Ευρώπη

Πάπας Φραγκίσκος: Εγωιστές όσοι υιοθετούν σκυλιά και γάτες, αντί να κάνουν παιδιά!

Μιλώντας στο Βατικανό, ο ποντίφικας «καυτηρίασε» το σύγχρονο φαινόμενο των ζευγαριών και των ανθρώπων εκείνων που έχουν κατοικίδια ζώα, τα οποία πολλές φορές «υποκαθιστούν» τα παιδιά
Ακούστε το άρθρο

Είστε ιδιοκτήτης σκύλου ή γάτας, αλλά δεν έχετε παιδιά; Τότε… προσοχή, γιατί μπορεί να βρεθείτε στο στόχαστρο του Πάπα. Μιλώντας σήμερα κατά τη διάρκεια γενικής ακρόασης στο Βατικανό, ο ποντίφικας δεν έκρυψε τη δυσαρέσκειά του για τα ζευγάρια και τους ανθρώπους εκείνους που, αντί να αποκτούν παιδιά, επιλέγουν να υιοθετούν ζώα, όπως οι σκύλοι και οι γάτες.

Τους χαρακτήρισε, μάλιστα, εγωιστές, αδιαφορώντας για τις αντιδράσεις που ενδέχεται να προκαλέσει.

«Μερικές φορές τα κατοικίδια παίρνουν τη θέση των παιδιών» είπε χαρακτηριστικά. «Σήμερα… βλέπουμε μια μορφή εγωισμού. Βλέπουμε ότι κάποιοι δεν θέλουν να κάνουν παιδί. Μερικές φορές κάνουν ένα και σταματούν εκεί, αλλά έχουν σκύλους και γάτες που παίρνουν τη θέση των παιδιών. Αυτό μπορεί να κάνει κάποιους ανθρώπους να γελάσουν, αλλά είναι πραγματικότητα».

«Ο πολιτισμός γερνάει χωρίς ανθρωπιά, γιατί χάνουμε τον πλούτο της πατρότητας και της μητρότητας και η χώρα μας υποφέρει» είπε ακόμη ο ποντίφικας.

Ο Πάπας έχει φωτογραφηθεί να χαϊδεύει διάφορα ζώα, από σκυλιά μέχρι πάνθηρες και τίγρεις, ενώ είχε αφήσει ένα μωρό αρνί να κάτσει στους ώμους του κατά τη διάρκεια των Θεοφανείων, το 2014. Όμως, ενώ ο προκάτοχός του, Βενέδικτος XVI, ήταν λάτρης των γατών, ο Φραγκίσκος δεν φαίνεται να έχει κάποιο κατοικίδιο στο Βατικανό.

Το 2014, ο Πάπας Φραγκίσκος είχε δηλώσει στην εφημερίδα «Il Messaggero» ότι το να έχεις κατοικίδια αντί για παιδιά ήταν «άλλο ένα φαινόμενο πολιτισμικής υποβάθμισης» και ότι οι συναισθηματικές σχέσεις με τα κατοικίδια είναι «πιο εύκολες» από τη «σύνθετη» σχέση μεταξύ γονέων και παιδιών.

«Το να κάνεις παιδί είναι πάντα ένας κίνδυνος, αλλά υπάρχει μεγαλύτερος κίνδυνος στο να μην κάνεις παιδί, στην άρνηση της πατρότητας» επανήλθε σήμερα.

Πηγή: protothema.gr

Όλη η επικαιρότητα