Παράταση για συνδεδεμένη σταφίδας…

Share

Ότι δίνεται παράταση της προθεσμίας παράδοσης της σταφίδας για τη χορήγηση της συνδεμένης μέχρι τις 31 Ιανουαρίου 2022, ενημέρωσε χθες ο διευθυντής του Γραφείου του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Λιβανού, τον πρόεδρο της Ομάδας Παραγωγών Αμαλιάδας κ. Χρήστο Βαλιανάτο.

Η προθεσμία έληξε στις 30 Νοεμβρίου και οι παραγωγοί κινδύνευαν να χάσουν το συμπληρωματικό έσοδο της τάξης των 50 ευρώ ανά στρέμμα και με δεδομένο ότι μεγάλες ποσότητες του προϊόντος παραμένουν στις αποθήκες, μιας και οι παραγωγοί δεν πουλάνε στην παρούσα φάση, με την τιμή να παραμένει σε χαμηλά επίπεδα.

Σε επικοινωνία που είχε χθες το πρωί με το Γραφείο του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Λιβανού και συγκεκριμένα με τον διευθυντή κ. Κωνσταντόπουλο, ο κ. Βαλιανάτος ενημερώθηκε ότι δίνεται παράταση για την παράδοση της σταφίδας μέχρι 31 Ιανουαρίου 2022. «Είναι μια θετική εξέλιξη για τους σταφιδοπαραγωγούς, διότι δεν θα πιεστούν υπό τις έτσι κι αλλιώς δύσκολες συνθήκες που βιώνουν, για να παραδώσουν το προϊόν», δήλωσε στην εφ. «Πατρίς» ο κ. Βαλιανάτος.

Πληρωμή για 150 παραγωγούς…

Εν τω μεταξύ χθες ο ΟΠΕΚΕΠΕ πίστωσε τον λογαριασμό της Ομάδας Παραγωγών για το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Οπωροκηπευτικών ( σταφίδα και βιομηχανική τομάτα) και το οποίο αφορά 150 παραγωγούς.

Ο πρόεδρος της Ομάδας Παραγωγών επεσήμανε ότι αυτή η θετική εξέλιξη καταδεικνύει την ανάγκη συσπείρωσης των παραγωγών στις Ομάδας Παραγωγών, ώστε να επιτυγχάνεται όχι μόνο καλύτερη τιμή πώλησης, αλλά και μείωση του κόστους καλλιέργειας: «Πρέπει όλοι οι παραγωγοί να οργανωθούν σε Ομάδες Παραγωγών, ώστε να επωφελούνται από τα προγράμματα της Ευρωπαϊκής Ένωσης, γιατί θα πρέπει να τονίσουμε ότι δεν είναι μόνο η τιμή πώλησης, αλλά και το κόστος. Πρέπει να ενισχυθούν οι Ομάδες Παραγωγών, ώστε να ρίξουμε και το κόστος παραγωγής», είπε.