Εκλογές

Παρέμβαση Κοντογιάννη για να ολοκληρωθούν οι έλεγχοι για την επιστροφή του ΦΠΑ

kontogiannis.jpg
Ακούστε το άρθρο

Σε παρέμβαση για την ολοκλήρωση των ελέγχων για την επιστροφή του ΦΠΑ στους αγρότες προέβη ο Βουλευτής Ηλείας της ΝΔ και πρώην Υφυπουργός Απασχόλησης Γιώργος Κοντογιάννης, ο οποίος επικοινώνησε με την αρμόδια Υπηρεσία του Υπουργείου Οικονομικών.

Ο Γιώργος Κοντογιάννης επισήμανε πως είναι σε εκκρεμότητα η πληρωμή πολλών αγροτών της Ηλείας, για τους οποίους δεν έχει γίνει ακόμα η επιστροφή του ΦΠΑ από το 2012, ενώ και για το 2013 οι διαδικασίες καθυστερούν λόγω της γραφειοκρατίας και της  έλλειψης προσωπικού στις εφορίες.

Ο Ηλείος Βουλευτής τόνισε πως πρέπει άμεσα να ολοκληρωθούν όλοι οι έλεγχοι που αφορούν στην επιστροφή του ΦΠΑ, καθώς δεν είναι δυνατόν να υπάρχει τόσο μακροχρόνια καθυστέρηση οφειλών από το κράτος όταν οι ίδιοι οι αγρότες έχουν τακτοποιήσει αντιστοίχως όλες τους τις υποχρεώσεις.

Οι αγρότες της Ηλείας είναι, επίσης, αντιμέτωποι με δεκάδες άλλα προβλήματα, τα οποία έχουν ως συνέπεια τη συρρίκνωση των εισοδημάτων τους. Η Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας που θα προκύψει μετά τις εκλογές οφείλει να στηρίξει τους αγρότες και τον πρωτογενή τομέα ως έναν από τους βασικούς πυλώνες που θα οδηγήσουν στην ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας. Ήδη ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς έχει εξαγγείλει πως δεν πρόκειται να φορολογηθούν οι επιδοτήσεις.

Όλη η επικαιρότητα