Ηλεία

Παραλία Κουρούτας: Παράπονα για τα λύματα…

Αγανάκτηση προκαλεί στους λουόμενους η κατάσταση που επικρατεί ορισμένες μέρες της βδομάδας στην παραλία της Κουρούτας, καθώς η θάλασσα παρουσιάζει μια εικόνα αποτρεπτική για όσους επιθυμούν να κάνουν τα μπάνια τους και να διασκεδάσουν σε οικογενειακό κλίμα.

Λήμματα που εμφανίζονται εντός της θάλασσας, βάζουν συνεχώς σε σκέψεις τους λουόμενους και ορισμένες φορές τους αναγκάζουν να αλλάξουν και τα σημεία από τα οποία αρχικά είχαν καθίσει. Μια τέτοια αποτρεπτική εικόνα σε μια περιοχή που κάθε χρόνο γεμίζει ασφυκτικά από κόσμο δεν έχει καλά αποτελέσματα, ενώ η κατάσταση αυτή επηρεάζει σημαντικά και τις τοπικές επιχειρήσεις που πληρώνουν πολλές φορές το τίμημα.

Απαράδεκτη εικόνα

Τη δική της άποψη για την κατάσταση με την οποία έρχεται αντιμέτωπη καθημερινά, εξέφρασε στο φακό της εφημ. «ΠΑΤΡΙΣ» η κάτοικος Αμαλιάδας Κατερίνα Βασιλοπούλου, που είπε τα εξής: «Η θάλασσα παραμένει βρώμικη. Πρόκειται για φαινόμενο που συμβαίνει κάθε καλοκαίρι, αλλά φέτος είναι σε μεγαλύτερο βαθμό. Δε γνωρίζω ποιος ευθύνεται για την κατάσταση, αλλά πιθανόν να γίνεται βραδινές ώρες που ο κόσμος είναι λιγότερος. Τέτοιου είδους εικόνες μας οδηγούν στην επιλογή άλλων θαλασσών για το μπάνιο μας και την περιοχή σε τροχιά υποανάπτυξης. Ίσως όλο αυτό να γίνεται για τα συμφέροντα κάποιων, αλλά δύσκολο να το μάθει κανείς».

Αδιαφορία στην
«καρδιά του καλοκαιριού»

Απογοητευμένος από την κατάσταση που βιώνει καθημερινά το τελευταίο διάστημα στην παραλία της Κουρούτας είναι ο Ανδρέας Δρακόπουλος -κάτοικος Ανδραβίδας που για χρόνια κολυμπάει στα νερά της Κουρούτας- αφού φαίνεται πως λύσεις δε δίνονται από τους αρμόδιους φορείς. Συγκεκριμένα υποστήριξε: «Το τελευταίο διάστημα η παραλία παρουσιάζει αυτή την εικόνα δυο με τρεις φορές τη βδομάδα. Όλος ο κόσμος κάθεται στις ομπρέλες και δεν μπαίνει μέσα εξαιτίας αυτού. Κανείς δε δείχνει ενδιαφέρον για να δοθεί λύση. Αρκετές επιχειρήσεις βρίσκονται πλησίον του σημείου και είναι επιζήμια γι’ αυτές μια τέτοια εικόνα, η οποία παρουσιάζεται σε μεγάλο μήκος της παραλίας.

Τα παράπονα κατοίκων και λουόμενων πολλά. Έχουν ενημερωθεί οι αρμόδιοι φορείς για να εξετάσουν την κατάσταση, αλλά δεν έχει γίνει μέχρι στιγμής κάτι. Είμαστε στην «καρδιά του καλοκαιριού» και τίποτα δε λύνεται. Αυτό πρέπει να γίνεται βραδινές ώρες και οι δικαιολογίες με καράβια που πετάνε όλα τα λήμματα δε στέκουν, αφού δεν περνάνε από το σημείο».

Όλη η επικαιρότητα