Παράνομες οι υποχρεωτικές μετατάξεις 3.559 εκπαιδευτικών

Την ανάκληση των υποχρεωτικών μετατάξεων, που έγιναν στην εκπαίδευση το 2013, ζητά το Σώμα Επιθεωρητών – Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης με μια 25σέλιδη «έκθεση-βόμβα», η οποία χαρακτηρίζει τις μετατάξεις παράνομες.

Σύμφωνα με το Έθνος, η υπόθεση αφορά συνολικά 3.559 εκπαιδευτικούς της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, οι οποίοι μετατάχθηκαν στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση κατά τη διάρκεια του σχολικού έτους 2013-14 με απόφαση της τότε κυβέρνησης και με την υπογραφή του υπουργού Παιδείας Κ. Αρβανιτόπουλου.

Οι μετατάξεις αυτές είχαν προκαλέσει πολλές αντιδράσεις και κυρίως εκπαιδευτικών που υπηρετούσαν στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση και οι οποίοι διεκδικούσαν μεταθέσεις σε περιοχές με οργανικά κενά, που όπως «μέσα σε μια νύχτα» τις κατέλαβαν αυτοί που πήραν μετάταξη και ενώ είχαν λιγότερα μόρια.

Μάλιστα πολλοί από τους «θιγόμενους» εκπαιδευτικούς κατέφυγαν στη Δικαιοσύνη, ενώ στις 26 του μήνα θα εκδικαστεί στο ΣτΕ η υπόθεσή τους, καθώς ζητούν την ακύρωση των μετατάξεων.

Τώρα βέβαια έχουν στα χέρια τους και σύμμαχο την έκθεση (αριθμός 49/Α/2016) των επιθεωρητών Δημόσιας Διοίκησης, η οποία έχει κοινοποιηθεί και στο υπουργείο Παιδείας, το οποίο με τη σειρά του θα πρέπει να λάβει θέση για το σοβαρό αυτό ζήτημα.

Προκειμένου να πραγματοποιηθούν τότε οι μετατάξεις, η πολιτική ηγεσία του υπουργείου είχε παρακάμψει σε πολλές περιπτώσεις σοβαρές διοικητικές πράξεις, με αποτέλεσμα στη συνέχεια να δεχτεί βροχή ενστάσεων και δικαστικών αποφάσεων