Αχαϊα

Παραλίγο κι άλλο αίμα στο Λιμάνι της Πάτρας – Ακόμα μια παράσυρση μετανάστη

Ακούστε το άρθρο
Μία ακόμη ανθρώπινη ζωή, με τον ίδιο τρόπο που πρόσφατα έχασε τη ζωή του άλλος παράτυπος μετανάστης, παραλίγο να χαθεί και χθες στην Ακτή Δυμαίων ενώ οι κάτοικοι από τις νότιες συνοικίες επανέρχονται αύριο το απόγευμα και καλούν εκ νέου βουλευτές και τοπικές αρχές, απαιτώντας άμεση λύση στο μεταναστευτικό.

Σύμφωνα με καταγγελία, ένας μετανάστης τραυματίστηκε χθες στη συμβολή των οδών Ακτή Δυμαίων και Ανθείας, στο ύψος της πρώην ΑΒΕΞ, στην προσπάθειά του να εισέλθει παράνομα στο λιμάνι της Πάτρας.

Ο μετανάστης φαίνεται ότι συμμετείχε σε νέα ομαδική επιδρομή προς το νέο λιμάνι της Πάτρας και τραυματίστηκε ελαφρά από διερχόμενο όχημα.

Υπό τον φόβο όμως μη συλληφθεί, κατέφυγε πίσω στο πρώην βιομηχανοστάσιο όπου έχει βρει προσωρινό κατάλυμα.

Ο οδηγός του οχήματος ενημέρωσε για το τροχαίο Αστυνομία και ΕΚΑΒ, που αναζήτησαν τον τραυματία μετανάστη, με σκοπό να του παρασχεθούν οι πρώτες βοήθειες.

Χθες το απόγευμα, Τρίτη του Πάσχα, επαναλήφθηκε το γνωστό κυνηγητό με ομάδες δεκάδων μεταναστών να επιδιώκουν έφοδο στο λιμάνι. Οι επιθέσεις γίνονται ομαδικά καθώς στόχος είναι, ορισμένοι κάθε φορά να διαφεύγουν των ελέγχων από τους αστυνομικούς και τους λιμενικούς και να «τρυπώνουν» σε φορτηγά που αναχωρούν προς την Ιταλία.

«ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΡΟΒΛΗΜΑ»

Το γεγονός ότι υπάρχει πρόβλημα με την εφαρμογή των μέτρων που αποφάσισε πρόσφατα το υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής για την εκκαθάριση των δύο πρώην εργοστασίων σε ΑΒΕΞ και Λαδόπουλο, παραδέχθηκε μιλώντας στην «Π» ο βουλευτής Αχαΐας του ΣΥΡΙΖΑ Ανδρέας Ριζούλης.

Οπως είναι γνωστό, μετά από σύσκεψη που έγινε πρόσφατα στην Αθήνα, υπό τον υπουργό Δημήτρη Βίτσα, παρουσία των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ Σίας Αναγνωστοπούλου, Κώστα Σπαρτινού και Ανδρέα Ριζούλη αλλά και του προέδρου του ΟΛΠΑ Νίκου Κοντοέ, αποφασίστηκε 500 άτομα από αυτά, με ευθύνη της Υπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ, να μεταφερθούν στην Αττική σε δομές προσωρινής φιλοξενίας απ’ όπου φαίνεται ότι έφυγαν για την Πάτρα «διεκδικώντας» την παράνομη έξοδο από τη χώρα.
Πηγή: pelop.gr 

Όλη η επικαιρότητα