Γ Εθνική

ΠΑΟΒ-Νίκη Βόλου (4μ.μ.): Ραντεβού με την ιστορία…

Ο ΠΑΟΒ διεκδικεί για πρώτη φορά την πρόκρισή τους στους «16» του Κυπέλλου Ελλάδας...
Ακούστε το άρθρο

Ραντεβού με την ιστορία του έχει ο Παμβουπρασιακός, σήμερα το απόγευμα στις 4μ.μ.. Υποδέχεται στο «Γρηγόριος Καλάκος» την ιστορική και πανίσχυρη Νίκη Βόλου, με στόχο την πρόκριση για πρώτη φορά στην ιστορία του, στις 16 κορυφαίες ομάδες της Ελλάδας, στον θεσμό του Κυπέλλου Ελλάδας. Επιτυχία την οποία μόνο ο Πανηλειακός στο παρελθόν έχει καταφέρει ανάμεσα στις ομάδες της Ηλείας.

Ο Παμβουπρασιακός, μια ομάδα η οποία μέχρι και πριν από τρία χρόνια, δεν είχε κατακτήσει ποτέ το Κύπελλο Ηλείας, η οποία στη μια και μοναδική συμμετοχή της έως το 2017 σε επαγγελματική κατηγορία, είχε αποκλειστεί από την ΕΠΟ από τον θεσμό, στην τρίτη απόπειρά του και μετά από δυο αποκλεισμούς στον πρώτο και τον δεύτερο γύρο, βάζει πλώρη για τους «16», μια ιστορική χωρίς άλλο στιγμή. Μια πρόκληση, όχι μόνο για τη Βουπρασία, αλλά και για ολόκληρη την Ηλεία, η οποία πολύ σπάνια στα χρονικά, έχει τέτοιες ευκαιρίες για μεγάλες διακρίσεις και ειδικά στις μέρες μας, όπου δεν υπάρχει ο Πανηλειακός του Σταυρόπουλου, με τα μεγάλα μπάτζετ και τις παρουσίες στην Α΄ Εθνική. Το σημερινό παιχνίδι αποκτά μεγαλύτερη και ιστορική σημασία, επειδή σε περίπτωση πρόκρισης, ο Παμβουπρασιακός περνάει μπάι από την πέμπτη φάση και θα βρεθεί απευθείας στην έκτη, δηλαδή στον γύρο των «16» του Κυπέλλου Ελλάδας.

Μπαίνουν στην αποστολή και οι διεθνείς

Στα συν για τον Ηλία Φωτόπουλο, είναι ότι μπαίνουν στην αποστολή και οι διεθνείς, οι οποίοι επέστρεψαν από την Ιταλία. Δημήτρης Μικελάτος και Αδάμ Τσεκούρας, θα είναι παρόντες σήμερα στη Βάρδα, αν και είναι άγνωστο αν θα ξεκινήσουν στο αρχικό σχήμα. Η αναμέτρηση αρχίζει στις 4μ.μ., είναι μονός αγώνας νοκ-άουτ και διαιτητής θα είναι ο Γιάννης Ανδρικόπουλος από την ΕΠΣ Κυκλάδων, με βοηθούς διαιτητές τους Κώστα Σούζα και Νίκο Μανούρα της ΕΠΣ Δυτικής Αττικής. Τέταρτος διαιτητής θα είναι ο Ηλίας Κόκκορης από την ΕΠΣ Αρκαδίας.

Ηλίας Φωτόπουλος

«Ο κόσμος 12ος παίκτης μας»

Τη στήριξη του κόσμου ζητάει ο Ηλίας Φωτόπουλος για το αυριανό πολύ μεγάλο παιχνίδι του Παμβουπρασιακού απέναντι στη Νίκη Βόλου. Ο τεχνικός των Ταύρων, γίνεται σαφής όταν λέει ότι τα κίνητρα σε τέτοια παιχνίδια, είναι αυτονόητα για τους ποδοσφαιριστές: «Σε παιχνίδια όπως αυτό, όπου μετράνε η η διάκριση, η ιστορία, το πρεστίζ για τα παιδιά και τον κόσμο, τα κίνητρα είναι δεδομένα. Προσωπικά, όπως και για κάθε προπονητή, η πορεία της ομάδας, κρίνεται στο πρωτάθλημα. Μέλημά μου σε αυτή τη φάση, είναι η διαχείριση της κόπωσης συνολικά. Παίζουμε με έναν αντίπαλο από τους πιο ισχυρούς στη Β΄ Εθνική, ωστόσο γνωρίζουμε πολύ καλά τί πρέπει να κάνουμε, να τα δώσουμε όλα και να διεκδικήσουμε την πρόκριση. Θα επαναλάβω κάτι το οποίο είπα και προχθές. Ο κόσμος πρέπει να γίνει ο δωδέκατος παίκτης μας. Αυτός θα είναι το μεγάλο μας όπλο».

Όλη η επικαιρότητα