Εκλογές Ηλεία Πολιτική

Παρέμβαση από Αυγερινοπούλου για το πρόβλημα άρδευσης σε Σαβάλια-Ροβιάτα

Ακούστε το άρθρο

Το αρδευτικό πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι παραγωγοί στις περιοχές Ροβιάτας και Σαβαλίων είναι ιδιαίτερα σοβαρό, καταστρέφει χιλιάδες στρέμματα καλλιεργειών και πρέπει να αντιμετωπισθεί άμεσα από τους αρμόδιους παράγοντες.

Αυτό τονίζει με δήλωσή της η υποψήφια βουλευτής της ΝΔ Δρ. Διονυσία-Θεοδώρα Αυγερινοπούλου, η οποία ενημερώθηκε από τους ίδιους τους καλλιεργητές για το θέμα, τονίζοντας ότι η κατάσταση είναι απαράδεκτη, μας γυρίζει πολλά χρόνια πίσω και σαφώς υπάρχουν πολλές σοβαρές αλλά και πολιτικές ευθύνες μ΄ αυτό που συμβαίνει.

Όπως σημειώνει η κα Αυγερινοπούλου, βασικές για το εισόδημα των αγροτών μας καλλιέργειες όπως το καλαμπόκι, το καρπούζι, η τομάτα κλπ., μένουν απότιστες εξαιτίας του κακού χειρισμού στο σύστημα της άρδευσης! Το νερό από την κεντρική διώρυγα του Φράγματος Πηνειού δε φθάνει ποτέ στα χωράφια τους, ή ακόμη και αν φθάνει, είναι σε πολύ μικρές ποσότητες οι οποίες δεν μπορούν ούτε στο ελάχιστο να καλύψουν τις ανάγκες της παραγωγής.

Ήδη σύμφωνα με τις διαμαρτυρίες των αγροτών, ένα μεγάλο μέρος του φετινού κόπου τους έχει πάει χαμένο, αφού η έλλειψη ικανοποιητικού ποτίσματος σε συνδυασμό με τις επικρατούσες υψηλές θερμοκρασίες, προκάλεσε τεράστια ζημιά. Επιπροσθέτως, υπάρχει ζήτημα και με τη διώρυγα που δεν έχει καθαριστεί, με αποτέλεσμα να υπάρχουν και εκεί πολλά προβλήματα.

Να σημειωθεί ότι η κα Αυγερινοπούλου έχει πολλές φορές επισημάνει την ανάγκη ορθολογικής διαχείρισης του νερού και πολύ περισσότερο στην Ηλεία, η οποία διαθέτει δυστυχώς ένα από τα πιο πεπαλαιωμένα και προβληματικά αρδευτικά δίκτυα.

Η ίδια ως Αντιπρόεδρος της Διοικούσας Επιτροπής του Παγκόσμιου Οργανισμού Συνεργασίας για το νερό έχει δείξει ιδιαίτερη ευαισθησία πάνω σε τέτοια θέματα, τονίζοντας πάντα τη σπουδαιότητα του περιορισμού απώλειας νερού, κάτι που στη συγκεκριμένη περίπτωση θα συμβεί με τον εκσυγχρονισμό του προαναφερόμενου δικτύου.

Η υποψήφια βουλευτής της ΝΔ ζητά από τους υπεύθυνους φορείς και κυρίως από την Περιφέρεια, να παρέμβουν άμεσα και να μεριμνήσουν για την κανονική άρδευση των καλλιεργήσιμων εκτάσεων, ώστε να περισωθεί ό, τι είναι δυνατόν να περισωθεί από τη φετινή παραγωγή.

Όλη η επικαιρότητα