Αθλητισμός

Παραλίγο να κόψει τη μπάλα ο Μέσι!

messi.jpg

Ευγνώμονας στο ιατρικό τιμ της Μπαρτσελόνα θα πρέπει να είναι ο κάθε ποδοσφαιρόφιλος, αφού το 2008 γλίτωσε τον Λιονέλ Μέσι από το πρόωρο τέλος της καριέρας του.

Ο Αργεντινός σταρ μπορεί να έμοιαζε τα τελευταία χρόνια ως περίπου βιονικός, έχοντας χάσει ελάχιστα ματς εξαιτίας τραυματισμών, όμως αυτό δεν ίσχυε και στην αρχή της πορείας του.

Ο «Λέο» τα πρώτα χρόνια της σταδιοδρομίας του ταλαιπωρούνταν συχνά από μυϊκούς τραυματισμούς, με αποκορύφωμα τις δύο θλάσεις που είχε υποστεί στον αριστερό μηρό σε διάστημα 4 μηνών.

Οι γιατροί της ομάδας εξέφρασαν σοβαρές ανησυχίες για το μέλλον του Μέσι στα γήπεδα, καθώς ένας τρίτος τραυματισμός στον ίδιο μυ όχι μόνο θα μπορούσε να του στοιχίσει την καριέρα του, αλλά πιθανόν να κατέληγε σε μυϊκή ατροφία που θα τον επηρέαζε για το υπόλοιπο της ζωής του.

Τελικά, το ιατρικό επιτελείο της «Μπάρτσα» χορήγησε ειδική δίαιτα στον ποδοσφαιριστή, καθώς και εξειδικευμένο πρόγραμμα προπόνησης χάρη στα οποία ο οργανισμός του κατάφερε να ξεπεράσει τη συγκεκριμένη ευπάθεια.

Όλη η επικαιρότητα