Hobby

Παράταση συμμετοχής στην Έκθεση φωτογραφίας της ΟΙΚΙΠΑ

oikipa.jpg
Ακούστε το άρθρο

Έκθεση φωτογραφίας με θέμα «Οι προστατευόμενες περιοχές της Δυτικής Ελλάδας» διοργανώνει η Οικολογική Κίνηση Πάτρας στα πλαίσια των εαρινών της εκδηλώσεων και με αφορμή τον εορτασμό της Πρωτομαγιάς, την Τετάρτη 30 Απριλίου στην πλατεία των Υψηλών Αλωνίων, στην Πάτρα 

 Η περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας πλούσια σε υγρό στοιχείο (ποτάμια, λίμνες, λιμνοθάλασσες) ανεκτίμητης βιολογικής κληρονομιάς και προικισμένη με οικοσυστήματα ιδιαίτερου φυσικού κάλλους, παρουσίας απειλούμενων ειδών και ενδιαιτημάτων, περιλαμβάνει 31 προστατευόμενες περιοχές ενταγμένες στο ευρωπαϊκό οικολογικό δίκτυο Natura 2000 ως Ζώνες Ειδικής Προστασίας και Τόπους Κοινοτικής Σημασίας όπως ορίζονται από τις Κοινοτικές Οδηγίες 79/409 & 92/43.

 Για το λόγο αυτό καλεί ερασιτέχνες φωτογράφους (εραστές της φωτογραφίας και λάτρεις της φύσης), να συμμετάσχουν στην έκθεση και να απαθανατίσουν με τα φωτογραφικά τους καρέ θέματα και τοπία των προστατευόμενων περιοχών, ανεπανάληπτες στιγμές της ζωής στη φύση, ζωικής συμπεριφοράς – συμπεριφορές ζώων και αφηρημένες φωτογραφίες φύσης. Η πρωτοβουλία της ΟΙΚΙΠΑ αποσκοπεί στην ευαισθητοποίηση του κοινού για τις προστατευόμενες περιοχές και τη διατήρηση της βιοποικιλότητας και της άγριας ζωής.

 Στην Έκθεση μπορεί να πάρει μέρος κάθε ερασιτέχνης φωτογράφος στέλνοντας από 1 έως 5 φωτογραφίες απ’ τις οποίες θα εκτεθούν οι καλύτερες και οι οποίες  θα επιλεγούν από ειδική επιτροπή αξιολόγησης. Οι φωτογραφίες δεν πρέπει να έχουν υδατογράφημα ή πλαίσια και πρέπει να προέρχονται από μια και μοναδική αρχική λήψη. Η αποστολή των φωτογραφιών θα γίνει σε ψηφιακή μορφή και σε αρχεία .jpeg. 

 Το όνομα του αρχείου κάθε φωτογραφίας πρέπει περιλαμβάνει το ονοματεπώνυμο του φωτογράφου και την τοποθεσία της λήψης της φωτογραφίας. Όποια φωτογραφία δεν πληροί οποιοδήποτε από τα ανωτέρω κριτήρια δεν θα ληφθεί υπόψη.   Οι φωτογραφίες θα πρέπει, είτε να σταλούν με e-mail στο oikipa@otenet.gr, είτε να παραδοθούν σε ψηφιακή μορφή (cd-dvd) στα γραφεία της ΟΙΚΙΠΑ Σαχτούρη 64, Πάτρα μέχρι την Τετάρτη 9 Απριλίου 2014.

Σημειώνουμε ότι η αποστολή φωτογραφιών για την έκθεση συνεπάγεται την ανεπιφύλακτη παραχώρηση στην Οικολογική Κίνηση Πάτρας εκ μέρους των δημιουργών τους τόσο του δικαιώματος έκθεσης όσο και αυτού της (πιθανής) έκδοσης των φωτογραφιών.

Για διευκόλυνση επισυνάπτεται πίνακας των προστατευόμενων φυσικών περιοχών της Δυτικής Ελλάδας (νομοί Ηλείας, Αχαϊας, Αιτωλοακαρνανίας).

 

Για περισσότερες πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής στο τηλέφωνο 2610.321010 7-9μ.μ. από Τρίτη-Παρασκευή στην ΟΙΚΙΠΑ.

Όλη η επικαιρότητα