Παρέμεινε Αστυνομικός Διευθυντής Ηλείας ο Ταξίαρχος κ. Στεφανόπουλος

Πραγματοποιήθηκε χθες στο Αστυνομικό Μέγαρο Αχαΐας, η τελετή παράδοσης – ανάληψης των καθηκόντων του Γενικού Περιφερειακού Αστυνομικού Διευθυντή Δυτικής Ελλάδας. Ο Γενικός Περιφερειακός Αστυνομικός Διευθυντής Δυτικής Ελλάδας, Υποστράτηγος Αδαμάντιος Μητρόπουλος, ανέλαβε, στο πλαίσιο μιας λιτής τελετής, τα καθήκοντα του από τον απερχόμενο Γενικό Περιφερειακό Αστυνομικό Διευθυντή Δυτικής Ελλάδας, Αντιστράτηγό ε.α. Φώτιο Τσόλκα.

Στην τελετή παρέστησαν μεταξύ κι άλλων ο Διευθυντής της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ηλείας, Ταξίαρχος Κωνσταντίνος Στεφανόπουλος, οι βοηθοί του Γενικού Περιφερειακού Αστυνομικού Διευθυντή Δυτικής Ελλάδας και του Διευθυντή της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αχαΐας, ο Διευθυντής της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών, οι Διοικητές των αστυνομικών Υπηρεσιών της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αχαΐας, κ.α.

 

Στην ομιλία του, ο απερχόμενος Γενικός Περιφερειακός Αστυνομικός Διευθυντής, Αντιστράτηγος ε.α. Φώτιος Τσόλκας, επεσήμανε μεταξύ των άλλων ότι: «…Ακολούθησα όλο αυτό το διάστημα, ένα μακρύ ταξίδι με ευχάριστες αλλά και δύσκολες στιγμές και φεύγω με τη συνείδηση μου ήσυχη αλλά και γεμάτος από πλούσιες αναμνήσεις και εμπειρίες… ».

Επίσης αναφερόμενος στο νέο Γενικό Περιφερειακό Αστυνομικό Διευθυντή, Υποστράτηγο Αδαμάντιο Μητρόπουλο, πρόσθεσε ότι: «Ο νέος Γενικός Περιφερειακός Αστυνομικός Διευθυντής Δυτικής Ελλάδας, είναι ιδιαίτερα έμπειρος, επιτυχημένος και καταξιωμένος Αξιωματικός. Προσωπικά έχω την καλύτερη άποψη γι’ αυτόν και είμαι σίγουρος ότι και εσείς θα αποκτήσετε την ίδια κατά τη συνεργασία σας. Η αστυνομία έχει συνέχεια, η ζωή έχει συνέχεια και όλοι πρέπει πάντοτε να εργαζόμαστε με ανιδιοτέλεια, για το κοινό καλό της κοινωνίας μας».

Ακολούθως, ο νέος Γενικός Περιφερειακός Αστυνομικός Διευθυντής Δυτικής Ελλάδας, Υποστράτηγος Αδαμάντιος Μητρόπουλος, στην ομιλία του τόνισε: «Φυσικά, το αίσθημα της ευθύνης, μεγαλώνει καθώς διαδέχομαι έναν καταξιωμένο και επιτυχημένο Αξιωματικό της Ελληνικής Αστυνομίας, τον Αντιστράτηγο Φώτιο Τσόλκα, έναν άνθρωπο ο οποίος με ήθος εκπλήρωσε επιτυχημένα τα καθήκοντα του Γενικού Περιφερειακού Αστυνομικού Διευθυντή και διέγραψε μία σημαντική σταδιοδρομία στο Σώμα της Ελληνικής Αστυνομίας. Παράλληλα, η ευθύνη είναι ακόμα μεγαλύτερη, καθότι προκάτοχος του Στρατηγού, ως Γενικός Περιφερειακός Διευθυντής Δυτικής Ελλάδας, ήταν ο νυν Υπαρχηγός του Σώματος Αντιστράτηγος Αριστείδης Ανδρικόπουλος».

Τέλος ολοκλήρωσε αναφέροντας ότι: «Το έργο μας δεν είναι εύκολο. Αντιθέτως είναι και θα συνεχίσει να είναι επίπονο απαιτώντας τη συστράτευση και την προσπάθεια όλων μας. Θα εξακολουθήσουμε, ενωμένοι, να ανταποκρινόμαστε δυναμικά στις καθημερινές απαιτήσεις, προσδοκίες και ανάγκες των πολιτών».

Παραμένει ο Κ. Στεφανόπουλος

Στο μεταξύ στην θέση του Διευθυντή της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ηλείας, θα παραμείνει ο Ταξίαρχος, Κώστας Στεφανόπουλος, που κρίθηκε στις πρόσφατες κρίσεις του Σώματος της Ελληνικής Αστυνομίας. Ο Ηλείος Διευθυντής, θα συνεχίσει να ασκεί τα καθήκοντά του στην Διεύθυνση ως Διευθυντής, σύμφωνα με την ανακοίνωση του Συμβουλίου των Κρίσεων.

 

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΠΗΓΗ ΓΙΑΚΟΥΜΕΛΟΥ

giakoumelou@gmail.com