη και Κάρδαρη τους οποίους θα προσπαθήσει να κρατήσει, όμως δεν είναι εύκολο για όλους. Έτσι το Δ.Σ. «χτενίζει» την αγορά για δύο τουλάχιστον ακόμα μικρούς, έτσι ώστε αφού κλείσει με αυτούς, να ξεκινήσει με τους μεγάλους.