Πολιτική

Παπανδρέου: Ο Πρωθυπουργός να αναλάβει τώρα τις ευθύνες του έναντι του ελληνικού λαού

papandreoy_o_prothypoyrgos_na_analavei_tora_tis_eythynes_toy_enanti_toy_ellinikoy_laoy.jpg
Ακούστε το άρθρο
«Κάθε λεπτό που περνάει είναι πολύτιμο» επισήμανε σε δήλωσή του μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων του δημοψηφίσματος ο Γιώργος Παπανδρέου, πρόεδρος του Κινήματος Δημοκρατών Σοσιαλιστών.

Διαβάστε παρακάτω την πλήρη δήλωση του πρώην πρωθυπουργού:

«Ο λαός εκφράστηκε – έστω και με μια διαδικασία, που δεν σεβάστηκε τους κανόνες της Δημοκρατίας.
Κυβέρνηση και εταίροι – δανειστές, οφείλουν να σεβαστούν τη βούλησή του. Να υπηρετήσουν το όραμα της ενωμένης Ευρώπης, να υπηρετήσουν τα συμφέροντα των λαών της Ευρώπης, του Ελληνικού λαού.
Ο Πρωθυπουργός έχει τη στήριξη που ζήτησε από τους πολίτες. Τώρα, είναι η δική του ώρα να ανταποκριθεί στη δέσμευση που ανέλαβε απέναντί τους και να φέρει μια συμφωνία μέσα σε 48 ώρες. Συμφωνία που θα υπηρετεί τις επιτακτικές ανάγκες της χώρας και τα συμφέροντα του Ελληνικού λαού. Συμφωνία που εγγυάται τη Δημοκρατία και τη σταθερότητα της χώρας. Συμφωνία που θα περιλαμβάνει τις αναγκαίες προοδευτικές μεταρρυθμίσεις που θα ανατρέπουν οριστικά τις παθογένειες του πελατειακού, παρασιτικού πολιτικο-οικονομικού συστήματος, που μας οδήγησαν στην κρίση.
Οι εταίροι – δανειστές, οφείλουν να επιδείξουν πνεύμα συνεργασίας και την αλληλεγγύη τους προς τον Ελληνικό λαό. Να αναλογιστούν τα δικά τους μεγάλα λάθη και να πράξουν κάθε τι που θα οδηγήσει σε μια βιώσιμη πορεία την ΕΕ, την Ευρωζώνη και σε ήρεμα νερά την Ελλάδα.
Κάθε λεπτό που περνά, είναι πολύτιμο.
Απαιτείται συμφωνία ΑΜΕΣΩΣ.
Ο Πρωθυπουργός να αναλάβει τώρα τις ευθύνες του έναντι της χώρας και του Ελληνικού λαού.»

 
 
Πηγή: protothema.gr
 

Όλη η επικαιρότητα