Εκλογές Εκλογικά Νέα Πολιτική

Παρέμβαση Γιάννη Κουτσούκου κατά τη συζήτηση του Ν/Σ για την Αναπτυξιακή Τράπεζα

Ακούστε το άρθρο

Παρέμβαση Γιάννη Κουτσούκου

Κοινοβουλευτικού Εκπροσώπου του Κινήματος Αλλαγής

κατά τη συζήτηση του Ν/Σ για την Αναπτυξιακή Τράπεζα

Είστε Κυβέρνηση σε αποδρομή, που προσπαθεί να κρυφτεί πίσω από ψευδώνυμες προοδευτικές συμμαχίες και πρόθυμους πρώην Υπουργούς του ΠΑΣΟΚ, που τώρα «μετάνιωσαν», όπως είπε ο κ. Τσίπρας. Αλήθεια, σε τι μετάνιωσαν όλοι αυτοί, οι πρωτοκλασάτοι Υπουργοί του Κ. Σημίτη, του Γ. Α. Παπανδρέου και δεν έχουν το θάρρος να το πουν;

Ταυτόχρονα, λέτε ψέματα στο λαό και χαϊδεύετε αυτιά, ενώ εξυπηρετείτε μόνο μεγάλα συμφέροντα και τις επιθυμίες των δανειστών.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα από τη χθεσινή συνέντευξη του Πρωθυπουργού, είναι η αναφορά του για την μη μείωση του αφορολόγητου, από 1-1-2020, την οποία ψήφισε η Κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ και που στο πρόσφατο Eurogroup (5-4-2019) επιβεβαίωσε ο κ. Τσακαλώτος, καθώς επίσης και η πρόβλεψή του για δημιουργία  δημοσιονομικού χώρου, όταν το 3,5% πρωτογενή πλεονάσματα αποτελεί επίσης δέσμευση του κ. Τσίπρα, που οδηγεί σε αφαίμαξη της Ελληνικής Οικονομίας και με την υπερφορολόγηση – υψηλές εισφορές καθηλώνει την ανάπτυξη.

Σε κάθε νομοσχέδιο περιλαμβάνονται μια σειρά διευθετήσεις και εξυπηρετήσεις συμφερόντων, όπως η μείωση του φόρου των μετοχών από 15% σε 10% που έγινε πρόσφατα, η παράταση στην εφαρμογή του συστήματος ελέγχου εισροών – εκροών στα καύσιμα με αποτέλεσμα να οργιάζει το λαθρεμπόριο, η σημερινή προσπάθεια νομιμοποίησης παρανομιών στους αναπτυξιακούς νόμους και τόσα άλλα που αποδεικνύουν το μέγεθος της διαπλοκής του ΣΥΡΙΖΑ.

Ένα κουβάρι έχουν γίνει Πετσίτης- Αρτεμίου- Παππάς, Ξεπαπαδέα, Λαυρεντιάδης και εσείς αντί να απαντάτε για τη διαπλοκή μας ρωτάτε τι αδικήματα διέπραξαν.

Τελικά, τα ονόματα της διαπλοκής που ο κ. Δραγασάκης έλεγε ότι θα αποκάλυπτε μέσα στην αίθουσα της Βουλής τα διαβάζουμε στα ψηφοδέλτιά σας.

Η Αναπτυξιακή Τράπεζα, που σήμερα εισηγείται  η Κυβέρνηση δεν έχει καμία σχέση με αυτά που λέγατε το 2015 πρόκειται για απλή μετονομασία του ΕΤΕΑΝ και είναι «κέλυφος» χωρίς περιεχόμενο, μόνο που αν αυτό είχε γίνει, όπως σχεδίασε η προηγούμενη Κυβέρνηση, τώρα θα είχε περιεχόμενο.

Ανάπτυξη και επενδύσεις δεν πρόκειται να υπάρξουν αν δεν ανατραπούν οι δεσμεύσεις της χώρας, αυτές που ανέλαβε η Κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ, που οδηγούν σε συνεχή αδιέξοδα και αν δεν υπάρξει ένας άλλος τύπος πολιτικής διακυβέρνησης, όπως προτείνει το Κίνημα Αλλαγής ικανός να εξασφαλίσει σταθερό πολιτικό πλαίσιο φορολόγησης και προσέλκυσης επενδύσεων.

Όλη η επικαιρότητα