Categories: Ηλεία

Παραδόθηκε η ανθρωπιστική βοήθεια του Δήμου Αρχαίας Ολυμπίας για τους σεισμόπληκτους

Share

Ένα γεμάτο φορτηγό με πάνω από εκατό μεγάλα πακέτα με είδη πρώτης ανάγκης και ιατροφαρμακευτικό υλικό για τους σεισμόπληκτους στην Τουρκία και τη Συρία παρέδωσε ο Δήμος Αρχαίας Ολυμπίας στο σημείο συγκέντρωσης της Πάτρας.

Οι δημότες του Δήμου Αρχαίας Ολυμπίας ανταποκρίθηκαν με συγκινητικό τρόπο στην έκκληση της Δημοτικής Αρχής και πρόσφεραν, σε ελάχιστες μόλις μέρες, είδη ρουχισμού, κλινοσκεπάσματα, είδη προσωπικής υγιεινής για γυναίκες, μωρά και ηλικιωμένους και άλλα σχετικά εφόδια πρώτης ανάγκης. Την αποστολή και παράδοση του υλικού στην Πάτρα ανέλαβε ο Αναπληρωτής Δήμαρχος κ. Βασίλης Αρβανίτης, ευχαριστώντας το προσωπικό της Κοινωνικής Υπηρεσίας και της Πολιτικής Προστασίας για τη συμβολή του στην όλη διαδικασία, ενώ δήλωσε: «Οι δημότες μας, αρκετοί εκ των οποίων βιώνουν τις αρνητικές συνέπειες της μεγάλης πυρκαγιάς του 2021, ανταποκρίθηκαν άμεσα στην έκκληση του Δήμου μας, της ΚΕΔΕ και της ΠΕΔ για προσφορά ειδών πρώτης ανάγκης προς τους σεισμόπληκτους συνανθρώπους μας. Είναι μια συγκινητική στιγμή που η ανθρωπιά και η αλληλεγγύη καταργεί σύνορα και αντιθέσεις. Άλλωστε αυτό είναι και το πνεύμα της Ολυμπίας, να γεφυρώνει αντιθέσεις και να συμφιλιώνει τους λαούς».

Τον συντονισμό της διαδικασίας συγκέντρωσης των ειδών είχε ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Προστασίας κ. Νίκος Αναστασόπουλος, ο οποίος τόνισε: «Ευχαριστούμε θερμά όσους συνδημότες μας έσπευσαν να βοηθήσουν σ’ αυτή τη δραματική στιγμή των δοκιμαζόμενων λαών. Ευχαριστούμε επίσης και το ανθρώπινο δυναμικό του Δήμου Αρχαίας Ολυμπίας που εργάστηκε και πέραν του ωραρίου του για τη συγκέντρωση των προσφορών». Παρών στην παράδοση στην Πάτρα ήταν και ο Αντιδήμαρχος Καθαριότητας Αρχαίας Ολυμπίας κ. Λύσανδρος Παναγόπουλος.