Οικονομία

Παράταση έως τις 28/2 για τη χορήγηση των οικογενειακών επιδομάτων του ΟΓΑ

oga-suntakseis.jpg
Ακούστε το άρθρο

Παρατείνεται έως την Παρασκευή 28 Φεβρουαρίου η προθεσμία για την υποβολή αρχικών αιτήσεων Α21, που αφορά τη χορήγηση από τον ΟΓΑ των οικογενειακών επιδομάτων του 2013, και η οποία έληγε στις 31 Ιανουαρίου.

Πάντως, ο οργανισμός διευκρινίζει πως δεν πρόκειται να δοθεί άλλη παράταση και καλεί τους ενδιαφερόμενους που υπέβαλαν Ε1 και δεν συμπλήρωσαν το έντυπο Α21 να προβούν στις σχετικές ενέργειες. 

Όσοι από τους αιτούντες χορήγησης οικογενειακού επιδόματος κριθούν δικαιούχοι με την ολοκλήρωση των ελέγχων, θα λάβουν αναδρομικά όλες τις δόσεις του επιδόματος από την ημερομηνία θεμελίωσης του δικαιώματος.

Επιπλέον, υπενθυμίζεται πως:

1) Το σύστημα ηλεκτρονικής υποβολής αιτήσεων Α21 θα παραμείνει ανοικτό και για ενδεχόμενες διορθώσεις-συμπληρώσεις, εφόσον αυτές δεν έχουν υποβληθεί σε προγενέστερο χρόνο.

2) Όσοι έχουν τροποποιήσει ή συμπληρώσει την αρχική αίτηση Α21 και έχουν υποβάλει και τα προβλεπόμενα έγγραφα, δεν απαιτείται να προβούν σε καμία άλλη ενέργεια.

Οι προαναφερθείσες περιπτώσεις ελέγχονται από τις αρμόδιες υπηρεσίες του ΟΓΑ, με βάση την ημερομηνία υποβολής των δικαιολογητικών και δρομολογείται η καταβολή των επιδομάτων σε όσες απ’ αυτές τα δικαιολογητικά είναι πλήρη. Σε διαφορετική περίπτωση, οι αιτούντες θα ενημερωθούν σχετικά για τις περαιτέρω ενέργειες στις οποίες θα πρέπει να προχωρήσουν.

Όλη η επικαιρότητα