Παρελθόν ο διαγωνισμός για τις νέες ταυτότητες και τα διαβατήρια

Πριν ακόμα ξεκινήσει, είχαν φτάσει καταγγελίες ότι οι προδιαγραφές του συστήματος, που υποτίθεται ότι ήταν απόρρητες, κυκλοφορούσαν επί μήνες στην αγορά!

Με το καλημέρα ακύρωσε ο Μιχάλης Χρυσοχοϊδης τον μεγάλο διαγωνισμό που είχε δρομολογήσει η προηγούμενη ηγεσία του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη για το σύστημα έκδοσης νέων ταυτοτήτων και διαβατηρίων. Οι υπηρεσίες της Αστυνομίας είχαν σχεδιάσει έναν διαγωνισμό – μαμούθ, με κόστος γύρω στο μισό δισεκατομμύριο ευρώ (!) καθώς ο ανάδοχος δεν θα έστηνε μόνο το τεχνολογικό σύστημα αλλά θα το λειτουργούσε με 20ετή σύμβαση.

Πριν ακόμα ξεκινήσει ο διαγωνισμός είχαν φτάσει – στους προκατόχους του Μιχ. Χρυσοχοΐδη – καταγγελίες σύμφωνα με τις οποίες οι προδιαγραφές του συστήματος κυκλοφορούσαν επί μήνες στην αγορά! Ετσι, όμως, δεν γίνονται διαγωνισμοί! Υποτίθεται πως οι προδιαγραφές είναι απόρρητες και μοιράζονται μόνο στους συμμετέχοντες στο διαγωνισμό υπό συγκεκριμένους όρους εμπιστευτικότητας.

Οι όροι αυτοί παραβιάστηκαν και η νέα ηγεσία του υπουργείου προχώρησε στην ακύρωση του διαγωνισμού. Το ερώτημα είναι με ποιους όρους θα προκηρυχθεί ο νέος διαγωνισμός αφού η Ελλάδα έχει αναλάβει συγκεκριμένες δεσμεύσεις, κυρίως απέναντι στις ΗΠΑ.

 

newmoney.gr