Ηλεία

Παραλία Γλύφας: «Τον έσωσα από βέβαιο πνιγμό…» – Η σωτήρια επέμβαση του 26χρονου ναυαγοσώστη Αντ. Κουλούρη

Ήταν Σάββατο 19 Αυγούστου, λίγο μετά τις 2.30 το μεσημέρι, στην παραλία της Γλύφας όπου ο αριθμός των λουόμενων είχε ξεπεράσει κάθε προηγούμενο. Ο ναυαγοσώστης Αντώνης Κουλούρης βρισκόταν στη θέση του, στο παρατηρητήριό του και με το βλέμμα του ανίχνευε την κίνηση στην θαλάσσια περιοχή.

Κάποια στιγμή και όχι πολλά μέτρα από την παραλία, αντιλαμβάνεται κάποιον λουόμενο που  κάνει κινήσεις με τα χέρια του, ενώ το κεφάλι του μπαινοβγαίνει στη θάλασσα. Χωρίς δεύτερη σκέψη πηδά από το παρατηρητήριο, παίρνει το σωσίβιό του και τρέχει προς το μέρος του λουόμενου.

Ο Αντώνης βουτά στη θάλασσα και σε δευτερόλεπτα είναι πίσω από τον λουόμενο που κινδυνεύει.

Με συγκεκριμένες κινήσεις τον πιάνει και τον βγάζει στην παραλία.

Ο λουόμενος κάνει εμετό ενώ δεν έχει χάσει τις αισθήσεις του. Στο σημείο φθάνει και γιατρό που έτυχε να είναι εκεί. Ο λουόμενος όπως διαπιστώνεται δεν διατρέχει κίνδυνο αλλά καλείται το ΕΚΑΒ.

Επρόκειτο για 32χρονο έλληνα, που δεν γνώριζε κολύμπι, είχε φάει και είχε πιεί και ήθελε να …δροσιστεί. Η επέμβαση του 26χρονου ναυαγοσώστη αποδείχθηκε σωτήρια.

Σοβαρή αποστολή

«Είμαι απόφοιτος ΤΕΦΑΑ του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και για τρείς μήνες εργάζομαι ως ναυαγοσώστης στην παραλία της Γλύφας, του Δήμου Πηνειού. Εκείνο το Σάββατο συνέβη το περιστατικό με τον 32χρονο, ο οποίος κινδύνεψε πραγματικά. », μας λέει ο ναυαγοσώστης Αντώνης Κουλούρης του οποίου τα καθήκοντα λήγουν στα τέλη Αυγούστου. «Πέρασα τρεις μήνες εδώ στην παραλία της Γλύφας,  ως ναυαγοσώστης. Το ωράριό μου είναι από τις 10.30 το πρωΐ μέχρι τις 5.30 το απόγευμα. Κουραστικό ωράριο αλλά σοβαρή αποστολή. Χρειάζεται να είσαι παρατηρητικός και να έχεις γρήγορα αντανακλαστικά. Από τον Σεπτέμβριο θα συνεχίσω τα βράδια να εργάζομαι ως μπάρμαν.»

Ο Αντώνης Κουλούρης που εργάζεται για τρίτη συνεχή χρονιά ως ναυαγοσώστης τονίζει ότι φέτος η παραλία της Γλύφας είχε τον περισσότερο κόσμο από άλλες χρονιές, κάτι που αποδίδει στο γεγονός ότι είναι οργανωμένη.

Όλη η επικαιρότητα