Categories: Ελλάδα

Παρέλαση στη Νέα Φιλαδέλφεια: Σκοτωμός Βορίδη – Χαρίτση για τον χαρακτηρισμό «ανάπηρο»

Share

Έντονες αντιδράσεις και στην πολιτική ζωή της χώρας έχει προκαλέσει η παρέλαση κοριτσιών στη Νέα Φιλαδέλφεια για την 28η Οκτωβρίου, με βηματισμό αλά… Monty Python.

Το θέμα αυτό απασχόλησε και τις πρωινές ενημερωτικές εκπομπές, μεταξύ των οποίων και αυτή του ΣΚΑΪ. Εκεί καλεσμένος ήταν ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Μάκης Βορίδης, ο οποίος -μεταξύ άλλων- είπε: «Δεν είναι δύο (χρονών). Είναι δεκαέξι. Με ένα παιδί που είναι δεκαέξι χρονών μιλάς κανονικά. Συνομιλείς… Δεν είναι ανάπηρο. Στα δεκαεπτά ψηφίζουν. Δεν είναι ένα παιδί που δεν έχει κατανόηση. Δεν είναι παιδιά που έχουν κάποιου είδους πάθηση».

Την τοποθέτηση αυτή σχολίασε o εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Χαρίτσης, ενώ απευθύνεται και στον πρωθυπουργό. Συγκεκριμένα αναφέρει: «Σήμερα ο κ. Βορίδης μας θύμισε το βαθιά ρατσιστικό υπόστρωμα της σκέψης του χαρακτηρίζοντας “ανάπηρο” αυτόν με τον οποίο δεν μπορείς να συνεννοηθείς. Η ντροπή δεν είναι δική του, αφού ως γνήσιος ακροδεξιός έχει τέτοιες μισαλλόδοξες αντιλήψεις στον πυρήνα της λογικής του. Η ντροπή είναι του κ. Μητσοτάκη που εξακολουθεί να τον ανέχεται».

via