Ηλεία

Παραχώρηση-μίσθωση για το κάμπινγκ Κουρούτας στον Δήμο Ήλιδας

Ακούστε το άρθρο

“Κάλλιο αργά παρά ποτέ” λέει η λαϊκή ρήση και έρχεται να ταιριάξει απόλυτα με το θέμα της παραχώρησης χρήσης του κάμπινγκ της Κουρούτας στο δήμο Ήλιδας, καθώς ελήφθη η πολυαναμενόμενη απόφαση από την ΕΤ.Α.Δ.

Αν και βρισκόμαστε στα μισά του Ιουνίου και παρά τις όποιες καθυστερήσεις, η Εταιρεία Ακινήτων του Δημοσίου προχώρησε τελικά στην ικανοποίηση του δήμου Ήλιδας και παραχωρεί- εκμισθώνει το χώρο του κάμπινγκ της Κουρούτας και για το φετινό καλοκαίρι και τώρα ο δήμος ‘τρέχει και δεν φτάνει’, εξ ου άλλωστε και η σύγκληση κατεπείγουσας συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου Ήλιδας για το βράδυ της Δευτέρας.

 

Οι όροι

Η παραχώρηση-μίσθωση αφορά την θερινή περίοδο έως και τις 31 Οκτωβρίου 2017 και ουσιαστικά οι όροι και το μίσθωμα είναι τα ίδια με πέρυσι.

Ο δήμος Ήλιδας θα πρέπει να καταβάλει στην ΕΤ.Α.Δ.  ποσοστό 20% των ακαθάριστων εσόδων που θα προκύψουν από την εκμετάλλευση των επισιτιστικών  μονάδων και του κάμπινγκ, με Ελάχιστο Εγγυημένο Μίσθωμα το ποσό των 13.400 ευρώ, το οποίο θα πρέπει να καταβληθεί στο αργότερο έως 15 Νοεμβρίου 2017.

Δέκα ημέρες πριν από τη λήξη της μίσθωσης ο δήμος Ήλιδας θα πρέπει να αποστείλει  αντίγραφα των συμβάσεων και κάθε αποδεικτικό στοιχείο από τη διαχείριση του ακινήτου προκειμένου να υπολογισθεί  το ποσό του 20% των εσόδων της μίσθωσης.

Στο σχετική έγγραφο επισημαίνεται ότι ο δήμος είναι αυτός που υποχρεούται να προχωρήσει στο σχετική καθαρισμό και να διατηρεί σε άριστη κατάσταση το χώρο και φυσικά να λάβει μέριμνα και για την φύλαξη και ασφάλεια των εγκαταστάσεων.

Αποφασίστηκε επίσης από το Δ.Σ. της ΕΤ.Α.Δ όπως η Τεχνική της Υπηρεσία σε συνεργασία με την Τεχνική Εταιρεία του δήμου Ήλιδας να προβούν στην σύνταξη μελέτης επισκευής του κάμπινγκ. Η μελέτη θα πρέπει να υποβληθεί στο Δ.Σ. το πρώτο δεκαπενθήμερο του Σεπτεμβρίου.

Για αποδοχή

Στο μεταξύ, ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Ήλιδας κ. Ανδρέας Νικολακόπουλος συγκαλεί κατεπείγουσα συνεδρίαση την Δευτέρα 19 Ιουνίου στις 8 το βράδυ, για συζήτηση και λήψη απόφασης με μοναδικό θέμα της ημερήσιας διάταξης:  «Αποδοχή της υπ΄ αρ. 4745/16.6.2017 απόφασης της ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ΑΚΙΝΗΤΩΝ ΔΗΜΟΣΙΟΥ (ΕΤ.Α.Δ) Α.Ε, με θέμα ‘Εκμίσθωση τμήματος εμβαδού 22.590 τ.μ., τού με ΑΒΚ Δημοσίου ακινήτου Ν. Ηλείας (Κάμπινγκ Κουρούτας) στον Δήμο ΄Ηλιδας’ – Καθορισμός της διαδικασίας λειτουργίας και εκμετάλλευσης των υφισταμένων εγκαταστάσεων».

Όπως αναφέρεται στην πρόσκληση, η συνεδρίαση έχει κατεπείγοντα χαρακτήρα λόγω του ότι πρέπει να γίνει άμεσα η διαδικασία δημοπράτησης των δομών τού Κάμπινγκ, καθώς από την καθυστέρηση μειώνεται η πιστωτική αξία τους.

Όλη η επικαιρότητα