Ελλάδα

Παρελάσεις χωρίς κόσμο προτείνει η Ματίνα Παγώνη

Ακούστε το άρθρο

Συγκρατημένα αισιόδοξη για την πορεία του κορονοϊού εμφανίστηκε η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ Ματίνα Παγώνη, λίγες ώρες πριν από τη χθεσινή ψυχρολουσία του ΕΟΔΥ, που ανακοίνωσε 70 θανάτους και θετικότητα πάνω από 20%.

Η κυρία Παγώνη επισήμανε ότι η τρίτη δόση του εμβολίου είναι απαραίτητη και σημαντική για όλους, καθώς αυξάνει τα αντισώματα στον ανθρώπινο οργανισμό και μας προστατεύει από βαριά νόσηση.

«Η τρίτη δόση του εμβολίου κατά του κορονοϊού είναι βασική για την προστασία απέναντι στην παραλλαγή Ομικρον και τις υποπαραλλαγές της, καθώς χωρίς αυτή είναι πιθανότερο κάποιος να περάσει πιο βαριά τον κορονοϊό» εξήγησε η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ αναφερόμενη σε μια νέα μελέτη για την τρίτη δόση.

Όμως, η κυρία Παγώνη έκανε αναφορά και στο ζήτημα των παρελάσεων για την 25η Μαρτίου, και τάχθηκε υπέρ της διεξαγωγής τους.

«Θα πρέπει να γίνουν όπως την προηγούμενη φορά, δηλαδή χωρίς κόσμο, λόγω του υψηλού ακόμα αριθμού κρουσμάτων και του διψήφιου αριθμού θανάτων» διευκρίνισε η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ, ξεκαθαρίζοντας όμως πως θα πρέπει να είμαστε προσεκτικοί.

Τέλος, η κυρία Παγώνη προχώρησε σε μια ιδιαίτερα ενθαρρυντική εκτίμηση, υποστηρίζοντας πως «τα πράγματα θα ομαλοποιηθούν», καθώς η επικράτηση της παραλλαγής Ομικρον έναντι της Δέλτα κάνει τους επιστήμονες πιο αισιόδοξους για την πορεία της πανδημίας.

πηγή:espressonews

Όλη η επικαιρότητα