Περιβάλλον

Παράταση για τις οικοδομικές άδειες στις Θίνες Κυπαρισσίας

thines.jpg
Ακούστε το άρθρο

Παρατείνεται μέχρι τις 28 Ιουνίου η ισχύς της αναστολής έκδοσης οικοδομικών αδειών, έγκρισης εργασιών μικρής κλίμακας και εκτέλεσης εργασιών, έργων και επεμβάσεων σε τμήμα της περιοχής «Θίνες Κυπαρισσίας GR2550005 του Δήμου Τριφυλίας», σύμφωνα με απόφαση του υπουργού Περιβάλλοντος και Κλιματικής Αλλαγής Γιάννη Μανιάτη, η οποία δημοσιεύτηκε και στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως.

Η παράταση, όπως σημειώνεται στην ίδια απόφαση, παύει να ισχύει με την έκδοση του προεδρικού διατάγματος. Για το οποίο όμως τόσο η Ριζοσπαστική Αυτοδιοικητική Κίνηση, όσο και οι Σύλλογοι των Ελαιωτών και ο Σύλλογος Φίλων Δάσους και Παραλίας Ελαίας έχουν καταθέσει παρέμβαση ενώπιον του Συμβουλίου της Επικρατείας για την αντισυνταγματικότητα του Προεδρικού Διατάγματος όπως και άλλοι περιβαλλοντικοί σύλλογοι με ξεχωριστές παρεμβάσεις τους.

Οσον αφορά την πρόσφατη απόφαση του κ. Μανιάτη χαρακτηριστικά αναφέρεται «1. Παρατείνεται μέχρι τις 28-6-2015 η ισχύς της υπ’ αριθμ. 24407/13-5-2014 (ΑΑΠ 175) απόφασης του αναπληρωτή υπουργού Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής με την οποία επιβλήθηκε αναστολή έκδοσης οικοδομικών αδειών, έγκρισης εργασιών μικρής κλίμακας και εκτέλεσης εργασιών, έργων και επεμβάσεων σε τμήμα της περιοχής «Θίνες Κυπαρισσίας GR2550005 του Δήμου Τριφυλίας (Ν. Μεσσηνίας)», όπως η περιοχή αυτή προσδιορίζεται με την παράγραφο 2 της παραπάνω υπουργικής απόφασης.

2. Η παρούσα αναστολή περιλαμβάνει τις περιπτώσεις που αναφέρονται στην παρ. 1 της παραπάνω υπουργικής απόφασης. Εξακολουθούν να ισχύουν οι εξαιρέσεις από την αναστολή που προσδιορίζονται με το άρθρο 2 της παραπάνω υπουργικής απόφασης.

3. Η παρούσα αναστολή παύει να ισχύει μετά τη δημοσίευση του Π.Δ. «Χαρακτηρισμός των χερσαίων και θαλάσσιων περιοχών των «GR2330005: Θίνες και παραλιακό δάσος Ζαχάρως, Λίμνη Καϊάφα, Στροφυλιά, Κακόβατος», «GR2330008: Θαλάσσια περιοχή Κόλπου Κυπαρισσίας: Ακρ. Κατάκολο – Κυπαρισσία» και «GR2550005: Θίνες Κυπαρισσίας (Νεοχώρι – Κυπαρισσία)» ως «Περιφερειακό πάρκο Κόλπου Κυπαρισσίας», καθορισμός ζωνών προστασίας, καθορισμός χρήσεων, όρων και περιορισμών δόμησης».

4. Η ισχύς της παρούσας απόφασης αρχίζει από τις 28-12-2014».

Πηγή: eleftheriaonline.gr

Όλη η επικαιρότητα