Γ Εθνική

Παραμένει με δύο εκπροσώπους στη Γ’ Εθνική η Αχαΐα

Ακούστε το άρθρο

Το σενάριο για δύο ομάδες στη Γ’ Εθνική από την Αχαΐα ευδοκίμησε καθώς η Αχαϊκή παρέμεινε στην κατηγορία και προστέθηκε ο πρωταθλητής Διαγόρας Βραχνεΐκων που θα συμμετάσχει για πρώτη φορά στην ιστορία του σε
αυτήν την νέα κατηγορία.

Βάσει προκήρυξης το πρωτάθλημα της περιόδου 2017­2018 θα αποτελείται από οκτώ ομίλους, που θα περιλαμβάνουν ανάλογο αριθμό ομάδων (14 ή 13) και συνολικά θα συμμετάσχουν σε αυτό 109 ομάδες, κατ ελάχιστο.

Το πρωτάθλημα θα διεξαχθεί σε δύο φάσεις. Η πρώτη φάση περιλαμβάνει την κανονική περίοδο, όπου συμμετέχουν όλες οι ομάδες και η δεύτερη φάση το ειδικό πρωτάθλημα για την άνοδο στη Football League.

Στο ειδικό πρωτάθλημα βάσει της προκήρυξης:

α. θα πάρουν μέρος σε αυτό οι πρώτες ομάδες της τελικής βαθμολογικής κατάταξης της κανονικής περιόδου κάθε ομίλου. Συνολικά θα πάρουν μέρος οχτώ (8) ομάδες
β. Θα σχηματιστούν δύο (2) όμιλοι των τεσσάρων (4) ομάδων ο καθένας με αυστηρά γεωγραφικά κριτήρια.
γ. Οι αγώνες που θα διεξαχθούν θα είναι διπλοί (εντός ­ εκτός έδρας). Συνολικά θα διεξαχθούν έξι (6) αγωνιστικές σε κάθε όμιλο.
δ. Οι δύο πρώτες ομάδες της τελικής βαθμολογικής κατάταξης κάθε ομίλου θα προβιβαστούν στη Β΄ Εθνική Κατηγορία. Συνολικά θα προβιβαστούν τέσσερις (4) Ομάδες.
ε. Οι υπόλοιπες Ομάδες του ¨ειδικού πρωταθλήματος» θα παραμείνουν στη Γ΄ Εθνική κατηγορία για την περίοδο 2018 ­ 2019.

Αναφορικά με τον υποβιβασμό δεν γίνεται ξεκάθαρο πόσες ομάδες θα πέσουν αλλά αναφέρονται τα εξής:

Αν στη διαδικασία υποβιβασμού/προβιβασμού ανάμεσα στη Β΄ Εθνική κατηγορία και στη Γ΄ Εθνική κατηγορία από την αγωνιστική περίοδο 2018 ­ 2019 και μετέπειτα απαιτηθεί, για λόγους αναδιάρθρωσης του αριθμού των ομάδων της Β΄ Εθνικής, διαφορετική αναλογία υποβιβασμού/προβιβασμού αυτή θα διαμορφωθεί με βάση τα δεδομένα εκείνης της περιόδου και θα ανταποκρίνεται στις αναγκαίες αριθμητικές διορθώσεις και μεταβολές.

Πηγή: patragoal.gr

Όλη η επικαιρότητα