Ελλάδα

Παρέμβαση Ρουβίκωνα σε γυναικολόγο που αρνήθηκε να κάνει άμβλωση

Ακούστε το άρθρο

Έφοδο σε ιατρείο γυναικολόγου του Κέντρου Υγείας Πατησίων, η οποία φέρεται να αρνήθηκε να κάνει άμβλωση σε ασθενή, πραγματοποίησε την Τετάρτη (22/01) ο φεμινιστικός τομέας του Ρουβίκωνα.

Στην ανακοίνωση που αναρτήθηκε σε ιστοσελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου, ο Φεμινιστικός Τομέας Ρουβίκωνα δηλώνει αποφασισμένος «να μην επιστρέψουμε στο μεσαίωνα» και τονίζει πως «η οπισθοδρόμηση τμημάτων της ελληνικής κοινωνίας σε σκοταδιστικές εποχές, δε μας εκπλήσσει αλλά μας οργίζει».

Όπως εξηγεί ο Ρουβίκωνας, η «συγκεκριμένη καταγγελία αφορά τον Σταθμό Προστασίας Μητέρας-Παιδιού-Εφήβου του Κέντρου Υγείας Πατησίων, όπου η γυναικολόγος Μ.Α.Δ. όχι μόνο δεν παρείχε τις απαιτούμενες ιατρικές υπηρεσίες σε έγκυο γυναίκα που είχε κλείσει ραντεβού, αλλά η ίδια μαζί με τη νοσηλεύτρια του ιατρείου προσπάθησαν να τη μεταπείσουν σχετικά με το θεσμοθετημένο δικαίωμα σε άμβλωση, με ανακριτικού τύπου ερωτήσεις με τις οποίες ζητούσαν εξηγήσεις για την απόφασή της και πληροφορίες για την προσωπική της ζωή, καθώς και με διάφορες εκφοβιστικές και δεισιδαιμονικές διατυπώσεις, σχετικά με τις “τρομερές επιπλοκές” της άμβλωσης για το γυναικείο σώμα, οι οποίες όσο ανυπόστατες (επιστημονικά) κι αν είναι, όταν λέγονται από στόμα ιατρού φαντάζουν ως η απόλυτη αλήθεια».

Κατά τη διάρκεια του ραντεβού εν τέλει, «δεν έγινε καμία ιατρική εξέταση και δε δόθηκε καμία ενημέρωση για τη διαδικασία έκτρωσης που επέλεξε η γυναίκα. Μόνο κατήχηση και ανάκριση» σύμφωνα με την αναρχική συλλογικότητα.

Πηγή: efsyn.gr

Όλη η επικαιρότητα