Αγροτικά Ηλεία

Παρέμβαση Ομάδας Παραγωγών Αμαλιάδας για σταφιδοπαραγωγούς

Ακούστε το άρθρο

ΔΙΝΕΤΕ ΠΡΟΘΕΣΜΙΑ 30 ΗΜΕΡΩΝ ΑΠΟ ΕΛΓΑ ΓΙΑ ΤΑ ΔΙΑΔΙΚΑΣΤΙΚΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΕΝΣΤΑΣΕΙΣ

Παρέμβαση σχετικά με τις μη αποζημιώσεις των σταφιδοπαραγωγών, λόγω απόρριψης των αιτήσεων τους από τον ΕΛΓΑ, έκανε χθες ο πρόεδρος της Ομάδας Παραγωγών Αμαλιάδας Χρήστος Βαλιανάτος, ο οποίος μετά από επικοινωνία με τον ΕΛΓΑ, κατάφερε να δοθεί προθεσμία 30 ημερών για ένσταση από τους παραγωγούς, ώστε να διευθετηθεί το θέμα.

Ο κ. Βαλιανάτος ανέφερε ότι οι παραγωγοί που δεν αποζημιώνονται δεν έκαναν μεταβολή, όπως προβλέπονταν, στην Διεύθυνση Αγροτικής Ανάπτυξης, με συνέπεια να μην περιλαμβάνονται στις καταστάσεις.

«Οι παραγωγοί πήγαιναν στις ΕΑΣ για το ΟΣΔΕ, έπαιρναν τα δικαιώματα, αλλά δεν έκαναν μεταβολή στην Διεύθυνση Αγροτικής Ανάπτυξης. Ο ΕΛΓΑ πήρε τα στοιχεία από την Διεύθυνση Αγροτικής Ανάπτυξης. Οι παραγωγοί δεν είχαν δηλώσει αλλαγή και αυτό είχε ως αποτέλεσμα να μην υπάρχουν στις καταστάσεις.

Συμφωνήσαμε με τα κεντρικά του ΕΛΓΑ και τον ΕΛΓΑ Πάτρας να δοθεί προθεσμία στους παραγωγούς 30 ημερών να κάνουν ένσταση διοικητικού στους κατά τόπους ανταποκριτές.
Πρώτα να πάνε στην Διεύθυνση Αγροτικής Ανάπτυξης, να γίνει η αλλαγή με τα νόμιμα δικαιολογητικά και αφού η Διεύθυνση σφραγίσει το αμπελουργικό, οι παραγωγοί να πάνε στους ανταποκριτές να κάνουν την ένσταση. Αν δεν πάνε σε αυτό το χρονικό διάστημα, θα απορριφθούν. Δυστυχώς, με τα ΠΣΕΑ, έχουμε δεινοπαθήσει σαν Ομάδα…», δήλωσε ο κ. Βαλιανάτος.

Ο πρόεδρος της Ομάδας Παραγωγών κάλεσε τους σταφιδοπαραγωγούς να απευθύνονται αυτές τις μέρες στην Ομάδα για οποιαδήποτε πληροφορία ή διευκρίνιση.

Όλη η επικαιρότητα