Μπάσκετ

Παπαδόπουλος (Κόροιβος): «Πορευόμαστε στο άγνωστο!»

H Aμαλιάδα και κατ’ επέκταση η Ηλεία έχει πληγεί ανεπανόρθωτα και περισσότερο από οποιαδήποτε άλλη περιοχή από την έξαρση του κορωνοϊού. Από την κατάσταση αυτή δεν θα μπορούσε να αποτελεί εξαίρεση και ο αθλητισμός του Νομού, με πιο τρανταχτό παράδειγμα τον Κόροιβο ο οποίος στην πιο κρίσιμη καμπή του πρωταθλήματος της Α2 Εθνικής, είδε την διακοπή των πρωταθλημάτων να τον αφήσει πίσω από άποψη αγωνιστικής ετοιμότητας, χωρίς να ξέρει κανείς στην ηλειακή ομάδα πότε θα επιστρέψει στη δράση.

Οι κυανόλεκοι για τελευταία φορά προπονήθηκαν την περασμένη Τετάρτη και ακολούθως το Κλειστό της Ήλιδας σφραγίστηκε με αποτέλεσμα όλοι όσοι μετέχουν στην ομάδα και προέρχονται εκτός Ηλείας να αναχωρήσουν για τις ιδιαίτερες πατρίδες τους.

Ένας από αυτούς, είναι και ο τεχνικός του Κοροίβου, Κώστας Παπαδόπουλος ο οποίος από την Αθήνα που διαμένει περιγράφει σήμερα στην «Πατρίς σπορ» την κατάσταση στην οποία βρίσκεται μετά τα τελευταία γεγονότα η ομάδα του.

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο προπονητής της ηλειακής ομάδας:

«Εμείς κάναμε την τελευταία μας προπόνηση την Τετάρτη 4 Μαρτίου και ακολούθως οι αθλητικές εγκαταστήσεις έκλεισαν με αποτέλεσμα εγώ και τα παιδιά που δεν είναι από την Ηλεία να αναχωρήσουμε. Επιχειρήσαμε την περασμένη Δευτέρα να κατέβουμε για μια προπόνηση ωστόσο καθοδόν δεχτήκαμε ένα τηλέφωνο ότι δεν θα ανοίξει το γήπεδο και έτσι γυρίσαμε πίσω. Η ενημέρωση που έχω είναι ότι σίγουρα μέχρι την επόμενη Τετάρτη δεν θα υπάρξει αθλητική δραστηριότητα και αυτό το γεγονός σίγουρα μας πηγαίνει πίσω μιας και ότι προπόνηση γίνεται πλέον είναι ατομικά από τον κάθε αθλητή. Και εδώ στην Αθήνα δε, όλοι οι αθλητικοί χώροι είναι κλειστοί.

Θέλω να πιστεύω πως με την επανέναρξη των πρωταθλημάτων, θα δοθεί ένα χρονικό περιθώριο στις ομάδες προκειμένου να προετοιμαστούν ωστόσο φοβάμαι μήπως αυτή η κατάσταση τραβήξει μέχρι το Πάσχα και μετά δεν έχουμε περιθώρια βάσει ημερομηνιών.

Για εμάς η διακοπή δεν ήρθε σε καλό σημείο μιας και κάναμε ένα καλό παιχνίδι κόντρα στον Απόλλωνα και άσχετα αν χάσαμε στο Ψυχικό, όπου λόγω τραυματισμών, μικρού ροτέισον και κούρασης από το προηγούμενο ματς τα παιδιά δεν άντεξαν, θεωρώ ότι ήμασταν σε καλή κατάσταση. Μετά τον αγώνα στην Αθήνα, μαζευτήκαμε με τα παιδιά μιλήσαμε και μπήκαν αποφασισμένοι στις προπονήσεις να αναστρέψουν την κατάσταση ωστόσο όλο αυτό μας ‘’ έκοψε’’ τα πόδια.

Προς το παρόν πορευόμαστε στο άγνωστο, δεν ξέρουμε πότε θα ξεκινήσουν ξανά τα πρωταθλήματα ούτε πότε θα μπορούμε να κάνουμε προπόνηση, ωστόσο θεωρώ σωστή την αναβολή αφού η υγεία είναι πάνω απ’ όλα ενώ ημίμετρα του τύπου κεκλεισμένων των θυρών δε θεωρώ ότι βοηθούν σε κάτι, αφού μπορεί και κάποιος αθλητής να νοσεί, υπάρχουν άλλωστε πρόσφατα παραδείγματα και αυτός με τη σειρά του να κολλήσει κάποιον συμπαίκτη του και αυτός την οικογένεια του και να γίνει πυραμίδα!»

Αναβολή και στην Basket League

Ο ΕΣΑΚΕ ανακοίνωσε την αναβολή της 21ης αγωνιστικής της Basket League για προληπτικούς λόγους δημόσιας υγείας.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

Kατόπιν απόφασης του Διοικητικού Συμβουλίου του ΕΣΑΚΕ που ελήφθη ομόφωνα σήμερα (12/3), η διεξαγωγή της 21ης αγωνιστικής της EΚΟ Basket League που είχε ορισθεί για τις 14 και την 15 Μαρτίου 2020 αναβάλλεται για προληπτικούς λόγους δημόσιας υγείας.

To Διοικητικό Συμβούλιο του ΕΣΑΚΕ παρακολουθεί τις εξελίξεις όσον αφορά το θέμα της εξάπλωσης του κορωνοιού και θα συνεδριάσει  για να λάβει απόφαση για τη συνέχεια του Πρωταθλήματος.

Όλη η επικαιρότητα