Ηλεία

Παραδοσιακά Κούλουμα στην Κουρούτα – Έπαιζε ‘κρυφτούλι’ ο καιρός!(PHOTOS)

Ακούστε το άρθρο

Με τον καιρό να ‘παίζει κρυφτούλι’ γιορτάστηκαν την Καθαρά Δευτέρα τα Κούλουμα στην Κουρούτα, με λιγότερο ομολογουμένως κόσμο από τις άλλες χρονιές αφού πολλοί ήταν αυτοί που φοβήθηκαν τις καιρικές συνθήκες.

Πολλοί ωστόσο δεν πτοήθηκαν από την συννεφιά και το κρύο, και παρά το γεγονός ότι το ‘ραντεβού’ από το δήμο είχε δοθεί στην πλατεία της Κουρούτας στις 12:30 το μεσημέρι, η παραλία είχε γεμίσει από νωρίς κυρίως από γονείς και παιδιά που ήθελαν να τηρήσουν το έθιμο και να πετάξουν τον χαρταετό τους.

Κάποιοι εμφανίστηκαν ιδιαίτερα δεξιοτέχνες στο πέταγμα του χαρταετού και κέρδισαν τον θαυμασμό, κάποιοι άλλοι η αλήθεια είναι ότι ταλαιπωρήθηκαν, ωστόσο η προσπάθεια είναι αυτή που μετράει και αυτό που έχει κυρίως σημασία είναι ότι το χάρηκαν τα παιδιά! Βέβαια, η παραμονή στην παραλία δεν ήταν επί μακρόν λόγω του τσουχτερού κρύου και το ενδιαφέρον γύρω στις 12:30 το μεσημέρι επικεντρώθηκε στον χώρο της πλατείας.

Ο δήμος Ήλιδας και το Κοινωφελές Σωματείο ‘Πύρρων ο Ηλείος’ είχαν φροντίσει και μοίρασαν δωρεάν σαρακοστιανά για όσους ήταν, με πολλές ευχές για καλή Σαρακοστή.

Από τον εορτασμό δεν θα μπορούσε να λείπει η παραδοσιακή μουσική, που ηχούσε από τα μεγάφωνα, ενώ εσπευσμένα, επειδή άρχισαν να πέφτουν οι πρώτες ψιχάλες, πήραν θέση στην εξέδρα τα χορευτικά τα οποία παρουσίασαν πλούσιο χορευτικό πρόγραμμα. Αρχικά ανέβηκαν στην σκηνή δύο τμήματα από τα χορευτικά του δήμου Ήλιδας και στην συνέχεια το χορευτικό του πολιτιστικού συλλόγου ‘Η Έλισσα’. Όλοι οι χορευτές κέρδισαν τις εντυπώσεις με τις χορευτικές τους ικανότητες και τις παραδοσιακές φορεσιές τους και καταχειροκροτήθηκαν, ενώ ανανέωσαν το ραντεβού τους για τα Κούλουμα 2019!

Όλη η επικαιρότητα