Πολιτική

Παπαχριστόπουλος: Θα συνεργαστώ με τον ΣΥΡΙΖΑ

Ακούστε το άρθρο

Ανοικτό αφήνει το ενδεχόμενο συνεργασίας με τον ΣΥΡΙΖΑ ο βουλευτής των ΑΝΕΛ Θανάσης Παπαχριστόπουλος.

Ο κ. Παπαχριστόπουλος μίλησε στο ΘΕΜΑ 104,6 και τόνισε πως θα ήταν μεγάλη τιμή να βοηθήσει αυτή την κυβέρνηση από οποιοδήποτε πόστο.

«Είναι τιμή για μένα που κάποια κυβέρνηση, αντί να είναι στην αδράνεια και την ψηφοθηρία τόλμησε και πάει μπροστά. Αυτή την κυβέρνηση εγώ, την βοηθάω με νύχια και με δόντια. Από ποιο πόστο, δεν το ξέρω, είμαι του προσκηνίου άνθρωπος, δεν είμαι του παρασκηνίου. Αυτήν την κυβέρνηση θέλω να τη βοηθήσω, θα ήταν μεγάλη μου τιμή να τη βοηθήσω από οποιοδήποτε πόστο», τόνισε ο κ. Παπαχριστόπουλος και συνέχισε λέγοντας ότι «ήμουν ενάμιση χρόνο μαζί με τους συναδέλφους του ΣΥΡΙΖΑ και δώσαμε αγώνα στην εξεταστική της υγείας. Έχω δεθεί με αυτούς τους ανθρώπους, τους εκτιμώ, θα ήταν μεγάλη μου τιμή να βοηθήσω αυτούς τους ανθρώπους. Ακόμα και ως απλός πολίτης, θα βοηθήσω αυτούς τους ανθρώπους».

Όσον αφορά την παραίτησή του από τους ΑΝΕΛ ο κ. Παπαχριστόπουλος υποστήριξε ότι : «Είμαι από αυτούς που έχουν κάνει αγώνα και θα συνεχίσω να κάνω με τους μετακινούμενους βουλευτές. Εδώ και 11 μήνες και 10 μέρες έχω δηλώσει δημοσίως στην κοινοβουλευτική μου ομάδα, ούτε κρύφτηκα, ούτε πήγα να κάνω τον ήρωα ότι εγώ διαφωνώ με αυτή τη θέση. Την Παρασκευή ήταν έτοιμη η παραίτησή μου, όταν όμως έμαθα την τελευταία στιγμή, όπως όλοι, ότι βάση του κανονισμού της Βουλής δεν επαρκεί ο κ. Φωκάς και είδα τον πρόεδρο των ΑΝΕΛ στο βήμα, δεν θέλω να είμαι αυτός που θα κάνει τον ξαφνικό θάνατο στους ΑΝΕΛ και μόνος μου θέλω να δώσω τη δυνατότητα σε αυτή την ομάδα με την οποία εκλέχθηκα να μην πάθει ξαφνικό θάνατο και είπα να δώσω παράταση 2, 3, 5 μέρες παραπάνω – είναι δημόσια δέσμευσή μου και θα την πραγματοποιήσω».

«Είναι δική μου ηθική υποχρέωση και δεν πρόκειται να την πάρω πίσω. Σας λέω ευθέως ότι το αργότερο την Παρασκευή δεν θα είμαι βουλευτής. Εγώ είμαι ξένο σώμα εδώ και καιρό. Ούτε με πίεσε κανένας, είναι δική μου απόφαση», κατέληξε.

Ο κ. Παπαχριστόπουλος αναφορικά με τις καταγγελίες του Πανου Καμμένου όσον αφορά τον κ. Βούτση ανέφερε: «Τι σόι μεθόδευση είναι αυτή όταν ένας βουλευτής δίνει την έδρα του;Ούτε είδα ποιος είναι μπρος, ποιος είναι πίσω μου. Δεν κολλάει αυτό το επιχείρημα, είναι ένα λάθος επιχείρημα. Δικαίωμά του να το πιστεύει ο Πάνος Καμμένος αλλά είναι ένα λάθος επιχείρημα που δεν αφορά κανέναν άλλον, είναι θέμα δικό μου- θέλετε να την πείτε και τρέλα; πείτε την και τρέλα- γιατί κανείς δεν μου ζητάει να παραδώσω την έδρα, είναι δικό μου θέμα».

Τέλος για το πότε θα γίνουν εκλογές ο κ. Παπαχριστόπουλος εκτίμησε πως «όταν μια κυβέρνηση παίρνει ψήφο εμπιστοσύνης, δεν μπορεί να πιεστεί από κανέναν και εκείνη θα αποφασίσει το πότε. Το γάντι το σήκωσε και πήρε ψήφο εμπιστοσύνης».

Όλη η επικαιρότητα