Πολιτική

Παραιτήθηκε ο Αντώνης Σαμαράς

samaras.jpg
Ακούστε το άρθρο

Την παραίτησή του από την προεδρία της Νέας Δημοκρατίας ανακοίνωσε πριν από λίγα λεπτά ο τέως πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς

Κάνοντας λόγο για την ανάγκη για «μια νέα αρχή» της παράταξης του, ο τέως πρωθυπουργός ανακοίνωσε ότι προσωρινός πρόεδρος της ΝΔ αναλαμβάνει ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης, ο οποίος θα δρομολογήσει τις διαδικασίες για την εκλογή νέου αρχηγού στην αξιωματική αντιπολίτευση.

 Νωρίτερα, σε μήνυμά του μετά την επικράτηση του «όχι» στο δημοψήφισμα, ο κ. Σαμαράς είχε καλέσει την κυβέρνηση να κινηθεί άμεσα προκειμένου να ανατρέψει την εντύπωση, σε ορισμένους κύκλους στην Ευρώπη, ότι το μήνυμα του δημοψηφίσματος είναι «όχι» στο ευρώ και τόνισε ότι τυχόν έξοδος της Ελλάδας από το κοινό νόμισμα θα ήταν «μεγάλο ιστορικό λάθος» για όλη την Ευρώπη.

O κ. Σαμαράς υπογράμμισε ότι χρειάζεται βιώσιμη συμφωνία τώρα και κάλεσε τους πολίτες «να εξουδετερώσουμε όλοι μαζί την απειλή του διχασμού. Τόνισε επίσης ότι πριν από το δημοψήφισμα κράτησε τέτοια στάση που να διευκολύνει τη διακομματική συσπείρωση του «ναι». 

Όλη η επικαιρότητα