Ηλεία

Παραμένει στο 1ο ΓΕΛ Αμαλιάδας ο 15χρονος μαθητής

Επιβεβαίωση εφ. «Πατρίς»

Στο σχολείο του, στο 1ο Γενικό Λύκειο Αμαλιάδας, θα παραμείνει τελικά ο 15χρονος μαθητής που έπεσε θύμα επίθεσης με αιχμηρό αντικείμενο από συμμαθητή του, αν και είχε ληφθεί απόφαση να φοιτήσει στο 2ο Γενικό Λύκειο της πόλης.

Η συγκεκριμένη απόφαση έρχεται να επιβεβαιώσει τις πληροφορίες που είχε η εφ. «Πατρίς» (στο φύλλο της Κυριακής 1ης Δεκεμβρίου), σύμφωνα με τις οποίες είχε αλλάξει το σκεπτικό της απόφασης, για το θύμα της επίθεσης και ήταν ουσιαστικά θέμα ημερών να ανακοινωθεί η νέα απόφαση για μη αλλαγή σχολικού περιβάλλοντος.

Σήμερα ο μαθητής επέστρεψε κανονικά στο σχολείο του.

Η δήλωση που έκανε η οικογένεια του μαθητή μέσω του δικηγόρου κ. Σάκη Κότσιφα αναφέρει, μεταξύ άλλων:

«Μετά από μια δραματική εξέλιξη που είχε λάβει η υπόθεση του τραυματισμού ενός μαθητή από συμμαθητή του στο διάλειμμα σχολικής περιόδου, πλέον υπάρχει αποτέλεσμα ευχάριστο αλλά και νόμιμο. Ανετράπη η αρχική απόφαση η οποία προέβλεπε την μετακίνηση του θύματος από το σχολείο του σε μια άλλη σχολική μονάδα και σήμερα το πρωί ενημερώθηκε η μητέρα του μαθητή από τον διευθυντή του σχολείου ότι το θύμα της επιθέσεως θα παραμείνει κανονικά στο σχολείο διότι αρχικά είχε αποφασιστεί από το συμβούλιο των διδασκόντων του σχολείου να μετακινηθούν και τα δυο παιδιά, και ο θύτης και το θύμα σε άλλα σχολεία εκτός Αμαλιάδας…

…Στην συνέχεια έγινε μια σκέψη να μετακινήσουν το θύμα σε σχολείο της Αμαλιάδας, αλλά σε διαφορετικό συγκρότημα και σήμερα το πρωί μετά από την προσπάθεια όλων μας και κυρίως των μαθητών που συμπαραστάθηκαν στον συμμαθητή τους με κατάληψη του σχολείου, το συμβούλιο των διδασκόντων έφτασε στο συμπέρασμα να ανακαλέσει την απόφαση και να δεχθεί το θύμα της επιθέσεως ώστε να συνεχίσει να φοιτά στο σχολείο που φοιτούσε και πρότινος. Μετακινείται μόνο ο μαθητής που έκανε την επίθεση και πιστεύω ότι με αυτή την απόφαση αποκαθίσταται η νομιμότητα η οποία είχε διαταραχθεί με την προηγούμενη απόφαση».

Όλη η επικαιρότητα