Ηλεία

«Παρέμβαση για Ρομά και άλλα προβλήματα…» – Κλιμάκιο της ΝΟΔΕ Ηλείας στην Διεύθυνση Αστυνομίας Ηλείας

Ακούστε το άρθρο

Η συζήτηση και η επίλυση των προβλημάτων που ταλανίζουν τους αστυνομικούς της Ηλείας ήταν ο βασικός στόχος της χθεσινής επίσκεψης κλιμακίου της ΝΟΔΕ Ηλείας στο κτίριο της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ηλείας στον Πύργο. Ο πρόεδρος Χρήστος Γαβράς μαζί με το πολιτικό στέλεχος της Γραμματείας Οργανωτικού, Μενέλαο Παπασωτηρίου, και τον υπεύθυνο Δημόσιας Τάξης, Διονύση Κωνσταντόπουλο, συναντήθηκαν αρχικά με το διοικητικό συμβούλιο της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Ηλείας και στη συνέχεια με τον Αστυνομικό Διευθυντή Ηλείας, Ταξίαρχο Κων/νο Στεφανόπουλος, καταγράφοντας τα σημαντικότερα ζητήματα και παρουσιάζοντας τις βασικές προγραμματικές θέσεις της Νέας Δημοκρατίας για την αστυνόμευση και τη Δημόσια Τάξη.

«Καίνε» οι ελλείψεις

Κατά τη διάρκεια της συζήτησης με το ΔΣ της Ένωσης, ο πρόεδρος Ηλίας Παναγούλης ανέπτυξε τα σημαντικότερα προβλήματα που αντιμετωπίζε σε καθημερινή βάση το κατώτερο αστυνομικό προσωπικό, υπογραμμίζοντας τη σημασία μεταβίβασής τους και συζήτησής τους σε κοινοβουλευτικό επίπεδο, ώστε να επιλυθούν.

Ο  κ.Παναγούλης αναφέρθηκε στην έλλειψη προσωπικού και υλικοτεχνικού εξπολισμού, ενώ στηλίτευσε και την οπτική με την οποία έγινε η αναδιάρθρωση της Δ.Α Ηλείας.

«Τα βασικά προβλήματα είναι η έλλειψη προσωπικού, που προήλθε από την κατάργηση 5700 οργανικών θέσεων με Προεδρικό Διάταγμα, η έλλειψη σε υλικοτεχνικό εξοπλισμό, και  αναδιάρθρωση στη ΔΑ Ηλείας που έγινε επιδερμικά και με μικροπολιτικές σκοπιμότητες», είπε ο κ. Παναγούλης, προσθέτοντας ότι η Ηλεία θα πρέπει να χαρακτηριστεί τουριστικός προορισμός για να υπάρχει η δυνατότητα ενίσχυσης με αποσπάσεις ή δοκίμους», εξήγησε.

Παράλληλα, ο πρόεδρος της Ένωσης επανέλαβε την πάγια άποψη για τον αληθινό ρόλο της Ελληνικής Αστυνομίας, καυτηριάζοντας την ενασχόλησή της με «αλλότρια» καθήκοντα.

«Αποστολή της ΕΛΑΣ είναι η πρόληψη του καταστολή του εγκλήματος και όχι να αναλώνεται σε αλλότρια καθήκοντα, όπως τα γήπεδα, ή διοικητική εξυπηρέτηση. Θα μπορούσαμε να λειτουργούμε σε καλύτερο επίπεδο και με πιο αστυνομική πρακτική τη χαρτογράφηση πληροφοριών, για την ποιοτική ανάλυση της εγκληματικότητας, και τη συγκέντρωση πληροφοριών», ανέφερε ο κ. Παναγούλης, συμπληρώνοντας ότι το  κατώτερο αστυνομικό προσωπικό εκφράζει κατά βάση την ΕΛΑΣ, είναι η αιχμή του δόρατος στην καταπολέμηση του εγκλήματος και λαμβάνει ερεθίσματα της κοινωνίας.


«Προτεραιότητά μας το δημόσιο αίσθημα ασφάλειας»

Από την πλευρά του ο πρόεδρος της ΝΟΔΕ Ηλείας, Χρήστος Γαβράς, αναφέρθηκε στους βασικούς άξονες των θέσεω της Νέας Δημοκρατίας, και πρόσθεσε ότι τα συμπεράσματα από τη συνάντηση θα μεταβιβαστούν στους κεντρικούς τομείς του κόμματος και εντός Βουλής.

«Η ΝΔ μιλά για ενίσχυση των ΟΠΚΕ έτσι ώστε το αίσθημα ασφάλειας να είναι κάτι που θα το νιώθουν οι συμπολίτες μας. Παράλληλα προτείναμε την πεζή και ένστολη αστυνόμευση, καθώς και τη χαρτογράφηση των περιοχών εγκληματικότητας για να είναι στοχευμένη η δράση της ΕΛΑΣ. Εμείς θα προωθήσουμε τις απόψεις που ακούσαμε, καθώς και όλα τα προβλήματα, ώστε να ακουστούν στη Βουλή και να συζητηθούν», δήλωσε ο κ. Γαβράς.

Ακολούθησε συνάντηση με τον Αστυνομικό Διευθυντή Ηλείας, Ταξίαρχο Κων/νο Στεφανόπουλο, στην οποία μεταξύ άλλων τέθηκε από την πλευρά της ΝΟΔΕ Ηλείας η ανάγκη να αναληφθεί πρωτοβουλία για λυθεί αποτελεσματικά το πρόβλημα στην παρουσία των Ρομά στην είσοδο του Πύργου, αλλά και σε άλλες περιοχές του νομού, μέσα από τη συνεργασία όλων των εμπλεκόμενων φορέων (δήμος, Περιφέρεια, Εισαγγελία, κ.ά.).

Παρόντες ήταν από την πλευρά της ΝΟΔΕ Ηλείας ο πρόεδρος Χρ. Γαβράς, ο υπεύθυνος Δημόσιας Τάξης, Δ.Κωνσταντόπουλος, και το πολιτικό στέλεχος της Γραμματείας Οργανωτικού, Μεν. Παπασωτηρίου.
Από την πλευρά της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων ήταν ο πρόεδρος Ηλ. Παναγούλης, ο αντιπρόεδρος Σωτ. Κατριμπούζας, η γραμματέας Αγγ. Λεπέτσου, ο ταμίας Γ. Βαρουξής, και τα μέλη Β. Βέρας, Π. Καρούμπαλης και Γ.Τσουμπελή.

Όλη η επικαιρότητα