Οικονομία

Παππάς: Κονδύλια 380 εκατ. ευρώ για ελληνικές startups

Ακούστε το άρθρο
Η κυβέρνηση πρόκειται να στηρίξει τη νεοφυή επιχειρηματικότητα με κονδύλια συνολικά 380 εκατ. ευρώ προς τις startup εταιρίες, όπως αποκαλύπτει μιλώντας στο insider.gr ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης Νίκος Παππάς.

Όπως λέει, ο ψηφιακός κόσμος είναι ο «τομέας των τομέων», για την ελληνική οικονομία, τον οποίο καλούνται να αξιοποιήσουν όλοι οι άλλοι τομείς ώστε να γίνουν πιο αποτελεσματικοί και να απογειωθεί πραγματικά η ελληνική οικονομία..

«Μετά την πρόσφατη επίσκεψή μας στο Mobile World Congress 2017 στην Βαρκελώνη, όπου η Ελλάδα ήταν παρούσα με περίπου 35 επιχειρήσεις, εκ των οποίων οι 25 έλαβαν μέρος μέσω της εθνικής συμμετοχής, δρομολογούμε τη διοργάνωση μιας διεθνούς έκθεσης startups στην Αθήνα» αναφέρει.

Παράλληλα, ο κ. Παππάς μιλά για τον περίφημο Νόμο του, υποστηρίζοντας πω «μέσω του διαγωνισμού για τις τηλεοπτικές άδειες, ο οποίος «φρέναρε» μετά την απόφαση του ΣτΕ, μπορεί να μην ολοκληρώθηκε η αδειοδότηση, ωστόσο σημειώθηκε πολύ σημαντική πρόοδος».

Για το μητρώο online media, το οποίο παρουσιάστηκε πριν από λίγες ημέρες, λέει πως «στόχος μας είναι το Μητρώο να συγκεντρώσει όλες εκείνες τις μιντιακές επιχειρήσεις που προσφέρουν πραγματική ενημέρωση και να θέσει εκτός παιχνιδιού τις «γκρίζες ζώνες» του Διαδικτύου, τα φαινόμενα που κατά το παρελθόν έχουν έρθει στη δημοσιότητα με ιστοσελίδες ανύπαρκτης επισκεψιμότητας που εκβίαζαν για να έχουν πρόσβαση στην κρατική διαφήμιση».

Τέλος, ο κ. Παππάς βλέπει «παράθυρο ευκαιριών» όσον αφορά το διάστημα με τη συγκρότηση του Εθνικού Κέντρου Διαστημικών Εφαρμογών (ΕΚΔΕ).

«Η χώρα μας ανακάμπτει σε ένα πεδίο με πολλές δυνατότητες, οι οποίες -λόγω σειράς προβλημάτων του παρελθόντος- έμεναν αναξιοποίητες. Εμείς, έχουμε θέσει πρωταρχικό μας στόχο την ισότιμη συμμετοχή όλων των Ελλήνων στη νέα ανάπτυξη και θέλουμε οι νέες τεχνολογίες -μεταξύ αυτών και η διαστημική- να λειτουργήσουν ως παράγοντες μείωσης των ανισοτήτων, με τη συμμετοχή όλων στα πλεονεκτήματα που φέρνει μαζί της η επόμενη ημέρα» αναφέρει.

Newsroom ΔΟΛ

Όλη η επικαιρότητα