Ηλεία

Παρέμβαση Κουτζαμάνη στην υπόθεση της Μανωλάδας

paremvasi_koytzamani_stin_ypothesi_tis_manoladas.jpg
Ακούστε το άρθρο

Η Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ευτέρπη Κουτζαμάνη παρενέβη στην υπόθεση της ομόφωνης αθώωσης των κατηγορούμενων για την πολύκροτη υπόθεση της Μανωλάδας που αφορά στην  εμπορία ανθρώπων.

Όπως είναι γνωστό από το Μικτό Ορκωτό Εφετείο της Πάτρας κρίθηκαν ομόφωνα αθώοι ο επιχειρηματίας που κατηγορείτο για την υπόθεση της αιματηρής επίθεσης εναντίον των μεταναστών τον Απρίλιο του 2013 στη Νέα Μανωλάδα, καθώς και ένας ακόμη κατηγορούμενος.

Αντίθετα, ένοχοι κρίθηκαν οι δύο άλλοι κατηγορούμενοι και ειδικότερα για το αδίκημα της πρόκλησης επικίνδυνων σωματικών βλαβών ο ένας και για απλή συνέργεια σε πρόκληση επικίνδυνων σωματικών βλαβών ο δεύτερος.

Ειδικότερα, το ΜΟΔ της Πάτρας επέβαλε ποινές φυλάκισης 14 χρόνων και 7 χρόνων αντίστοιχα στους δύο από τους τέσσερις κατηγορούμενους που κρίθηκαν ένοχοι.

Σύμφωνα μάλιστα με την δικαστική απόφαση οι ποινές των δύο κατηγορουμένων έχουν ανασταλτικό αποτέλεσμα, μέχρι την εκδίκαση της έφεσης.

Η κυρία Κουτσαμάνη ζήτησε από το ΜΟΔ Πατρών μόλις καθαρογράφει η απόφαση να διαβιβαστεί αμέσως αντίγραφο της, προκειμένου να κριθεί ένα συντρέχει περίπτωση να ασκηθεί αναίρεσης κατά το αθωωτικό σκέλος της απόφασης.
 

Όλη η επικαιρότητα