Οικονομία

Παρακολουθείστε Live το Φόρουμ των Δελφών

Με τη συμμετοχή 780 προσωπικοτήτων από όλο τον κόσμο ξεκίνησαν σήμερα οι εργασίες του 7ου Οικονομικού Φόρουμ των Δελφών.
Ακούστε το άρθρο

Μετά από δύο ολόκληρα χρόνια, το Φόρουμ των Δελφών επιστρέφει στη γενέτειρά του. Στους Δελφούς. Στον ομφαλό της Γης, σύμφωνα με τη Μυθολογία.

Σήμερα Τετάρτη, άνοιξε η αυλαία της 7ης Ετήσιας Συνάντησης του Οικονομικού Φόρουμ των Δελφών, υπό την αιγίδα της Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας Κατερίνας Σακελλαροπούλου. Η φετινή θεματική που διαπερνά το Φόρουμ είναι οι «Νέες Πραγματικότητες» (New Realities).

Η Α.Ε. η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, κα Κατερίνα Σακελλαροπούλου, υπό την Αιγίδα της οποίας πραγματοποιείται το Φόρουμ των Δελφών, άνοιξε με την ομιλία της τις εργασίες του Φόρουμ.

Στη συνέχεια ο Οικουμενικός Πατριάρχης, Βαρθολομαίος και η Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Roberta Metsola απηύθυναν διαδικτυακό χαιρετισμό. Στην έναρξη του Φόρουμ χαιρετισμό θα απευθύνει και η Ελένη Γλύκατζη-Αρβελέρ, πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Πολιτιστικού Κέντρου των Δελφών.

Στις πολυάριθμες συζητήσεις του Φόρουμ θα συμμετέχουν με φυσική παρουσία οι πρωθυπουργοί της Ελλάδας Κυριάκος Μητσοτάκης και της Βουλγαρίας Kiril Petkov, ο πρόεδρος του Συμβουλίου των Υπουργών της Βοσνίας- Ερζεγοβίνης Zoran Tegeltija, ο πρωθυπουργός του Μαυροβουνίου Zdravko Krivokapić, ο πρωθυπουργός του Κοσσυφοπεδίου Albin Kurti, καθώς και ο πρώην πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, ο πρώην Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος, ο πρώην πρωθυπουργός της Σουηδίας, Carl Bildt και ο πρώην πρωθυπουργός του Ηνωμένου Βασιλείου, Tony Blair.

Παρακολουθήστε live:

Delphi Economic Forum VII – Stream 1

Delphi Economic Forum VII – Stream 2 – Karamanlis from Delphi Economic Forum on Vimeo.

Delphi Economic Forum VII – Stream 3- Dionysos from Delphi Economic Forum on Vimeo.

Όλη η επικαιρότητα